TechAddikt Hardver QNAP QNAP: bejelentésre került a kibővült funkciókkal érkező QTS 4.3 béta verziója

QNAP: bejelentésre került a kibővült funkciókkal érkező QTS 4.3 béta verziója

A QNAP bejelentette a QTS 4.3 béta verzióját – az okos NAS operációs rendszer, továbbfejlesztett intelligenciával és automatizált szolgáltatásokkal.

qts-4-3-beta-qnap-techaddikt

Az egyszerűsített felhasználói felülettel és már régóta várt alkalmazásokkal a QTS 4.3 páratlan NAS élményt és fejlett üzleti produktivitást nyújt az otthoni szórakoztatás mellett.

“A QTS 4.3 az intelligencia, valamint számos versenyképes funkció köré épült, ezzel biztosítva az üzleti és az egyéni felhasználóknak is a hatékonyságot” – nyilatkozta Meiji Chang, a QNAP igazgatója, valamint hozzátette: “A QTS 4.3 kiváló teljesítményt nyújt, amivel üzleti előnyre tehetünk szert, így leegyszerűsíti a menedzsmentet és felgyorsítja a produktív együttműködést. Ugyancsak teljes multimédia élményt is ad a felhasználóknak”.

Az új QTS 4.3 legfontosabb alkalmazásai és tulajdonságai:

Vizuális és részletgazdag erőforrás figyelés: dedikált alkalmazás lett az újratervezett Erőforrás-figyelő, amibe számos hasznos grafikus és egyéb mutatókat integráltak a jobb funkcionalitásért, így mélyebben elemezhetjük és menedzselhetjük az erőforrások felhasználását.

Intelligens Qtier 2.0: a QNAP Qtier technológiája, amivel a QNAP NAS automatikusan és folyamatosan optimalizálja az SSD, SAS, NL-SAS és SATA meghajtók teljesítményét. A Qtier 2.0 képes arra, hogy tanuljon a NAS-felhasználási szokásainkból, elemzi a rendszer teljesítményét és a használati csúcsidőszakot, hogy meghatározza a legjobb időt és az optimális átviteli sebességet.

Maximális elérhetőség a hálózaton a Network & Virtual Switch funkcióval: amellett, hogy a NAS és a virtuális gépek ugyanazt a LAN portot osztják meg, az egyike a legjelentősebb fejlesztéseknek a Network & Virtual Switch, ami támogatja az adatátvitelt a virtuális gépek és a konténerek között. A funkciók között elérhető a T2E konverter (kapcsolat a Thunderbolt™ és Ethernet hálózatok között), a Thunderbolt virtuális NAT szolgáltatás, amivel a Thunderbolt eszközöket a QNAP Thunderbolt NAS-okra csatlakoztathatjuk.

SMB-n keresztüli Time Machine mentés: A QTS 4.3 támogatja a zökkenőmentes működést a legújabb macOS Sierra esetében is, ahol az SMB hálózatok esetében igazán fontosak a protokoll és mentési beállítások.

Egyszerűsített állomány menedzsment a Qfiling-gel: a Qfiling egyszerűen és automatikusan rendezi fájljainkat. Kategorizálja azokat dátum szerint akár a helyi vagy távoli NAS esetében is. A telepítés után a folyamatok önműködően futnak le.

File Station a távoli kapcsolatok elérésével erősít: a felhasználók közvetlenül böngészhetik és átvihetik fájljaikat a QNAP NAS és valamely népszerű felhőszolgáltatás között. Ugyancsak létrehozhatnak hálózati mappákat és távoli NAS-okat, vagy használhatnak FTP, CIFS/SMB és WebDAV funkciókat is. Ezek mellett természetesen támogatja a Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Box, Yandex Disk és Amazon Drive szolgáltatásokat, valamint a QTS 4.3 kezeli a Microsoft® OneDrive for Business és HiDrive üzleti felhőt.

Finomhangolt multimédia élmény: amellett, hogy a multimédia alkalmazások új felhasználói felületet kaptak, a Photo Station most már támogatja az exFAT kiterjesztést, valamint letiltható a jobbgombos másolás funkció; a Music Station megkapta az új Spotlight módot és támogatja az okos lejátszási listákat; a Video Station-nel már taggelhetjük az egyes jeleneteket, válthatunk az audiosávok között és letölthetünk kiegészítő adatokat különböző online filmadatbázisokról, mint például a TMDb. A QTS 4.3 már többfunkciós multimédia vezérlőként kezeli ezen applikációkat. A Download Station új funkciókén kapta meg a BT keresőt, amely támogatja a harmadik gyártótól származó beépülő modulokat, ezzel is növelve a Download Station funkcionalitását.

További alkalmazások és segédprogramok, melyek növelik a termelékenységet: a QmailAgent a központi menedzsmentet segíti, hogy több e-mail fiókot kezelhessünk egy felhasználói felületen, valamint, hogy azokat menthessük a QNAP NAS-ra.

A SmartShare funkcióval megoszthatjuk a csatolmányainkat mindenfajta méret-korlát nélkül. A Qcontactz kapcsolataink kezelését látja el a multi-platformos rendszerek és eszközök esetén is, támogatja Google fiókot, a CSV vagy vCard 3.0 fájlokat és integrálható a QmailAgent-be. A QButton-nal a QNAP NAS-hoz tartozó távirányító gombjait állíthatjuk be. Új funkcióként érkezik a team mappastruktúra és az automatikus helyreállítás funkció, melyek hozzájárulnak a Qsync stabilitásához és a szinkronizációs sebességének növeléséhez egyaránt. További hasznos alkalmazások és segédprogramok is elérhetőek a QTS App Centerben.