TechAddikt Hardver QNAP Megfizethető áron kapható a QNAP TS-831X

Megfizethető áron kapható a QNAP TS-831X

A QNAP ma jelentette be a TS-831X 8 rekeszes költséghatékony NAS adattárolóját, mely quad-core 1.7 GHz processzorával erőteljes üzleti folyamatok menedzselésére is képes. Amellett, hogy az alap modellek 8GB és 16GB RAM-mal vannak szerelve, elérhető 4GB RAM-mal (TS-831X-4G) is, mely az árérzékeny felhasználóknak lehet optimális választás.

„A TS-831X versenyelőnye, hogy 10GbE csatlakozóval is rendelkezik, futtatja a konténeres alkalmazásokat, valamint az SSD gyorsítótárazása miatt kedvező választás a kis és közepes méretű szervezeteknek is” – nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere, valamint hozzátette: „A TS-831X-4G azt a lehetőséget biztosítja a cégeknek, hogy elérhető árú, azonban nagy teljesítményű és funkciókban gazdag adattárolót vásárolhassanak anélkül, hogy súlyos hitelekbe kényszerítenék magukat.”

Az új TS-831X az Amazon leányvállalatának az AnnapurnaLabs-nak az Alpine AL-314 quad-core 1.7 GHz ARM Cortex-A15 processzorát használja, valamint elérhető 4GB/8GB/16GB DDR3 RAM-mal (maximum 16GB-ig bővíthető). Ezen kívül hardveres gyorsítású titkosításal, SSD gyorsítótárazással is rendelkezik. A két darab beépített 10GbE SFP+ porttal nagysebességű kapcsolatra is csatlakozhatunk, valamint a PCIe porton keresztül további 10GbE vagy 1GbE adaptereket is beszerelhetünk. A Container Station-nel IoT (dolgok internete) applikációkat lehet rá telepíteni, melyek további üzleti lehetőségeket is biztosítanak, illetve a VJBOD funkcióval a tárolási kapacitást tudjuk bővíteni úgy, hogy más QNAP NAS-ok nem használt tárterületét vesszük igénybe. A 8 lemezes TS-831X azért, hogy megfeleljen a növekvő elvárásoknak is, további meghajtókat is képes kezelni az ugyancsak 8 lemezes bővítőegységekkel. Így akár 24 meghajtó menedzselése is megoldható. Mindezen funkciók biztosítják azt, hogy egy növekvő vállalkozás számára, ahol fontos a mentés, helyreállítás, személyes felhő, a leginkább időtálló IT infrastruktúrát építhessék ki vele.