TechAddikt Híradástechnika Philips Íme, az új környezetbarát Philips PowerSensor monitorok

Íme, az új környezetbarát Philips PowerSensor monitorok

A Philips bejelentette az új, 16:10 képarányú, 24 hüvelykes LCD-kijelzőit, amelyek a felhasználók és a bolygó egészségére egyaránt tekintettel vannak.

A számos környezet- és felhasználóbarát funkcióval rendelkező kijelzők integrált PowerSensor technológiát tartalmaznak, amely kikapcsolja a képernyőt, ha senki sem ül az asztalnál, a különleges szemkímélő LowBlue üzemmód pedig csökkenti a szemekre károsan ható kék fény mennyiségét. Az IPS technológia színteljesítményét és széles betekintési szögét, a 16:10 képarányt, valamint a 3.0-ás USB-csatlakoztathatóságot kombinálva ezek a kijelzők minden modern iroda termelékenységét növelik.

Jó munkahelyi közérzet

Az új kijelzők felhasználóbarát termelékenységéről Artem Khomenko, az MMD Philips Monitors Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Otthon és a munkahelyen az emberek rendszeresen napi több órát töltenek a képernyő előtt. Ezek a kijelzők vállalatunk elköteleződését jelzik az olyan innovatív termékek fejlesztése mellett, amelyek elősegítik a dolgozók munkájának termelékenységét, valamint védik az egészségüket akkor is, amikor hosszú órákon át dolgoznak.” A szemek elfáradásának megelőzése és az egészséges látás kulcsfontosságú a jobb munkahelyi közérzet biztosításában. A kijelzők által kibocsátott kék spektrumú fénysugárnak történő túlzott kitettség azonban árthat a szemnek. Az új 240B7QPJEB és 240B7QPTEB típusú LCD-kijelzők LowBlue üzemmódja tesz ez ellen. A közérzet javítása érdekében kifejlesztett LowBlue technológia intelligens szoftvertechnológiát használ a rövidhullámú kék fény csökkentésére. A LowBlue üzemmódot a Philips Flicker-free villódzásmentes technológiája egészíti ki, amely szabályozza a fényerőt, valamint csökkenti a monitor villódzását. A kijelző SmartErgoBase monitortalpának személyes igényekre szabható billenthetősége, forgathatósága és magasságának állíthatósága még kényelmesebb megtekintést biztosít a felhasználóknak. A talphoz tartozó hasznos kábelelvezetés pedig megszünteti a kábelrengeteget.

Környezetbarát kijelző

A Philips Monitors új kijelzőjének tervezésekor a környezetbarát termelékenység mindvégig szem előtt volt. A kijelző 85%-ban fogyasztóktól származó, újrahasznosított műanyagból készült a TCO Edge minősítésnek megfelelően, minimalizálva a termelés környezetre gyakorolt hatását. Az integrált PowerSensor segítségével a kijelző működés közben rendkívül hatékony energiamegtakarítást tesz lehetővé. A PowerSensor tulajdonképpen egy „személyérzékelő”, amely ártalmatlan infravörös sugarak kibocsátásával és fogadásával meghatározza, hogy a felhasználó a monitor előtt tartózkodik-e, és a felhasználó távolléte esetén automatikusan csökkenti a monitor fényerejét. Ez akár 80%-kal is csökkentheti az energiaköltségeket, és meghosszabbítja a képernyő élettartamát.

Ragyogó kijelző teljesítmény

A környezetbarát funkciókon kívül az új kijelző a legfontosabb területen is kiválóan teljesít: ragyogó képminőséggel rendelkezik. A fejlett IPS technológia rendkívül széles, 178/178 fokos betekintési szöget tesz lehetővé, így a képernyőt nagyjából bármilyen szögből – szinte oldalról is – nézheti. A 16:10-es képaránynak köszönhetően a nagy táblázatokat vagy többoldalas dokumentumokat kezelő felhasználók számára a 240B7QPJEB és a 240B7QPTEB típus ideális választás, a kijelző tökéletes eszköz bármilyen irodai alkalmazás futtatására. A felhasználók az éles képeket és az élénk színeket is értékelni fogják. Az ultravékony képernyőkeret nem vonja el a figyelmet a lényegről, ezzel a képernyő ideális választás a több képernyőt vagy a képernyők mozaikszerű elrendezését használó megoldások esetében is. A kijelző természetesen fotók vagy videók megtekintése esetén is kiváló képminőséget biztosít.

Professzionális csatlakoztathatóság

Az adatforrások széles skálájához történő hatékony csatlakozás igényét kielégítve a kijelzők VGA-csatlakozóval, DisplayPorttal és univerzális HDMI-csatlakozóval vannak ellátva. A szupergyors adattovábbítás érdekében pedig mindkét kijelző támogatja az USB 3.0 szabványt, amely 5,0 Gbit/másodperc sebességgel (körülbelül az USB 2.0 sebességének tízszerese) továbbítja az adatait.