TechAddikt Szoftver Felhasználói Privát biztonsági felhővel bővít a Kaspersky

Privát biztonsági felhővel bővít a Kaspersky

A Kaspersky Lab bemutatja legújabb biztonsági megoldását, a Kaspersky Private Security Network-öt. E hálózatot használva a Kaspersky Lab termékei valós idejű adatokat kaphatnak a programok és a weboldalak megítéléséről, valamint a lehető leggyorsabb védelmet nyújthatják a vállalatoknak a legújabb fenyegetésekkel szemben, anélkül, hogy adatcserét folytatnának külső szerverekkel.

biztonsagi-felho-techaddikt

Az IT-biztonsági megoldások legtöbb fejlesztője felhőalapú technológiákat használ a kiberfenyegetések elleni védelem hatékonyságának a növelésére. A felhő nagy teljesítménye lehetővé teszi az ügyfelek eszközein észlelt rosszindulatú programok vagy weboldalak gyorsabb és pontosabb elemzését. Amikor a biztonsági alkalmazások egy ismeretlen fenyegetéssel találkoznak, a megoldásért kapcsolatba lépnek távoli kiszolgálókkal, amelyektől azonnali választ kapnak. Míg a hagyományos módszerrel általában néhány órát vesz igénybe az adatbázisok frissítése, a felhő segít az ügyfeleknek gyorsabb – pár perc alatt frissített – védelmet nyújtani az újabb fenyegetések ellen. Ez a megközelítés nem veszi igénybe az eszközök és szerverek erőforrásait, mivel a számításigényes elemzés a felhőben történik.

A Kaspersky Security Network (KSN), a Kaspersky Lab elosztott felhő infrastruktúrája már régóta szolgál hatékony eszközként a legújabb kiberfenyegetések elleni küzdelemhez. A stratégiai megfontolásból különböző országokban található szerverek, a Kaspersky Lab a vállalati és otthoni felhasználók gépeire telepített megoldásaiból érkező kéréseket dolgozzák fel. A KSN jelenleg évente 80 millió felhasználó védelmét segíti.

Mielőtt egy biztonsági megoldás megkapja a visszaigazolást arról, hogy a vizsgált fájl vagy weboldal veszélyes vagy ártalmatlan, először a felhőbe kell információkat küldenie. Ez azonban nem megvalósítható bizonyos üzleti területeken vagy országokban. Ezen ügyfelek kiszolgálása érdekében fejlesztette ki a Kaspersky Lab a Kaspersky Private Security Network-öt, egy privát felhőt, amely tartalmazza a KSN egy belső példányát, annak minden előnyével együtt. Az adatbázisokat a vállalati információs infrastruktúrán belül lévő szerverekre telepítik. A fenyegetésekről érkező friss információk a KSN-ből jutnak el az adatbázisokba, köszönhetően a rendszeres egyirányú szinkronizálásnak, ami azt jelenti, hogy semmilyen adatot nem küldenek a vállalati hálózatból a felhőbe.

“A nagyvállalatoknál és az állami szervezeteknél kifejezetten szigorú a biztonsági politika, amely szabályozza a bejövő és a kimenő adatforgalmat. Azonban az egyre növekvő számú kiberfenyegetések miatt a biztonsági megoldások csak akkor működhetnek hatékonyan, ha folyamatos adatcserét folytatnak a felhővel, amely tartalmazza a legfrissebb fenyegetettségi adatokat. A privát biztonsági felhő lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy kihasználja a lehetőségeket, amelyeket a megosztott Kaspersky Security Network az IT infrastruktúrán belül biztosít, teljes összhangban a nagyvállalatok követelményeivel és egyedi igényeivel” – mondta Nikita Shvetsov, a Kaspersky Lab főmérnöke.

A Kaspersky Private Security Network, a Kaspersky Endpoint Security for Business, a Kaspersky DDoS Protection stb. része a Kaspersky Lab a nagyvállalatok informatikai biztonságát szolgáló megoldáscsomagjának. Ezek a termékek lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy egy átfogó, többrétegű védelmi rendszert alakítsanak ki egy olyan környezetben, ahol korlátozott a hozzáférés a külső erőforrásokhoz.