TechAddikt Hírek New York, next@acer: néhány kiemelt termékújdonság

New York, next@acer: néhány kiemelt termékújdonság

Az Acer bemutatta teljes, 2017-es iskolakezdésre szánt termékportfólióját a next@acer sajtóeseményen New York-ban.

Olvasóink több részletező cikket is találhattak a témában a Techaddikt.hu hasábjain –  minden eszköz kiemelten az új, fejlett hűtéstechnológiára alapoz, ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy megjelenjenek a vékonyabb gaming notebookok, kettő az egyben eszközök, all-in-one PC-k, kompromisszumok nélküli teljesítménnyel.

A next@acer több, mint 400 nemzetközi medium, újságíró és partner körében lett levezényelve, a világ legnagyobb IMAX képernyője előtt.

Innovatív hűtési technológiákkal, mint például az Aeroblade 3D-vel is találkozhattak az érdeklődők. Ez a technológia teszi lehetővé, hogy a Predator Triton 700 gaming notebook kompromisszumok nélküli teljesítményt tudjon nyújtani, míg a hozzátartozó LiquidLoop folyadékhűtéses rendszer teszi alkalmassá a Switch 5 alakítható kettő az egyben notebookot és az Aspire U27 all-in-one PC-t egyaránt arra, hogy csendesen működhessenek és megtarthassák karcsú formájukat.

Mindezeken felül az Acer bemutatta a világsajtó számára az első Acer Windows Mixed Reality szemüveget, vázolva a vendégeknek a semmihez sem fogható fizikai-digitális világ kettőse által nyújtott élményt. A StarVR virtuális valóság headsetek iparágvezető felbontással, a természeteshez leginkább hasonló látómezővel rendelkeznek. Ahhoz, hogy teljes legyen az összkép, az egybegyűltek a John Wick Chronicles VR gameplayével ismerkedhettek.

“Izgatottak vagyunk, hogy itt lehetünk New Yorkban, és folytathatjuk értekezéseinket hardvereinkről, és beszélhetünk nyíltan technológiáink következő szintjéről” – mondta Jason Chen, az Acer első embere. “Negyven éve az Acer áttörte a korlátokat az emberiség és a technológia között, s ma folytathatjuk ezt a folyamatot, hagyományt újabb innovációk felfedésével, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy úgy ismerjék meg az őket körülvevő világot, mint soha eddig.”

Az Acer-hez a VR úttörő szerepét vállaló Mark Bolas is csatlakozott a színpadon, aki egyben a Windows Mixed Reality programmenedzsmentjének feje is. A szakember megosztotta a hallgatósággal, hogy mely platformok határozzák majd meg a fizikai és digitalis környezetek kifejlődését. Ezekben a környezetekben a fizikai és a digitalis világ találkozik, és lép interakcióba egymással. Kombinálva a fizikai valóságot a digitalis világgal, mely utóbbi biteken és digitalis logikán alapszik, egészen különleges helyzeteket teremthet.

Az Acer partnersége a Microsofttal megalkotta a világ első Windows Mixed Reality fejlesztőkészletét még márciusban. Mindez arra volt jó, hogy a fejlesztőmérnökök felismerhessék azt a potenciált, amelyet a Windows Mixed Reality platformja ténylegesen hordoz. A fejlesztők keményen dolgoznak azon, hogy az az igazi élmény, amelyet az Acer Windows Mixed Reality tud nyújtani, még ebben az évben megvalósulhasson végleges formában, s kereskedelmi forgalomba kerülhessen.

Kibővített Predator gaming termékcsalád új notebookokkal és Quantum Dot kijelzőkkel

Az Acer kibővítette Predator gaming lineupját is. A hűtéstechnológiára fókuszálva került kifejlesztésre az új AeroBlade 3D, mely az új Predator Triton ultravékony gaming notebook sorozatban, valamint a Predator Helios notebookokban mutatkozott be.

