TechAddikt Hírek Már kapható a Sony PlayStation 4 Pro konzol, 4K-képes és jelenleg a...

Már kapható a Sony PlayStation 4 Pro konzol, 4K-képes és jelenleg a legerősebb a piacon

Tegnap, azaz november 11-én a Sony Interactive Entertainment Europe piacra dobta a PlayStation 4 Pro konzolt, amely csúcstechnológiával és tűpontos grafikával kínál vadonatúj élményt a játékosoknak.

sony-ps4-pro-techaddikt

A 4K játékokat és alkalmazásokat is támogató PS4 Pro, mától elérhető Európában, a Közel-Keleten, Dél-afrikában és Ausztráliában is, Magyarországon 134.990 Ft-os hazai javasolt fogyasztói áron. Olyan nagysikerű játékokat frissítettek a PS4 Pro megnövelt teljesítményéhez és grafikájához, mint a Call Of Duty: Infinite Warfare (Activision), Ratchet & Clank™, The Last of Us™ Remastered és az Uncharted 4: A Thief’s End (SIE Worldwide Studios.

„A PS4 Pro debütálása egy nagyon izgalmas esemény a PlayStation történelmében. Még soha nem mutattunk be új modellt egy konzol életútjának közepén” – mondta el Jim Ryan, a SIEE és a SIE marketing és globális kereskedelmi elnöke. „A PS4 Pro lehetőséget adott a fejlesztőknek, hogy megmutathassák kreativitásukat és általa mi is bebizonyíthattuk elhivatottságunkat a játékosok és egy teljesen új játékélmény felé.”

A PS4 Pro támogatja a dinamikus 4K felbontást*, valamint a széles dinamikatartományú (HDR) képi megjelenítést. A PS4 Pro gyors processzora és grafikai vezérlője lehetővé tette, hogy a játékfejlesztők gyorsabb és szebb szoftvereket készítsenek, 4K minőségben, példátlan grafikai pontossággal és gyors, folyamatos képfrissítéssel. Minden PS4 konzol, köztük a PS4 Pro is támogatja a HDR technológiát, amely lenyügözően valósághű látványt nyújt.

A Sony a meglévő alap PS4 konzol mellé a PS4 Pro debütálásával több választási lehetőséget kínál játékosai számára. A felhasználók minden PS4 játékot játszhatnak a PS4 Pro konzolon és az alap konzolon is, utóbbiból nemrég egy vékonyabb és könnyebb modell jelent meg 101 990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A PlayStation®VR mindkét szériával kompatibilis. A felhasználói felület mindkét rendszeren változatlan marad és minden korábban felvett ismerősödet ugyanúgy elérheted.

A PS4 Pro konzol megjelenésekor új tartalmi frissítés tölthető le a Netflix applikációhoz, amellyel többek között olyan sorozatokat élvezhetünk 4K felbontásban, mint a Narcos második évada, valamint a Luke Cage. A tervek szerint a Netflix közel 600 órányi 4K tartalom elérését teszi lehetővé az év végéig. A mai naptól (frissítés letöltése után) a PS4 Pro tulajdonosok a Youtube videómegosztó applikáción keresztül is élvezhetik a 4K felbontású tartalmakat.

Azoknak a felhasználóknak is tartogat számtalan lehetőséget a PS4 Pro, akiknek bár HD tévéjük van, de az nem támogatja a 4K vagy HDR technológiát: magasabb vagy stabilabb képfrissítési frekvenciával és feljavított grafikával élvezhetik a játékokat.

Megjegyzés a szerkesztőknek: a PS4 Pro sajtóanyagok elérhetők az SIEE sajtóoldalán.

PlayStation 4 Pro (CUH-7000 sorozat)
Termék sorozatszáma: CUH-7000 széria
Ajánlott kereskedelmi ár €399 / £349 / AUD $559 / R6999
Processzor: Egy chips speciális processzor
CPU: x86-64 AMD Jaguar, 8 magos
GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon alapú grafikus motor
Memória: GDDR5 8GB
Merevlemez terület: 1TB
Méretek: ~295×55×327 mm (szélesség × magasság × hosszúság)
Termék tömege: ~3.3 kg
BD/DVD meghajtó
(csak olvasásra) BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV
Bemenet/ Kimenet Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3
AUX port × 1
Hálózati kommunikáció Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1
IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.0 (LE)
Tápegység 100-240 V AC, 50/60Hz
Energia felhasználás Max. 310W
Üzemi hőmérséklet 5ºC – 35ºC
AV kimenet HDMI out port (4K/HDR támogatással)
DIGITAL OUT (OPTICAL) port