TechAddikt Tesztek PC játékteszt Monster Energy Supercross 3 – egy ragyogó kihívás

[TESZT][PC] Monster Energy Supercross 3 – egy ragyogó kihívás

Több epizódon túl van mára a Monster Energy nevével fémjelzett széria: most az aktuális, harmadik nekifutással egy igazán kellemes, jól játszható arcade szimulátort tettek le az asztalra Milestone-ék. Monster Energy Supercross 3 teszt.

Maga a játék a Monster Energy AMA Supercross sorozatra épül, ezt dolgozza fel, és ha lehet, most, a harmadik résszel teszi mindezt eddig a legélethűiben. Így hát az inspiráció megvan bőven, és az is tény, hogy a már több ízben emlegetett harmadik részben rakta össze úgy az egész játékot a Milestone, hogy bizony ezzel már ténylegesen jó játszani, és már-már addiktívvá tehet.

Persze kizárólagosan jó értelemben véve. A Monster Energy Supercross 3 ugyanis lineárisan építkezik, úgy, hogy a kötelező jelleggel végigjátszandó tutorial se tűnjön eszeveszettül nagy nyomásnak, úgy, hogy azt ténylegesen végig muszáj vinni.

Igyanakkor a szóban forgó gameplay tutorial finoman, lépésről-lépésre adagol, és pont emiatt lesz majd a későbbi éles játékmenet sokkal emészthetőbb és egyben érdekesebb is.

Egyértelműen a karriermód ajánlott, itt remek fejlődési lehetőségeket kapunk, és egyre jobban elvegyülhetünk a Monster Energy Supercross 3 által prezentált színes versenyszéria-kavalkádban. Mindazonáltal játszhatunk single karriert, de tornament módban is megvillanthatjuk tudásunkat és szerepvállalásunkat rosszmotorozás téren.

Ennek megfelelően a motorosunk összeállítása is komplexen összetett folyamat, el lehet vele pepecselni, és érdemes is; minden apró részletet fontos beállítani a külső- és belső tulajdonságokat fókuszba helyezve.

250X és 450X osztályokban indulhatunk, azaz indíthatjuk a versenyzőnket. Maguk a versenyszámok, illetve a progress kimondottan hasonló a korábbi évek felhozatalához, de ez nem is baj, hiszen ha már megszoktuk (és nyilván megszoktuk visszatérő játékosként), sokkal szimplább és szerethetőbb lesz az egyértelmű upgrade.

Ráadásul a Milestone kitett magáért a kezelhetőség, jelen esetben az irányítás terén. Sokat finomodott ez a vonal, kellett is, hiszen korábban érte kritika a Monster Energy Supercross szériát emiatt.

Grafika és kivitelezés tekintetében is javult a helyzet a Monster Energy Supercross 3 esetében. Acer Predator Helios 700 gaming notebookon teszteltük a játékot, kivezérelve 4K kijelzőre, 144Hz képfrissítéssel, NVIDIA GeForce 2080 RTX (8GB VRAM) VGA-val, Intel Core i9 CPU-val, és 64GB RAM-mal felvértezve.

Nyilvánvaló, hogy a Monster Energy Supercross 3 kifutotta a kötelező jellegű 60 FPS-t maximum beállítások mellett, ugyanakkor droprate érezhető volt egyes scene-eknél, főként, ha limitless FPS-t állítottunk be. Ez a játék bugja, nyilvánvalóan korrigálva lesz előbb-utóbb egy kapcsolódó patch-csel.

PC játéktesztjeinkhez az Acer konfigurációit használjuk.

Használt hardver jelenlegi PC platformhoz: Acer Predator Helios 700