Az első termék az új Predator Triton ultravékony gaming notebook sorozatból a Predator Triton 700, mely alapfeszültségen működő hetedik generációs Intel Core processzorokat és a legújabb NVIDIA GeForce GTX 10 sorozatú grafikus lapkákat használja. Mindehhez alumínium burkolat tartozik, mindössze 18 mm vastagsággal – köszönhetően a dupla AeroBlade 3D fémventilátor-rendszernek, mellyel 35 százalékkal javítható a légáramlás.
Az Acer világelső gaming monitorok terén. Bemutatkozott a Predator X27, mely a játékosoknak szánt kijelzőket új szintre emeli – NVIDIA G-SYNC HDR és Acer HDR Ultra technológiákkal. Mindehhez hozzájön a Quantum Dot technológia, mely révén a Predator X27 szélesebb tartományú színskálát, magasabb fényerőt, valamint mélyebb szaturációt kínál. drámaian feljavított élességgel.

Még májusban mutatta be az Acer a teljesítményorientált Aspire GX asztali gépcsaládot, mely az új AMD Ryzen 7 1700X processzorokkal lesz hozzáférhető. A hardver alapvetően grafika-centrikus feladatvégzéshez javallott, így a mindennapos szórakoztatáshoz és játékhoz első osztályú választás.

Liquid Loop hűtésrendszer teszi csendesebbé az alakítható kettő az egyben gépeket és az all-in-one kategóriát

Az Acer első alakítható, 2 az 1-ben megoldása az Acer Switch Alpha 12 volt, melybe először került az innovatív Liquid Loop hűtésrendszer. Most az Acer bemutatta az új Acer Switch 5-öt, azt a kombinált notebookot, amely erőteljes Intel Core processzorokkal kerül forgalomba, és ventilátorok nélkül működik. Az ultravékony Aspire U27 all-in-one PC-ben ugyanez a technológia található meg, a gép egyébként 2017-es iF Design díjat is bezsebelt.

A Switch 5 az Acer első kettő az egyben megoldása, amely hetedik generációs Intel Core i7 és i5 processzorokra épül, csúcsteljesítményű megközelítéssel. Az ilyen teljesítmény egyébként komoly feladatok végzéséhez szükséges, prezentációkhoz, menet közbeni szórakoztatáshoz. Az Acer csatolt automatikusan visszanyíló támasztékának köszönhetően a betekintési szög széles spektrumon állítható, akár egy kézzel is.

Az Aspire U27 impresszív, ultravékony 12 milliméteres tokozása elegáns gyémántmintázatú V-formájú fém talpat kapott, elhozva a szofisztikált megjelenés új dimenzióját otthonunkba, a szórakoztatásra fókuszálva. 27 col képátlós full HD széles látószögű kijelzője, speciálisan tervezett mélynyomója erőteljes mély basszusokkal egy igazi szórakoztatóközpont.

Kibővített 4K kijelző portfolió professzionális monitorokkal és HDR-kompatibilis projektorokkal

Egyre inkább népszerű a 4K tartalom, ennek megfelelően egyre nagyobb igény mutatkozik a stream szolgáltatásokra. Ennek megfelelően szükségesek olyan megjelenítők, amelyek derekasan helyt állnak e téren: bemutatásra került az új H7850 és V7850 4K projector, amely a házimozizás szerelmeseinek kedvez, míg az új ProDesigner PE320QK 4K LED monitor a kreatív professzionális felhasználást célozza meg.
Az Acer H7850 és V7850 projektorok 4K UHD felbontással és HDR kompatibilitással rendelkeznek, garantálva a kivételes értéket és teljesítményt a mainstream audió és videózás szerelmeseinek. Az új ProDesigner PE320QK monitor hordozza az Acer HDR Xpert technológiát, mely kivételes kontrasztot biztosít, illetve a ZeroFrame kávamentes dizájn kedvez azoknak, akik a külsőt is előnyben részesítik.

Szólj hozzá!