TechAddikt Hírek next@acer 2021: az Acer csatlakozik az RE100-hoz, elkötelezve magát a megújuló energia...

next@acer 2021: az Acer csatlakozik az RE100-hoz, elkötelezve magát a megújuló energia 100 százalékos felhasználása mellett 2035-ig

Az Acer bejelentette, hogy csatlakozott a RE100 kezdeményezéshez, és vállalta, hogy 2035-ig elérik a 100%-os megújuló energia felhasználást.

Ezenkívül az Acer megerősítette küldetését, miszerint az Earthion platformmal egyesíti alkalmazottai és az ellátási lánc partnereinek erősségeit, és kibővíti fenntarthatósági erőfeszítéseinek hatáskörét. Ezeket az erősségeket és erőfeszítéseket példázza az Aspire Vero notebook, a márka első fenntarthatósági központú terméke az Earthion platform égisze alatt.

“Megindító látni, hogy az Acer alkalmazottai és partnerei összefognak, tudva, hogy képesek együtt optimális döntéseket hozni a környezetünk védelmére a jövő generációi számára” – mondta Tiffany Huang, az Acer Inc. operatív vezérigazgató-helyettese. “Az AUO, a Compal, az Innolux és a Quanta elkötelezettsége remek dolog, és várom, hogy további partnereket fogadhassunk az Acer Earthion küldetésébe, hogy felgyorsítsuk a zöld tervek és folyamatok fejlesztését, és támogassuk a fenntartható bolygó számára a 100%-ban megújuló energia-központú célkitűzésünket.”

Hosszútávú elkötelezettség a zöld energiafelhasználás iránt

Az Acer már régóta elkötelezett az energiahatékonyság növelése mellett. 2008 óta elfogadta a CDP globális nyilvánosságra hozatali rendszerét az ellátási lánc környezeti hatásainak kezelésére, sőt a rendszert a beszállítói elkötelezettség két szintjére is kiterjesztette. 2012-ben az Acer az energiagazdálkodás és a zöld energiafelhasználás révén megkezdte a szén-dioxid-csökkentési célok kitűzését, 2009-et tekintve alapévnek. Folyamatos erőfeszítések révén az Acer-csoport globális működésével és leányvállalataival együtt sikeresen teljesítette 2020-ra kitűzött célját, amely szerint szén-dioxid-kibocsátása világszerte 60%-kal csökkenthető.

Az Acer 2035-ig új elkötelezettséget vállalt a megújuló energiák hasznosítása érdekében az energiafogyasztás terén, és bejelentette, hogy csatlakozott a RE100-hoz, amely egy globális vállalati megújuló energia kezdeményezés, amely több száz nagy és ambiciózus vállalkozást tömörít a 100%-ban megújuló villamos energia mellett. A zöld energiát már 2013 óta hasznosítják az Acer különféle tevékenységei, és egyes helyeken napelemeket is telepítenek saját napenergia előállítására. 2020-ban az Acer csoport 44%-os megújuló energia felhasználást ért el.

„Örömmel üdvözölhetem az Acer-t az RE100-nál. Azzal, hogy 2035-ig 100%-ban megújuló villamos energiára áll át, az Acer csatlakozik a világ több mint 300 vezető vállalkozásához, akik elkötelezettek a piaci változások iránt.” – mondta Sam Kimmins, a RE100 vezetője. “Ez erős üzenetet küld arról, hogy a megújuló villamos energiának kiváló üzleti értéke és értelme van, és arra ösztönözzük a többieket, hogy kövessék a példát.”

Earthion – az erősségek egyesítése az ellátási láncon keresztül

Az Acer úgy döntött, hogy tovább vállalja környezetvédelmi kötelezettségvállalásait az Earthion nevű platformmal, amely egyesíti a vállalat, az ellátási lánc partnerei, a fogyasztók (csatornák) és alkalmazottaik erősségeit. Az Earthion a „Föld + küldetés” szavak keveréke. Ezt a nevet az Acer azért hozta létre, hogy képviselje küldetését, innovatív és integrált megoldásokkal segítse a környezeti kihívások kezelését. Az Earthion mozgatórugója az egyes tagok meggyőződése, hogy kölcsönös együttműködése hatékonyan képes pozitív hatást gyakorolni a környezetre. 

