TechAddikt Tesztek Acer Acer Predator X35 bmiphzx – 21:9 ívelt 200 Hz WQHD-játékélmény

[TESZT] Acer Predator X35 bmiphzx – 21:9 ívelt 200 Hz WQHD-játékélmény

Úgy tűnik, talán kicsit veszít népszerűségéből a 4K UHD felbontás-irányvonal. Vagy ha nem is veszt, kicsit lelassult a fejlődés, nem nyert teret eddig nagyon például a 6K és egyéb, alapvetően földtől túlzottan is elrugaszkodott megoldás-koncepció. Az Acer Predator X35 bmiphzx például WQHD-ben domborít, szó szerint, és ez így bőségesen elegendő is. Teszt.

Nem mindegy, milyen monitort óhajtunk kihajtani a meglévő konfigurációnk VGA-ja révén. Nem mindegy az sem, mennyi a büdzsé a vásárlásnál: az Acer Predator X35 bmiphzx egyfajta arany középutat jelenthet, bár közel sem jellemezhető olcsónak a termék, mégis arányában egy remek, kategóriáján talán túl is mutató monitort-megoldást kapunk személyében.

Az Acer Predator X35 bmiphzx 3440×1440 maximum felbontással rendelkezik, tehát WQHD szabvány. A beépített panel típusa VA LED háttérfénnyel, ami bár alulmarad jelenleg is az IPS-megközelítésekkel szemben, viszont a ténylegesen alacsony, GTG válaszidő-ráta ezeknél a kijelzőknél a legoptimálisabb. Jelen esetben ez valós 2 milliszekundum, ami remek választási lehetőséget nyújt azon gamerek számára, akik az FPS-műfajt részesítik előnyben.

No és persze az ívelt kivitel sokakat rabul ejt, nem alaptalanul: gondoljunk csak arra, hogy látómezőnket mennyire befolyásolja az, ha kicsit optimálisabb szögekből tudunk reagálni bizonyos játékbeli szituációkra. Az Acer Predator X35 bmiphzx azzal együtt, hogy alapból is 178/178 fokos befekitési szögeket garantál, rátesz egy jókora lapáttal a felhasználói élményre azzal, hogy az ívelt, 2 ms válaszidejű panel talán az összes játékhelyzetben remek társként tud funkcionálni. S akkor még nem is beszéltünk a maximum 200 Hz képfrissítés-overclockról.

Ugyanakkor fontos az is egy 2020-ban forgalmazott monitornál – főként, ha a games vonalat képviseli – hogy meglegyen a HDR-támogatás is. A tesztelt Acer Predator X35 bmiphzx monitor rendelkezik ilyennel, bár a natív fényerő-leadás alaphangon is 600nit, míg a csúcs HDR-ben 1000-ig tornászható fel. Természetesen a jelenlegi valós (tehát nem emulált) HDR-szabványoknak is maradéktalanul megfelel az Acer Predator X35 bmiphzx.

Mindezekhez kitűnő kontrasztarányt kapunk: az Acer Predator X35 bmiphzx esetében ez 2500:1, ami szintén arra enged következtetni, hogy jelenleg nem nagyon akad olyan játék, vagy GPU-centrikus 3D alkalmazás, ami ne jelenne meg élethűen, valós tónusokkal és fény-árnyék hatással a kijelzőn.

A fekete színű Acer Predator X35 bmiphzx dizájnja hordozza az Acer jelenlegi gamer-vonalának sajátosságait, így jól összeillik bármely Predator vagy Nitro eszközzel. Már ha úgy tekintünk rá, mint berendezési tárgyra – igen, ez is fontos nyilván, hogy küllem tekintetében megfelelően harmonizáljon az elvárások szerint.

Csatlakoztathatóság tekintetében sincs hátrányban az Acer Predator X35 bmiphzx a konkurenciához képest: rendelkezik HDMI, DisplayPort, valamint USB aljzatokkal is, így az átlagos csatolási felületek megfelelően igénybe vehetők.

Acer Predator X35 bmiphzx specifikációk

Kijelző: 3440×1440 WQHD VA LED 35″ (89 cm)

Képarány: 21:9

Képfrissítés: 60 Hz/120 Hz alap, 200 Hz overclock

Fényerő: 600nit natív

HDR: 1000nit csúcsérték

Kontraszt: 2500:1

Válaszidő: valós 2ms (GTG)

Betekintési szög: 178/178 fok

VGA-technológia támogatás: NVIDIA G-SYNC

Burkolat szín: fekete

Csatolófelület: HDMI, DisplayPort, USB

Hangszóró: 2x4W

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
92 %
Kialakítás
92 %
Kezelhetőség, funkciók
90 %
Minőség
92 %
Ár-érték arány
91 %
Előző cikkFujitsu: kiemelt támogatás a SELECT partnereknek a COVID-19 világjárvány idején
Következő cikkA HTC VIVE X katalizátor programjához csatlakozott a Bodyswaps
teszt-acer-predator-x35-bmiphzx-219-ivelt-200-hz-wqhd-jatekelmenyHatalmas ívelt kijelző, 200 Hz 2ms GTG játékélmény. Aligha lehetne többet kihozni a gaming-kategóriából az Acer Predator X35 monitorral.