TechAddikt Híradástechnika DJI Íme, a DJI Phantom 4 Pro

Íme, a DJI Phantom 4 Pro

Még a DJI Phantom 4 drónkopter is újdonságnak számít szinte, máris előrukkolt egy újdonsággal e kategóriában a kínai gyártó: megérkezett a DJI Phantom 4 Pro.

dji-phantom-4-professional-3

A DJI Phantom 4 Pro erőteljes képalkotó rendszert biztosít professzionális fotósoknak és videósoknak egyaránt. Egyébként a kevésbé profiknak is kedvez az eszköz, a lényeg, hogy legyünk kreatívak a felhasználásnál. A kamera jelenleg 1 col átmérős szenzort hordoz, 20 megapixeles felbontással, majd’ tizenkétszer teljesebb dinamika-tartománnyal, melynek köszönhetően még részletgazdagabb felbontást, illetve alacsony fényviszonyok közt is hihetetlen minőséget kapunk. Figyelemre méltó ez, tekintettel a kategóriára, amelybe a Phantom 4 Pro sorolható.

Mechanikus zárszerkezetének köszönhetően lecsökken szinte teljesen a zár torzítás a gyors jeleneteknél. A DJI Phantom 4 Pro-val akár 4K-ban is készíthetünk lassított felvételeket 60 FPS-ig,  maximum 100 mbps bitrátával. A Phantom 4 Pro H.265 videótömörítést is lehetővé tesz.

A DJI Phantom 4 Pro még kifinomultabb szenzorokat kapott elődjénél. A FlightAutonomy háromszoros vizuális rendszere egy 3D térkép felépítése után kezdi érzékelni környezetét, elöl, hátul és alul, kiegészülve hatékony infravörös érzékelőkkel. A FlightAutonomy rendszer képes pozicionálni, navigálni, valamint lerepülni kijelölt útvonalakat. Hazahívásnál szintén komplexebb védelmet nyújt a kialakítás, a landolás egyszerűbb és biztonságosabb lett, mint eddig. A DJI Phantom 4 Pro csúcstechnológiás akkumulátorának köszönhetően nem kevesebb, mint 30 percet tud egyhuzamban repülni, a Sport módban elérhető legmagasabb sebesség is növekedett a korábbiakhoz képest.

dji-phantom-4-professional-6

További újítást jelent az újragondolt távirányító, melyhez opcionálisan kijelző is tartozhat. Tiszta, élénk képpel, HD felbontásban kapjuk az élő közvetítést a levegőből, stabil jellel, ráadásként akár erőteljes ellenfényben is jól látható a képernyő. Az eszköz automatikusan kiválasztja, hogy 2.4 GHz-en vagy 5.8 GHz-en kommunikáljon a drónnal, alkalmazkodva a mindenkori terepviszonyokhoz. Az új kontrollerben beépített GPS, iránytű, és microSD kártyahely és HDMI port is található.

Új intelligens repülési módjaival a Phantom 4 Pro a legokosabb repülő kamera ebben a kategóriában, új lehetőségeket nyújtva a tartalomkészítőknek, fotó- és kameraexperteknek. Már ismerhettünk ezek közül párat a Phantom 4 kapcsán, de újra lett gondolva a Draw Mode, vagy épp az ActiveTrack. Utóbbi még pontosabb lett, az elektronika stabilan különbséget tud tenni emberi alak és kerékpár közt egyebek mellett. A követés szinte bármely szögből működhet, úgy, hogy közben a kamera mindig a fő témára fókuszál.

A DJI Phantom 4 Pro-nál külön kiemelt szerepet kapott fejlesztésnél a beltéri repülés optimalizálása. Plusz ebben a profilban a TapFly is sokkal pontosabb lett, a gimbal külön kezelhető (dőlések, svenkek).

Tovább lett fejlesztve az egyik legfőbb biztonsági rendszer is: ha a Phantom 4 Pro elveszti a jelet, 1 percen belül visszatér a legutolsó rögzített pontra és ott lebeg mindaddig, amíg nem kap újabb parancsot.

Egyelőre külföldi árakat találtunk csak a DJI Phantom 4 Pro-hoz: 1499 USD az alap kontrollerrel, 1799 USD a kijelzőt tartalmazó távirányítóval. Az eszköz még előrendelhető stádiumban leledzik.