TechAddikt Híradástechnika Panasonic Panasonic GZ2000: jelenleg ez a világ legnagyobb moziélményét nyújtó televíziója

Panasonic GZ2000: jelenleg ez a világ legnagyobb moziélményét nyújtó televíziója

A Panasonic még januárban jelentette be az egyedi Panasonic hardverfejlesztéseket tartalmazó Professional Edition 4K OLED panellel rendelkező GZ2000 televízió piacra lépését.

Hollywood vezető színspecialistája sáltal hangolt új panel páratlan színhűséget és jelentősen megnövelt átlag fényerőszintet kínál.

A GZ2000 a világ első OLED TV-je, amely a HDR10+, a Dolby Vision HDR és a fényképeket HDR-minőségben megjelenítő HLG Photo technológiákat is támogatja.

Ráadásul, a GZ2000 a világ első televíziója beépített, felfelé sugárzó hangszórókkal, amelyek egyszerűen és felhasználóbarát módon szólaltatják meg a nézőt körülölelő Dolby Atmos® hangzást. A teljes hangrendszer hangolását a Technics mérnökei végezték.
A hangfelismerést támogató GZ2000 tökéletesen integrálódik az okosotthon rendszerekbe.

„Az egyedien kialakított Professional Edition OLED panelnek és az eddigi legnagyobb teljesítményű processzorunknak valamint a Technics által hangolt és a Dolby Atmosszal támogatott, kompromisszummentes hangzásnak köszönhetően a GZ2000 a legteljesebb körű élményt nyújtó televízió, amit valaha készítettünk” – összegezte Jaszusi Murajama, a Panasonic európai televíziós részlegének vezetője.

A Panasonic csúcstechnológiás panelja a hollywoodi stúdiók hangolásával

Vezető szín specialista működik együtt a Panasonic-kal, ami garantálja a filmkészítők elképzelése szerinti látványvilágot

A 65 és 55 hüvelyk átlójú képernyővel kapható GZ2000 OLED televízió a Panasonic vállalat technológiai precizitását és Stefan Sonnenfeld szín hangolási szakértelmét ötvözi egy televízióban. Stefan Sonnenfeld a Company 3 alapítója és vezérigazgatója a világ legnevesebb filmkészítőivel dolgozik együtt. Sonnenfeld a legnevesebb művészek azon maroknyi csapatához tartozik, akik a színbeállítások segítségével új szintre emelték a történetmesélést és az érzelmek kommunikálását.

Az NPR által a „filmezés Da Vincijeként” emlegetett Sonnenfeld képességeit a legnagyobb mozifilmekben csillogtatta meg az elmúlt évtizedben: Csillag születik, Wonder Woman, Az acélember, A Szépség és a Szörnyeteg, Star Wars: Az Ébredő Erő, Jurassic World és 300, csak, hogy egy párat említsünk. Más élvonalbeli szín szakértőhöz hasonlóan Sonnenfeld is a Panasonic nagyméretű OLED képernyőin mutatja meg ügyfeleinek munkája eredményét.

A nem mindennapi Professional Edition 4K OLED panel egyedi kialakítását kizárólag a Panasonic kutató- és fejlesztőmérnökei végezték. Ennek köszönhetően még pontosabban lehet szabályozni a képminőséget befolyásoló paramétereket. Ezek közül is kiemelkedik a jelentősen megnövelt átlag fényerő, valamint a továbbfejlesztett kontrasztkezelés, ami még nagyobb dinamikatartományt eredményez.

A GZ2000 televíziónak a sportközvetítésekben vagy akciófilmekben gyakran előforduló bonyolultabb fényerő- és kontrasztszinteket megjelenítő HDR jelenetek sem jelentenek kihívást, és a képernyőn még lebilincselőbb látványt nyújtanak ezek a tartalmak. Az egyedi fejlesztés és Sonnenfeld kiváló színoptimalizáló tudásának segítségével a Panasonic korábban soha nem látott részletgazdagságú moziképeket jelenít meg a televízióján.

A hollywoodi professzionális felhasználók igényeinek megfelelően a Panasonic az RGB és gamma skálák legsötétebb széleinél kibővítette a tartományt és csökkentette a kalibrációs lépések közötti intervallumot. Ezenfelül a GZ2000 az egyik legelső olyan televízió, amely támogatja a Portrait Display® CalMAN® szoftverének CalMAN PatternGen tesztmintáit és AutoCal funkcionalitással rendelkezik. A készülék támogatja az Imaging Science Foundation (isf) kalibrációs beállításait is.

