TechAddikt Mobileszköz Asus Magyarországon is kapható az ASUS ZenFone 2

Magyarországon is kapható az ASUS ZenFone 2

Korábban átfogó tesztet közöltünk le az ASUS ZenFone 2 készülék kapcsán – immár viszont a hazai felhasználók számára is elérhetővé vált a  ZE551ML készülék, az új generációs ZenFone okostelefon-család csúcskategóriás terméke.

asus_zenfone_2_teszt_techaddikt_002

A fantasztikus, vadonatúj formaterv, az 5,5 hüvelykes Full HD IPS képernyő, a 13/5 megapixeles PixelMaster kamerák, a 2,3 GHz-es, 64 bites Intel Atom processzor, a 4 GB RAM, valamint a 4G/LTE kapcsolat együttesével a ZenFone 2 komoly teljesítményre képes, egész nap.

„A ZenFone 2 tervezése során ugyanaz a soha nem múló vágy hajtott minket, amellyel folyamatosan igyekszünk mindenki számára magabiztosan használható, kiemelkedő érzetű termékeket előállítani” – mondta Jonney Shih, az ASUS elnöke. „Nem elhanyagolható mérnöki tudásunkat és a népszerű ZenFone kapcsán szerzett összes tapasztalatunkat csatasorba állítottuk egy olyan okostelefon megalkotásáért, amely megtestesíti ezt a törekvést. Ennek eredménye lett a fantasztikus új ZenFone 2 – a fényűzés, amit bárki élvezhet.”

Ragyogó, ultravékony „ergonomikus ív” forma

Az ASUS ZenFone 2 lenyűgöző, vadonatúj formája az ikonikus, a Zen szellemére rímelő ASUS-elemeket hordozza. Ezeket egészíti ki az ékszerfinomságú csiszolt fémburkolat és az azonnal felismerhető koncentrikus körös mintázat. A ZenFone 2 új és továbbfejlesztett esztétikai elemei közé tartozik a kecses ívű ház, amely a szélein mindössze 3,9 mm vastag. Feltűnő, mégis elegáns! Az íves forma miatt rendkívül kényelmesen használható és biztonságosan kézben tartható. Az intuitív vezérlést és a kényelmet szolgálja a hátul elhelyezett hangerőszabályzó gomb is, amely a mutatóujjal eléréshez ideális pozícióban található.

A ZenFone 2 csodálatosan éles és ragyogó képű, 5,5 hüvelykes Full HD IPS képernyője 403 ppi-s pixelsűrűséggel és széles, 178 fokos betekintési szöggel garantálja a fotók és videók életszerűségét, az alkalmazások látványos megjelenítését. Az ASUS TruVivid technológia fényes, intenzív színeivel még tovább javítja a kijelző teljesítményét. A képernyő ultravékony, mindössze 3,3 mm-es pereme révén a ZenFone 2 figyelemre méltó, 72%-os képernyő-ház aránnyal teszi még jobban nézhetővé a készüléket. A kijelző Corning® Gorilla® Glass 3 felülete remekül véd a sérülések és az ujjlenyomatok ellen. Az ujjlenyomat-védő bevonat 30%-kal csökkenti a dörzsölődést, úgyhogy az érintéses gesztusok selyemsima érzettel hajthatók végre.

A ZenFone 2 öt különleges színben lesz kapható. A szép és remekül személyre szabható ASUS ZenUI-val együtt ez azt jelenti, hogy az okostelefon kívül-belül igazán a gazdájához igazodhat. A ZenFone 2 ozmiumfekete, színarany, gleccserszürke, burgundivörös és kerámiafehér színben jelenik meg. A különleges Transfusion (átmenetes) és Illusion (3D-hatású) hátlapok még bővebb választási lehetőséget kínálnak a saját egyedi stílusukat kifejezni kívánó vásárlóknak.

PixelMaster kamera: Azt is látja, amit más nem

Az ASUS ZenFone 2 f/2.0-s szépes rekeszű, 13 megapixeles PixelMaster kamerájával lenyűgöző nagyfelbontású felvételek készíthetők, exponálási késleltetés nélkül. Az iparágvezető Low Light mód pixelegyesítéses technológiát használva akár 400%-kal fényesebb képeket tud készíteni éjjel vagy rosszul megvilágított környezetekben anélkül, hogy vakura volna szükség. Amikor a villanófény jól jön, akkor a ZenFone 2 meleg bőrtónusokat és precíz színvisszaadást eredményező Real Tone vakuja működésbe lép.

A ZenFone 2 kamerájának Backlight (HDR) módja akkor is gondoskodik az élénk, egyenletesen megvilágított képek készítéséről, ha például napnyugtakor hátulról megvilágított portrét szeretnénk. A pixelkiemeléses technológia akár 400%-kal javítja a kontrasztot, a Backlight (HDR) mód pedig azért felel, hogy az előtérben álló tárgy tisztán, árnyékoktól mentesen váljon el a háttértől.

Ha valaki részletesebben is be szeretne avatkozni a kamera beállításaiba (pl. ISO, zársebesség stb.), akkor a Manual (kézi) móddal az okostelefonon a DSLR-gépekéhez hasonló használati élményt érhet el.