Earthion elsődleges témái a következők:

  • Energia – 100%-ban megújuló energia felhasználása célként
  • Terméktervezés – zöld innovációk
  • Csomagolás kialakítása – kevesebb csomagolást és több újrahasznosított anyagot használ
  • Termelés – a környezetre gyakorolt hatás minimalizálása
  • Logisztika – kisebb „karbon lábnyomot” hagyva
  • Újrahasznosítás – az erőforrások újrahasznosítása és újrafelhasználása

Az Acer Earthion több éves erőfeszítések eljött csúcspontja, ami tovább fog fejlődni. A kezdeti elképzelés az volt, hogy többet vállaljunk felelős vállalatként és vállalati állampolgárként, küzdjünk mind az éghajlatváltozás egyre sürgetőbb következményei, mind a digitális szakadék ellen. Ez az ötlet a Project Humanity, egy vállalati szintű kezdeményezés megszületéséhez vezetett, amely felhívta a figyelmet az egyre fokozódó globális problémákra, és arra ösztönözte az Acer minden alkalmazottját, hogy járuljon hozzá a pozitív változásokhoz. A Humanity projekt egyéni szinten kezdődött, és arra ösztönözte az alkalmazottakat, hogy szakmai ötleteikben új ötleteket javasoljanak, és együttesen hozzájáruljanak a csökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás célkitűzéseihez is.

2020-ban az Acer összes noteszgépe újrahasznosított papírt használt fel a csomagoláshoz, és ezek a környezetbarát kialakítások 8750 kg papírrostot takarítottak meg és 20 millió műanyag zacskó felhasználását kerülték el. Az Acer belső újrahasznosítási tevékenységeiből több mint 50 tonna akkumulátor újrahasznosításra, és újbóli újragyártásra került. 50 országban az Acer alkalmazottainak több mint 75% -a vett részt a projektben- szívüktől vezérelve.

Az Earthion segítségével ez a kezdeményezés ismét kibővült: az Acer igyekszik megosztani ezt a kultúrát partnereivel és beszállítóival, egyetlen átfogó platformot hozva létre.

Ma a vállalatnak egyértelmű célja a tiszta energia és a fenntartható anyagok felhasználása, amely beszállítóival és partnereivel közös erőfeszítéseket eredményez Earthion platformjának felépítésében, kezdve az Aspire Vero fenntarthatósági központú notebookkal.

Acer Aspire Vero – egy fenntarthatóság-fókuszú notebook

Az Earthion platform első terméke, az Acer Aspire Vero egy remek lépés a számítógép gyártási folyamatának újragondolása felé. Az újrahasznosított (PCR) műanyagot a készülék házában és a billentyűzet kupakjaiban alkalmazzák. A környezetbarát csomagolás ezt egy lépéssel előrébb viszi: az Aspire Vero 80–85% újrahasznosított papírpépből készült dobozban kerül forgalomba, és az adapter védelme érdekében a műanyag zacskókat papír hüvelyek használatával csökkentik. Ezenkívül a laptop táska és a billentyűzet és a képernyő közötti lap 100% -ban ipari újrahasznosított műanyagból készül.

A fenntarthatóságnak ez a hangsúlya átterjed a tervezési nyelvre is. A szállítódoboz összes grafikáját szójafestékkel nyomtatják, és maga a notebook nem tartalmaz festéket a burkolaton, ezzel csökkentve a környezetre gyakorolt ​​hatást. Könnyen hozzáférhető, szabványosított csavarok tartják össze az egyszerűbb szétszerelési folyamat érdekében a tokozást. A notebook sarkai egyedülálló sárga és vulkánszürke akcentussal jelennek meg, az R és E billentyűkön lévő szöveg megfordult, felhívva a 3 Re-re a figyelmet: csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás.

Mindezek mögött egy vonzó és lenyűgöző számítógép-belső áll. A legújabb, 11. generációs Intel® Core™ processzor Intel® Iris® Xe grafikával lehetővé teszi a napi termelékenység és még sok más feladat ellátását, míg az akár 1 TB M.2 SSD-tárhely a felhasználók számára rengeteg helyet biztosít zene, filmek és fájlok tárolására. Ez a kijelző emelőpántos kialakítással rendelkezik, amely kinyitva kissé megemeli a notebookot, lehetővé téve az ergonomikusabb gépelési élményt, míg az AI zajcsökkentés könnyedebbé teszi a videóhívásokat. A noteszgéphez Intel® Wi-Fi 6 (Gig +), USB Type-C port, két USB 3.2 port és HDMI 2.0 port is tartozik.

Globális elismerések a fenntarthatóságról

Az Acer átlátható jelentési erőfeszítéseit a globális fenntarthatósággal foglalkozók is elismerték, és a vállalat iparági díjakat is kapott az ESG teljesítményéért. 2020-ban az Acer három globális fenntarthatósági indexen szerepelt: a Dow Jones fenntarthatósági indexek (DJSI) feltörekvő piacok indexe hetedik egymást követő évben, az MSCI ESG Leaders Indexek „AA” besorolással és az FTSE4Good Emerging Index-en ötödik éve. Ezenkívül az Acer a The Wall Street Journal által a világ 100 leginkább fenntartható módon kezelt vállalata közé került.

Előző cikknext@acer 2021: frissülnek az Acer ConceptD Creator notebookok
Következő cikknext@acer 2021: frissül az Acer Orion és Nitro Gaming desktop portfólió