A HCX PRO Intelligent processzor kiváló OLED panelvezérlést valamint HDR10+ és Dolby Vision támogatást biztosít

A GZ2000 valamennyi népszerű dinamikus HDR technológiával kompatibilis

A GZ2000 HDR OLED panelt a Panasonic eddigi legfejlettebb processzora szolgálja ki, amely rendkívül gyorsan elemzi a 4K videók színeit, kontrasztjait és tisztaságát, majd optimalizálja azokat és még jobb vezérlést biztosít a Panasonic egyedien hangolt OLED paneljéhez. A még gyorsabb Dynamic LUT rendszerrel a GZ2000 minden eddigi Panasonic televíziónál fejlettebb módon rendeli hozzá a helyes színeket valamennyi fényerőszinthez. A GZ2000 akkor is képes a legpontosabb színeket megjeleníteni, amikor a fényerőszintek és a kontrasztok gyorsan változnak egy jeleneten belül, így soha korábban nem látott élmény jelenik meg a képernyőn.

A HCX PRO Intelligent számtalan dinamikus HDR metaadat-formátummal is kompatibilis, ami biztosítja, hogy forrástól függetlenül a nézők mindig a lehető legjobb televíziós képélményt élvezhetik a képernyőn A GZ2000 a világ első televíziója, amely a HDR10+ és a Dolby Vision® formátumokat is képes megjeleníteni. A HDR formátumok közül a GZ2000 a HLG (Hybrid Log-Gamma) technológiát is támogatja, amelyet várhatóan széles körben alkalmaznak majd a televíziós műsorszolgáltatók. A televízió támogatja az új HLG Photo fényképformátumot is. A képernyő a legtöbb Blu-ray-lejátszóban és számos stream szolgáltatásnál megtalálható, alap HDR10 technológiával is kompatibilis.

A világ első televíziója beépített, felfelé sugárzó, Dolby Atmos hangzást megszólaltató hangszórókkal

Dolby Atmos támogatás és mozihangzás a GZ2000-ben

A GZ2000 a világ első televíziója beépített, felfelé sugárzó, Dolby Atmos hangzást megszólaltató hangszórókkal. A Dolby Atmos tartalmakat több hangszóróegység segítségével egy körülölelő hangtérben szólaltatja meg a televízió.

A Dolby Atmos egy hétköznapi pillanatból egy rendkívüli élménybe repíti a nézőket a mozgó hangzással, amely betölti a teret és lélegzetelállítóan valósághű hangokat vonultat fel a néző körül a magával ragadó moziélmény elérése érdekében. Ön is az akció kellős közepébe csöppen majd, ahogy körös-körül életre kelnek a helyszínek, az emberek, a tárgyak és a zenék hangjai, amelyek valósághűek és a jelenetnek megfelelően mozognak a térben. Ráadásul az egész élményt minden eddiginél könnyebben átélheti, hiszen a Dolby Atmos beépítetten érkezik a GZ2000-rel.

A lenyűgözően keskeny méretei ellenére a GZ2000 erőteljes és dinamikus hangzást szólaltat meg masszív basszussal. Az egész hangrendszert a Panasonic audiomárkája a Technics mérnökei állították be, és olyan egyedi fejlesztésű Technics technológiák gondoskodnak a kifinomult hangzásról, mint, amilyen a JENO Engine.

„A Dolby és a Panasonic együtt nyújtják a kategória legjobb hang- és képtechnológiáját a Panasonic televízióiban” – mondta John Couling a Panasonic kereskedelmi partnerségekért felelős vezérigazgató-helyettese. „A Dolby Vision és a Dolby Atmos tökéletesen egészítik ki a GZ2000 fejlett képernyőjét, amely így egy nagy teljesítményű szórakoztatóegységgé válik.”

A My Home Screen 4.0 új szintre emeli az okostelevíziókat

A GZ2000 a Panasonic új My Home Screen 4.0 funkciójával lehetővé teszi, hogy a néző szabadabban és rugalmasabban alakíthassa át egyéni igényeinek megfelelően a televízió kezelőfelületét. A kezdőoldal szabadon átrendezhető és személyre szabható. Az újratervezett grafikus felhasználói felületen található ikonokkal gyorsan megnyithatók az élő adások, a csatlakoztatott eszközök és az olyan alkalmazások, mint a Netflix, az Amazon és a YouTube, hogy még egyszerűbb legyen a stream szolgáltatások és televíziós tartalmak elérése. A felhasználók akár további tévécsatornákat is elhelyezhetnek a kezdőoldalon.

A GZ2000 a Google Assistanttel és az Amazon Alexával is működik, így a felhasználók a legfontosabb televíziófunkciókat a hangjukkal is képesek vezérelni.

Szólj hozzá!