TechAddikt Híradástechnika LG Megduplázódik az LG OLED televízió-kínálata

Megduplázódik az LG OLED televízió-kínálata

Négy új OLED televíziót mutat be a jövő héten kezdődő berlini IFA 2015 szakkiállításon az LG Electronics (LG), köztük a nagy dinamikatartományú (high dynamic range, azaz HDR) tartalmak megjelenítésére is képes 65/55EF9500 és 55EG9200 modelleket és az ívelt 55EG9100 OLED televíziót. Az EF9500-as szériában ráadásul a piacon először mutatkozik be a 4K felbontásra képes OLED kijelzők sík változata, az 55EG9200 és az 55EG9100 modellek újdonsága pedig a hihetetlen vékony dizájn: a kijelzők mindössze 4,8 milliméter „vastagok”.

lg_oled_tv_kinalat_2015_ifa_techaddikt

A kibővített 2015-ös OLED tévépaletta így már kilenc modellt tartalmaz majd, széleskörű felbontás- és dizájnválasztékkal,  jelezve az LG elkötelezettségét, hogy az OLED teremtette, mással össze nem mérhető vizuális élményt még több vásárló számára tegye elérhetővé.

Az LG piacvezető az OLED technológiában, amely képes a legmélyebb feketét és végtelen kontrasztarányt létrehozni, ennek köszönhetően pedig szinte életre kelnek a színek a képernyőn. Az OLED éppen ezért tökéletes platform a HDR-tartalmak számára is, hiszen a tökéletes fekete mellett a HDR élénk, dinamikus színei még inkább lenyűgözőek. Az OLED televíziók ráadásul úgy képesek megjeleníteni a HDR igényelte fénytartományt, hogy közben a csúcs fényerő alacsony marad, ami kivételes és még kényelmesebb vizuális élményt jelent a felhasználóknak. Az LG HDR-képes OLED tévéi emellett azt is lehetővé teszik, hogy a HDR-tartalmak streaming szolgáltatóktól vagy más külső forrásból érkezzenek.

Az LG készülékeinek újításai azonban nem állnak meg itt, hiszen a csúcstévék új dizájnnal is érkeznek. Nehéz elhinni, hogy egy televízió ennyire kecses lehet, hiszen legvékonyabb pontján az EG9200 és az EG9100 is vékonyabb, mint bármely, ma a piacon elérhető okostelefon. A vizuális élményt a fényes, átlátszó talp fokozza, amely csökkenti a kijelző körül esetleg zavaró vizuális hatásokat. A tévék vékony kerete pedig szinte láthatatlan, a kép gyakorlatilag a kijelző teljes felületét elfoglalja. Az ívelt és síkképernyős dizájnválasztékkal ráadásul az OLED televíziók bármilyen helység, bármilyen lakberendezési környezetébe tökéletesen illeszkednek.

Az LG 4K OLED televízióinak operációs rendszere az LG legújabb fejlesztésű okostévés platformja, a webOS 2.0. A továbbfejlesztett felhasználói felületnek és funkcióknak köszönhetően a webOS 2.0-val a készülék kezelése egyszerűbb és intuitívabb, a bekapcsolás gyorsabb, a Launch Bar személyre szabásával pedig minden eddiginél korábban érhetők el a kedvenc tartalmak. A 4K OLED tévék a Harman/Kardon felsőkategóriás audióeszköz-gyártóval közösen fejlesztett hangszórókkal biztosítják, hogy a hihetetlen képélmény felülmúlhatatlan hanggal egészüljön ki.

Bárki, aki megnézi legújabb televízióinkat az idei IFA kiállításon, maga is megbizonyosodhat arról, hogy a HDR és az OLED tökéletesen kiegészítik egymást” – mondta Lee In-kyu, az LG Home Entertainment Company televízió- és monitorüzletágának vezetője. „Kibővített 4K OLED-palettánk pedig azt bizonyítja, hogy az OLED-technológia az új generációs televíziófejlesztés alapja, amiben az LG továbbra is vezető szerepre törekszik” – tette hozzá.

Az LG új 4K OLED televíziói augusztus végétől lesznek elérhetők Németországban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában, az ezt követő hónapokban azonban más, kiemelt piacokra is bevezeti őket a vállalat. Az IFA 2015 látogatói az LG standján (Berlin Messe, Halle 18) tekinthetik meg a készülékeket szeptember 4. és 9. között.