TechAddikt Hardver QNAP Teradici PCoIP technológia-támogatást kaptak a QNAP NAS-ok

Teradici PCoIP technológia-támogatást kaptak a QNAP NAS-ok

A QNAP bejelentette a Teradici PCoIP(PC-over-IP) technológia és Teradici Cloud Access szoftver támogatását, hogy biztonságos és rugalmas, végpontok közötti hibrid felhőmegoldást nyújtson.​​​​​​​

A PCoIP egy fejlett távoli kijelző protokoll, amelyet a Teradici fejlesztett ki annak érdekében, hogy a felhasználók számára helyszíni vagy felhőalapú virtuális asztali számítógépeket, vagy munkaállomásokat biztosítson. Biztonságos, nagy felbontású és rendkívül gyors számítási teljesítményre tervezték. Ez a virtuális architektúra tömöríti, titkosítja és továbbítja a pixeleket több szoftveres-, vékony- és mobilkliensnek, amivel optimális élményt garantál az alkalmazások, képek, videók és hangfájlok távoli továbbítására.

„A hálózati késleltetés súlyos kérdés lehet, amikor távolról csatlakozol egy virtuális géphez. A Teradici PCoIP technológiája megoldja ezt, miközben számos további előnyt kínál mind az informatikai osztálynak, mind pedig a felhasználóknak” – nyilatkozta Alfred Li, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A Teradici felhőalapú hozzáférési szoftver telepítésével több NAS virtuális gépen valódi asztali élményt kínál a felhasználóknak, hasonlóan egy helyi számítógéphez, miközben megvédi a központi rendszeren tárolt adatokat. A pixelátviteli funkcióval és a titkosítási technológiával a PCoIP protokoll biztosítja, hogy a helyi számítógép feltörése esetén se tudja senki eltulajdonítani a felhasználók adatait, vagy átvenni az irányítást az alkalmazások feletti.”

Ezenkívül a QNAP Virtualization Station támogatja a GPU erőforrás kihasználását, amely segítségével a GPU képes lecsökkenteni a CPU terheltségét, ezzel jobb teljesítményt biztosítva a képfeldolgozás és a számítógépes grafika számára. A PCoIP technológia ezt támogatja, ezzel lehetővé teszi a 4K Ultra HD videók zökkenőmentesen lejátszását a távoli virtuális gépen keresztül.