TechAddikt Hardver QNAP QNAP TVS-x72N sorozatú költséghatékony NAS

QNAP TVS-x72N sorozatú költséghatékony NAS

A QNAP bemutatta az új TVS-x72N 5GbE NAS sorozatot, amely 8. generációs Intel Core i3 processzorokkal és egy 5GBASE-T porttal rendelkezik, így biztosítva az akár ötször gyorsabb átviteli sebességet, mint a Gigabit Ethernet, miközben a 4K videó átvitele, a megjelenítése, valamint szerkesztése zavartalanul és egyszerűen működik.

A TVS-x72N két beépített M.2 SSD foglalattal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az SSD gyorsítótárazását, a HBS 3 funkciókkal, amely az adatok deduplikációjával biztosítja a gyorsabb adatmentést és helyreállítást, valamint felhőtároló-átjáró funkciókat kínál költséghatékony hibrid felhőtároló környezet létrehozásához.

„A számítógépekkel és a hálózati eszközökkel, amelyek széles körben támogatják a WiFi 6-ot (802.11ax), a közös Ethernet hálózati sebesség 1 GbE-ről 2,5 GbE-re, valamint 5 GbE-re nőtt” – mondta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere, és hozzátette: „A felhasználók hozzá tudják adni a TVS-x72N 5GbE NAS-t a hálózati környezetükhöz, amely négy átviteli sebességet kínál, ezzel optimalizálva a hálózati tárhely-használati tapasztalataikat.”

A TVS-x72N 6 és 8 lemezes modellekben érhető el, valamint nagyteljesítményű 8. generációs Intel® Core™ i3 processzorokkal rendelkezik. A 2,5 hüvelykes SSD-k az SSD-gyorsítótárazás támogatása mellett, a TVS-x72N további két M.2 SSD-helyet biztosít a PCIe Gen 3 x2 NVMe SSD-k telepítéséhez (az M.2 SSD-k külön megvásárolhatók). A felhasználók M.2 SSD-ket is hozzáadhatnak a QNAP QM2 bővítőkártyák PCIe bővítőhelyen történő telepítésével. Ezek a többszörös SSD konfigurációs módszerek a QNAP felhőtároló átjáró funkcióival párhuzamosan biztosítják a TVS-x72N hálózati átjáróvá való alakítását a helyi és a felhőtárolóhelyek közötti zökkenőmentes felhőalapú biztonsági mentést, miközben lehetővé teszik a felhasználók számára az alacsony késleltetésű, nagyteljesítményű felhőalapú tárolási hozzáférést is.

A TVS-x72N Intel® UHD Graphics 630 grafikus kártyával rendelkezik, amely lehetővé teszi a háromcsatornás 4K H.264 hardveres dekódolást és a valósidejű átkódolást, valamint rendelkezik egy HDMI 2.0 kimenettel, amely támogatja a 4K felbontást (3840×260 pixel) 60 Hz-en, ezzel rendkívüli előnyeket biztosítva nagyfelbontású képeket kezelő alkalmazásokhoz. A TVS-x72N lehetővé teszi a NAS-alapú multimédiás tartalmak közvetlen lejátszását nagyfelbontású kijelzőkön.

A QTS támogatásával, a TVS-x72N sorozat szolgáltatásban gazdag funkciókat kínál, beleértve a HBS 3 adatmentési és helyreállítási megoldását, amely tartalmazza a QuDedup technológiát is, ezáltal képes deduplikálni az adatokat már a forrásnál, hogy csökkentse a tárhely foglaltságát és az átfogó többszörös biztonsági mentésekre fordított időt; valamint a blokk-alapú pillanatkép-védelmet a zsarolóprogramok fenyegetésének hatékony csökkentése érdekében; illetve több virtuális gép és tárolt alkalmazás fogadásának képességét. Ezenkívül a QVR Pro alkalmazás segíthet a felhasználóknak egy professzionális, mégis megfizethető videómegfigyelő-rendszer telepítésében (8 ingyenes IP kameracsatornával), a QuMagie pedig az integrált AI által intuitívabb és egyszerűbb fotókezelési algoritmust biztosít.