A ZenFone 2 egy 5 megapixeles, előlapi kamerával is fel van szerelve, amelynek széles, 85 fokos látószöge tökéletes a valós idejű szépítéssel készülő önarcképek megalkotásához. Akik a barátaikkal készítenének csoportképet, vagy a háttérben a tájat is megmutatnák, azok számára a ZenUI Panorama (panorámakép) módja akár 140 fokos képmezőt is kínál.

Hatalmas teljesítmény a mának és a holnapnak

Az ASUS ZenFone 2-ben akár 2,3 GHz-es, 64 bites Intel Atom Z3580 processzor és 4 GB RAM található, ami hétszer (7x)1 gyorsabb játékélményt jelent, mint amire az elődje képes volt. A 60 ezredmásodperces érintési reakcióidővel a bevitel akadozásmentes, az OpenGL 3.0 használata pedig elképesztő játékteljesítményt eredményez.

A ZenFone 2 beépített 4G/LTE kapcsolata villámgyors (akár 150 Mbit/s sebességű) adatátvitelre képes, ehhez társul a 802.11ac Wi-Fi, amely a videók és zenék zökkenőmentes lejátszásáról és a problémamentes egész napos mobil internethasználatról gondoskodik. A két SIM-kártya befogadása és a Dual Active technológia révén a ZenFone 2 tökéletes útitárs vagy üzleti partner, mert ezzel a felhasználó egyszerre két aktív telefonvonalat kap, hogy bárhonnan kapcsolatot tarthasson.

Hogy a ZenFone 2-re kevesebbet kelljen várni, de hosszabban élvezhessük az előnyeit, azt a nagy kapacitású, 3000 mAh-s akkumulátor garantálja, amely egy feltöltéssel egy teljes napnál is hosszabb ideig képes működni. A gyorstöltéssel a 60%-os akkumulátortöltöttség mindössze 39 perc alatt elérhető.

Egyszerűbb, intelligensebb és személyesebb ZenUI-használat

A szabadság, a kapcsolattartás és az önkifejezés adja az ASUS ZenUI mobil felhasználói felületének alapját. Ez a három tényező ihlette a ZenFone 2-höz készített ZenUI továbbfejlesztéseket. A legfrissebb változat még egyszerűbb és intelligensebb felhasználói élményt, az áttekinthetőbb megjelenéshez fehér területeket használó elegáns új elrendezést kínál. Az egyszerűbb és intelligensebb használat érdekében előre veszi, középre helyezi az információkat.

A ZenFone 2 a világ első olyan okostelefonja, amely mindenkinek lehetőséget kínál a készülék tökéletes hozzáidomítására a saját stílusához és használati preferenciáihoz, beleértve a ZenUI alkalmazásindító, témák, betűkészletek, ikonok és egyebek személyre szabását is.

A ZenUI számos remek új szolgáltatással dicsekedhet – pl. ZenMotion, SnapView, Trend Micro biztonsági szoftver és ZenUI Instant Updates –, amelyek nem csak jobban használhatóvá teszik a készüléket, de a biztonságot és az adatok védelmét is segítik, valamint simább felhasználói élményt kínálnak.

  • A ZenMotion intuitív érintéses gesztusok gyűjteménye, amelyekkel újfajta módon kezelhető a ZenUI, és amelyekkel gyorsan és egyszerűen hozzáférhetünk az olyan gyakran használt funkciókhoz, mint az egykezes mód (One Hand mode) vagy az elhalasztás (Do It Later).
  • A SnapView egy biztonsági szolgáltatás, amely az alkalmazások, fotók és fájlok bizalmasságát javítja. Ennek segítségével a felhasználók szétválaszthatják az üzleti és a magánjellegű információikat.
  • A Trend Micro security a ZenUI böngészőbe beépítve gondoskodik a mobil webes böngészés biztonságáról.
  • A ZenUI Instant Updates zökkenőmentes módszert kínál a ZenUI naprakészen tartásához. A ZenUI Instant Updates segítségével az ASUS alkalmazásfejlesztők azonnal elérhetővé tehetik a frissítéseket, kiküszöbölve az alkalmazáskiadások közötti késéseket és a lehető legjobb élményt kínálva a ZenFone 2 felhasználók számára.

A hazai ZenFone 2 kínálat két típussal debütál. A ZE551ML a teljesítményre és látványra éhes felhasználókat célozza, míg a ZE500CL kiemelkedő ár-érték arányával és LTE-támogatásával hódíthat. A készülékek elsőként az Euronics, Extreme Digital és Media Markt üzleteiben lesznek elérhetők.

Elérhető ASUS ZenFone 2 modellek:

  • ZenFone 2 ZE551ML – Intel Z3850 processzor, 4 GB RAM, 32 GB tárhely, FHD kijelző, vörös és szürke színben.
  • ZenFone 2 ZE500CL – Intel Z2560 processzor, 2 GB RAM, 16 GB tárhely, HD kijelző, fekete és fehér színben.

Árazás:

  • ZenFone 2 ZE551ML: 139 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói áron
  • ZenFone 2 ZE500CL: 74 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói áron.