TechAddikt Mobileszköz LG Nyolcmagos mobil alkalmazásprocesszor az LG-től

Nyolcmagos mobil alkalmazásprocesszor az LG-től

Az LG bemutatta a vállalat első mobil processzorát NUCLUN néven. A nyolcmagos architektúrával és LTE-A Cat.6 hálózati támogatással rendelkező lapkát nagy teljesítmény és alacsony energiafelhasználás jellemzi. Az új AP ezen a héten debütál a kifejezetten a koreai piacra fejlesztett „G3 Screen” okostelefonban.

lg_nuclun_alkalmazasprocesszor

A NUCLUN az ARM big.LITTLE technológián alapul, amely hatékony párhuzamos feladatkezelést tesz lehetővé. A processzor négy darab 1,5 GHz-es ARM Cortex-A15 magja felel a nagy teljesítményű feladatokért, míg a kevésbé teljesítményigényes feldolgozási feladatokat négy 1,2 GHz órajelű ARM Cortex-A7 mag látja el. Az éppen igénybe vett magok száma a feladat követelményeinek megfelelően változhat, annak függvényében, hogy maximális feldolgozó teljesítményre vagy maximális energiatakarékosságra van szükség. A NUCLUN megtervezésekor egyaránt fontos szempont volt a 4G hálózatok következő generációjának, azaz az LTE-A Cat.6 szabványnak a támogatása – amellyel akár 225 Mbps maximális letöltési sebesség is megvalósítható –, valamint a jelenlegi LTE hálózatokkal való visszamenőleges kompatibilitás megtartása.

A NUCLUN megjelenése új fejezetet nyit az LG mobiliparági innovációinak történelmében — fogalmazott Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. — Ezzel a saját fejlesztésű megoldással hatékonyabb vertikális integrációt tudunk elérni, és változatosabb termékstratégiával vehetjük fel a versenyt az egyre jelentősebb konkurenciával szemben. A NUCLUN révén rugalmasabb mobilstratégiát alakíthatunk ki.”

Az LG első, NUCLUN-nal felszerelt okostelefonja a G3 Screen, a népszerű LG G3 formatervezési koncepcióját, kameráját és kezelőfelületi funkcióit örökölte. A G3 Screen tágas, 5,9 hüvelykes Full HD IPS-kijelzője, valamint remek hangminőséget kínáló, 1 W-os hangszórója gondoskodik a lehető legteljesebb okostelefon-élményről. A G3 Screen az LTE-A Cat.6 hálózatokhoz tervezett legnagyobb okostelefon, amely a normál 4G LTE hálózatokhoz képest háromszor gyorsabb letöltési sebességet kínál — ez igazán zökkenőmentes és örömteli multimédiás élményt eredményez.

A G3 Screen okostelefon főbb jellemzői:

  • Lapkakészlet: nyolcmagos NUCLUN (négy darab 1,5 GHz órajelű mag + négy darab 1,2 GHz órajelű mag)
  • Kijelző: 5,9 hüvelykes Full HD IPS
  • Memória: 32 GB eMMC / 2 GB RAM / microSD kártyahely
  • Kamera: 13 MP OIS+ (hátlapi) / 2,1 MP (előlapi)
  • Akkumulátor: 3000 mAh
  • Operációs rendszer: Android 4.4 KitKat
  • Méret: 157,8 × 81,8 × 9,5 mm
  • Súly: 182 g
  • Hálózat: LTE-A Cat.6
  • Színek: fekete / fehér