TechAddikt Híradástechnika Fujitsu Megalapították a Fujitsu Climate and Energy Vision-t

Megalapították a Fujitsu Climate and Energy Vision-t

A Fujitsu bejelentette, hogy maga a Fujitsu Group megalapította a Fujitsu Climate and Energy Vision-t, egy közepes- és hosszú távú környezeti előrejelzést 2050-ig bezárólag, azt a célt kitűzve, hogy a Fujitsu csoport COkibocsátása nullára redukálódik. Elérve ezzel, hogy egy karbonsemleges közösséggé válik a cég, válaszul a klímaváltozásra.

Ahhoz, hogy ez a terv megvalósulhasson, különféle innovatív tervekre van szükség. Mindehhez a Fujitsu felhasználja a már eddig megszerzett tudását, a digitális technológia segítségével, egyebek mellett úgy, hogy eljuttatja a végső megoldáshoz szükséges gondolatokat a vásárlókhoz, végfelhasználókhoz.

Lecsökkenteni a Fujitsu COkibocsátását nullára

A vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy ökológiai lábnyoma minél kisebb legyen. Ezt alapvetően úgy sikerül elérni, hogy a fejlett technológiák alkalmazásával olyan termékek kerülnek előállításra, amelyek optimalizált áramfogyasztással rendelkeznek. Mindezeken felül párhuzamosan kerülnek fejlesztés alá olyan stratégiai tervek, melyek révén a megújuló energia és a karbonsemlegesség is döntő szerepet játszik, egészen 2050-ig tartó célkitűzésként.

Cél a karbonsemlegesség

A Fujitsu kiemelt célja továbbá, hogy a felhasználók irányába olyan eszközöket mutasson be, amelyek védik az ökoszisztémát, intelligens működésűek, mobilisak – legyen szó akár ipari, akár üzleti kategóriákról. A Fujitsu segít optimalizálni az energiafelhasználást, legyen szó akár a szociális rendszerekről, hálózatokról, vagy bármely kommunikációs felületről.

Alkalmazkodni az éghajlatváltozáshoz

A Fujitsu segít áthidalni a klímaváltozáshoz vezető problémákat azzal többek közt, hogy olyan technológiákat használ, amelyek elősegítik a megelőzést. Például speciális érzékelőtechnológiák kerülnek alkalmazásra, AI megoldásokkal, szociális infrastruktúrát építve, lehetővé téve azt is, hogy a mezőgazdasági termékek stabil hátteret nyújtsanak a táplálékláncon belül, veszteség nélkül.

Szólj hozzá!