TechAddikt Hardver QNAP OpenStack alapú hibrid felhőt hozott létre a QNAP és a Platform9

OpenStack alapú hibrid felhőt hozott létre a QNAP és a Platform9

A QNAP bejelentette, hogy a QNAP NAS rendszerek integrálják a Platform9 nyílt forráskódú megoldást, amivel vállalati szintű hibrid felhő tárhelyet hozhatunk létre egyszerűen, ráadásul mindezt könnyen telepíthetjük OpenStack környezetben. A Platform9 menedzselt OpenStack megoldásával lehetőség nyílik arra, hogy az OpenStack felhasználók magas rendelkezésre állású, lokális QNAP NAS-on tárolják adataikat.

„A vállalkozások egyre nagyobb mértékben használnak OpenStack felületet hibrid felhő környezetben termelésük irányítására” – nyilatkozta Adam Ulfers a Platform9 értékesítési igazgatója, valamint hozzátette: „A QNAP NAS-okkal történő integrációval jobban megfelelhetünk a vásárlói elvárásoknak ezen a gyorsan növekvő globális piacon, valamint még jobb OpenStack környezetet fejleszthetünk a menedzselt felhő-infrastruktúrához.”

„A QNAP és a Platform9 közös megoldása egy újító izgalmas szolgáltatás. Míg az alap OpenStack környezet telepítése, menedzselése és frissítése időigényes és bonyolult feladat, a QNAP Cinder meghajtó és a Platfrom9 OpenStack környezete a legegyszerűbb módja a termelési környezetbe való OpenStack installálásnak” – nyilatkozta Meiji Chang, a QNAP vezérigazgatója, valamint hozzátette: „A vállalkozások lokálisan, QNAP eszközükön tárolhatják adataikat és kihasználhatják a Platform9 zökkenőmentes menedzselését infrastruktúrájuk fejlesztésénél.”

A Platform9 for OpenStack menedzsment platform

A vállalkozásoknak egyre inkább fontos a rugalmasság, a biztonság és a költségek csökkentése, melyet az OpenStack hibrid felhő-megoldással egyszerűen kivitelezhetnek. A Platform9 OpenStack szolgáltatása egyszerű, nyílt és a nagyvállalati igényekhez felkészített instant OpenStack megoldás. Így már a vállalkozások egyszerűen konfigurálhatják a QNAP NAS-t az OpenStack környezethez, ezzel is támogatva üzleti folyamataikat.

A QNAP NAS, mint OpenStack adattároló

A QNAP Cinderrel (mely teljes mértékben integrálja a Platform9-et) a felhasználók egyszerűen hozzáadhatják a Block Storage szabályokat a számítási csomópontokhoz a Platform9 menedzsment-felületén keresztül, ráadásul mindenfajta manuális driver installálása nélkül. Emellett a leegyszerűsített telepítési folyamatban a számítási csomópontok felismerik a tárhelyet a QNAP Enterprise ZFS NAS-on (a vállalati szintű adattároló aktív-aktív, magas rendelkezésre-állást nyújt, pillanatképeket tud létrehozni, deduplikálja és tömöríti az adatokat) és a QNAP üzleti termékcsaládjába tartozó, erőteljes, funkciókban gazdag adattárolókon egyaránt.