TechAddikt Híradástechnika Sony Sony BRAVIA XD93 és XD94 modellek: akár dizájnelem is lehet a nappaliban

Sony BRAVIA XD93 és XD94 modellek: akár dizájnelem is lehet a nappaliban

A nappali mindig egy otthon szíve, a baráti összejövetelek, családi beszélgetések helyszíne. Nagyon sok időt töltünk itt, ezért különösen fontos, hogy berendezése harmonikus és kényelmes legyen – vegyük példaként a Sony BRAVIA televíziókat.

sony-xd93-dizajn-techaddikt

Ez inspirálta arra a BRAVIA tv-k alkotóit, hogy a 2016-os modellek még inkább illeszkedjenek otthonunkba, amellett, hogy kikapcsolódást nyújtanak, dizájnelemként is funkcionáljanak.  A régi, nagyméretű televízió már a múlté, a Sony legújabb trendszetter, minimál stílusú készülékei tökéletes kiegészítői környezetüknek.

„Egy-egy nappali kialakításakor az ülőgarnitúra, lakástextíliák, a falszín vagy akár a világítás kiválasztása mellett, mára már az elektronikai berendezések is fontos részét képezik a dizájnnak” – kezdte Csorba Anita tértervező. „A lakás lehet modern, eklektikus vagy klasszikus, a minimál stílusú készülékek mindegyikbe beleilleszthetők, és harmonikus végeredményt alkotnak. Az elektronikai berendezések kialakításakor ma már a praktikum és az esztétikum kéz a kézben jár. Így mindkét szempontból szuper például, ha a kábelek eltüntetésére is gondolnak a tervezők” – tette hozzá az enteriőr stylist.

A Sony az új trendeknek megfelelően alakította ki új BRAVIA 2016-os modelljeit, modern, a „A Nappali egy Szelete” dizájnt követő, kifinomult eszközei tökéletesen illeszkednek bárki otthonába, legyen az egy eldugott kis faház vagy egy modern lakosztály a város szívében. Az XD93/XD94 modellek ultra vékony paneljén végighúzódó pezsgőarany vonalnak köszönhetően még karcsúbbnak tűnik a készülék: olyan dísze lehet otthonunknak akár egy festmény, ezért vétek lenne szekrénybe vagy egy panel mögé elrejteni. Ezt a stílust követi az XD85 modell is, amelynek alumínium keretén egy krómezüst vonal fut körbe.

A praktikusan kialakított alumínium állvány diszkréten eltünteti a készülék hátuljából kifutó kábeleket, így az minden szemszögből pompásan fest. A tökéletesen kivitelezett hátsó nyílásoknak és fali konzolnak köszönhetően a XD93/XD94 modellek a falra szerelve, azzal szinte egybeolvadnak, képként hatnak.

Tűéles, élethű képeket varázsol elénk a 4K HDR (High Dynamic Range) technológia, amely nagyobb fényerejével, magasabb kontrasztjával és mélyebb színeivel páratlan élményeket kínál a tévézésben.