TechAddikt Tesztek Dyson Dyson Purifier Hot+Cool HP07 – hűt, fűt, és a levegőt is...

[TESZT] Dyson Purifier Hot+Cool HP07 – hűt, fűt, és a levegőt is tisztítja

Megszokhattuk, hogy a Dyson kimondottan futurisztikus termékeket kreál. S nem csak a küllemet tekintve, ugyanis az extravagáns megközelítések rendkívül innovatív belsőt rejtenek. Dyson Purifier Hot+Cool HP07 teszt.

Igazán univerzális megoldás a Dyson Purifier Hot+Cool HP07: egyben szerezhetjük be az instant és kompakt hűtő- és fűtőrendszerünket, valamint légtisztítónkat. Minek is több kört futni ezen termékek beszerzésénél, ha egy belevaló 3-az-1 megoldás a rendelkezésünkre áll? Mindezt a Dyson-tól elvárt magas kvalitással párhuzamba öntve.

Külső tekintetében igazán különlegesnek definiálható a Dyson Purifier Hot+Cool HP07. Az ívelt, ovális vonalakat hordozó felső rész maga az áramoltató felület, kimondottan vékonyra húzott lamellákon keresztül lett kialakítva a cirkuláció; így nem kérdéses, hogy a téli hideg időszakban ideális lehet-e kisebb belterek fűrésére (vagy inkább hőmérséklet-kiegyenlítéséhez), vagy a kánikulában mobilklímaként is megállja-e a helyét. Utóbbit majd később kitapasztaljuk nyilván, mivel kilátásban van, hogy a V15 mellett ez az eszköz is jár majd még nálunk a jövőben.

Tesztjeink során 15 négyzetméteres helyiséget fűtöttünk be a Dyson Purifier Hot+Cool HP07-vel, 18 fokról indulva, 21 fokot becélozva. Állandó használat mellett (automatikus temperálás) úgy 1.5 óra időtartam kellett, amíg elértük egy-egy ponton a 21 fokos értéket. Egy-egy ponton, ugyanis az eszköz közvetlen környezetében értelemszerűen hamarabb érkezett a beirányzott hőmérséklet, a távolabbi részekenb később 20-30 perc differenciával.

Mindezt úgy, hogy az energiafogyasztást is vizsgáltuk valós időben: 2.2 kWh-s átlagot produkált a Dyson Purifier Hot+Cool HP07, ami eco módban sem rossz érték, bár kicsit jobbra számítottunk. Viszont az viszonylagos energiaigénynek van foganatja is, hiszen a fűtési hatékonyság és gyorsaság magáért beszél.

Légtisztítás tekintetében szintén nem ez a december-januári időszak a legrelevánsabb, inkább az évközi allergiaszezonokat “várjuk”. Szerkesztőségünk több tagja is szenved pollenallergiától, ezért nagy segítséget jelenthet majd számukra, ha élesben is kipróbálhatjuk a légtisztítót a kritikus időszakokban is. Úgyhogy erre az opcióra szintén visszatérünk majd hamarosan.

Jelen tesztjeink során még kiemelt hangsúlyt fektettünk a működés hatékonységa mellett (vagy inkább annak részeként) a kapcsolódó zajszintre. E téren is jelesre vizsgázott a Dyson Purifier Hot+Cool HP07, ugyanis szinte észrevétlenül tette a dolgát a hétköznapi munkavégzés, vagy épp esti kikapcsolódás (tévézés) mellett. Nagyon minimális alapzaj, az is inkább a levegő áramoltatásából adódott, maga a mechanikus működés szinte teljes mértékben elhanyagolható e tekintetben.

Dyson Purifier Hot+Cool HP07 specifikációk

Kábel hossz: 1.8 m

Magasság: 76.4 cm

Szélesség: 20.5 cm

Átmérő: 24.8 cm

Fejrész átmérő: 20.4 cm

Teljesítmény: 6W/40W/2250W

Maximális légáramlás: 290 l/s

Súly: 5.5 kg

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
92 %
Kialakítás
91 %
Teljesítmény
94 %
Minőség
94 %
Ár-érték arány
90 %
Előző cikk[TESZT] Dyson V15 Detect Absolute – itt a jövő porszívózás-techdemója
Következő cikkDell: milyen lesz a jövő munkahelye?
teszt-dyson-purifier-hotcool-hp07-hut-fut-es-a-levegot-is-tisztitjaA Dyson Purifier Hot+Cool HP07 ideális három az egyben megoldás.