TechAddikt Hardver QNAP QNAP TR-004U 4 lemezes rackmount RAID tároló bővítőegység

QNAP TR-004U 4 lemezes rackmount RAID tároló bővítőegység

A QNAP bemutatta a TR-004U -t, 4-lemezes hardveres RAID tároló bővítőegységet, amely a NAS-hoz, a PC-hez és a szerverhezkez C-típusú USB 3.0-án keresztül csatlakoztatható.

A TR-004U 12 hüvelykes mélységű 1U kialakítású, tárhelyet adhatunk a QNAP NAS-hoz, valamint hardveralapú RAID-tárolóként is használható PC-k és NAS-ok számára. A TR-004U kényelmes, több platformon keresztül történő fájlmegosztást és nagy rugalmasságot biztosít a felhasználók számára, továbbá kiváló hatékonyságú és intuitív tárolási bővítési potenciállal szolgál.

A TR-004U egyéni, JBOD és RAID 0/1/5/10 tárolási konfigurációkat támogat. A QNAP NAS tulajdonosok használhatják a TR-004U-t a saját NAS eszközükkel, beleértve a RAID paraméterek beállítását és a tárolókészlet létrehozását a QTS „Storage and Snapshots” alkalmazásával. Alternatív megoldásként a TR-004U használható a NAS külső tároló eszközeként. A TR-004U számítógépekkel is kompatibilis a fájlmegosztás megkönnyítésére, valamint az exFAT fájlrendszer cseréjére és támogatására. A korlátozott tárhely-frissítési opciókkal rendelkező számítógép-felhasználók a TR-004U-t bővítőegységként és speciális QNAP External RAID Manager -ként is használhatják a segédprogramot, amely (Windows / macOS) segíthet a lemezek állapotának megtekintésében, a RAID konfigurációk megváltoztatásában, a naplók ellenőrzésében és a TR-004U firmware frissítésében.

Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere elmondta: „A TR-004U egy új lehetőség a NAS és a DAS bővítéshez, ami által egyetlen eszköz áll rendelkezésre a szerveren, a PC-n vagy a munkaállomáson. Míg a meglévő QNAP NAS felhasználók tárhelyet adhatnak a NAS-hoz a TR-004U-val, addig a kiszolgáló, a PC és a munkaállomás felhasználók megvásárolhatják a TR-004U-t a maximális költséghatékonyság érdekében, így egy későbbi időpontban is beszerezhetik a NAS eszközüket.”

A TR-004U hátulján lévő DIP switch az eszköz lemezkonfigurációját kapcsolhatja be. Állapotjelzők és zárható merevlemez tálcák is találhatók. Amikor a gazdagép PC/NAS alvó állatban, leállítva van vagy nincs csatlakoztatva, a TR-004U alvó üzemmódba kerül és energiát takarít meg. A kompatibilis QNAP NAS modellek és használati útmutatókért látogass el a https://www.qnap.com/go/product/tr-004u webhelyre.