TechAddikt Tesztek Dyson Dyson V15 Detect Absolute – itt a jövő porszívózás-techdemója

[TESZT] Dyson V15 Detect Absolute – itt a jövő porszívózás-techdemója

A Techaddikt csapatában kifejezetten kedveljük az előremutató, innovatív megoldásokat. Nem meglepő módon a technológia területén szakéretünk, és geekelünk egyben; s bár egy háztartási gép nem feltétlenül illene a képbe, most mégis szentségtörőnek kell lennünk. Ugyanis a Dyson V15 Detect Absolute kategóriája csúcsát képviseli, és jócskán hordoz mindenféle szeretnivaló dolgot.

Mindezt a takarítás terén. A Dyson V15 Detect Absolute-tel szimplán élvezet a takarítás, még olyanoknak is (az lesz), akik két MMORPG és három deathmatch között még álmukban sem gondolták, hogy egyszer eljön az a pillanat, hogy kiporszívózzanak.

Nos, a Dyson V15 Detect Absolute képviseli a márkapaletta csúcsát, egyféle zászlóshajó, nincs nála jobb és erősebb. Meg trendibb, meg különlegesebb sem. A közel 300 ezer forintos árcédula is magáért beszél, persze itt nem csak a brandet fizeti meg a vásárló, hanem a tényleges, kézzelfogaható tudást és praktikumot egyben.

Küllem tekintetében nem is lehetne futurisztikusabb a kialakítás. Ez mondjuk a retró „nyeles” porszívó, volt ilyen már nagyanyáinknak is – az speciel Bosch volt még, igazi burzsujdarab a szovjet és NDK-s iparcikkes felhozatal mellett. Tehát a fazon, stílusirányzat ismert, ma is több gyártó próbálkozik az ilyesféle kialakításokkal. A Dyson V15 Detect Absolute viszonylag nagy portartállyal, hosszú és elasztikus szívócsővel, valamint 360 fokban elhajló fejjel rendelkezik. Így ténylegesen elérhetők a legeldugottabb sarkok, az ágy alatti részek vízszintben takaríthatók, a lépcső-közök, hajlatok könnyedén elérhetők.

Mindehhez könnyed súly társul, akár egykezes mutatványt is kanyaríthatunk porszívózás címen. A működtetést indító-leállító gomb egy ravasz tulajdonképpen (FPS őrültek előnyben, lehet lődözni is stílszerűen a poros részekre a házban), tehát rendkívüli egyszerűséggel mehet az észrevétlen házimunka.

Több tekintetben is észrevétlen, ugyanis a porszívózást kísérő decibel-érték igen alacsony. Akár az Airblade-nél, itt is turbinaszerű hangeffekt kíséri a működést, ami instant el is hallgat, ha levesszük az ujjunkat a triggerről. Nincs tehát a hagyományos porszívóhangzás leálláskor, azzal a jó öreg kifutással, lepörgéssel, lankadó fordulatszámmal.

Ami nagyon nagy érdeme a Dyson V15 Detect Absolute-nak, az a lézeres pásztázót technológia. Ennek lényege, hogy automatikusan tudja a rendszer, hogy az adott takarítandó területen mekkora pormennyiség, szennyeződés alakult ki, így annak megfelelően hangolja a szívóerőt. Tehát egy porosabb résznél nő a szívóerő és a fordulatszám, ezáltal a hatékonyság minden felületnél egyformán kiemelkedő lesz.

Persze több profil is beállítható a porsuívózáshoz. Az imént említett automata érzékelés elsősorban automatikus üzemmódban fejti ki hatékonységát. Boost fokozatbamn a maximum szívóerőt kapjuk folyamatosan, viszont van Eco mód is, itt értelemszerűen az akkumulátor kapacitására és rendelkezésre állására gyúrunk rá.

A csomagolás számtalan szívófejet rejt. A Dyson V15 Detect Absolute használható hagyományos porszívó-opció mellett autó takarításhoz, morzsaporszívózáshoz, állatszőr-takarításhoz, nehezen hozzáférhető résekhez is remek.Így a sokoldalúság szinte egyedülálló kategóriájához képest.

Egy átlagos, automata profilú porszívózáshoz úgy 35 perc áll rendelkezésre. Ez tesztjeink során pont elegendő volt ahhoz, hogy egy 2 szintes, nagyjából 130 négyzetméternyi hasznos területű házat egyhuzamban végigtakarítsunk. Lépcsőházzal, járólappal, szőnyegekkel.

Az akkumulátor töltése úgy 4 órát vesz igénybe, 0.30 kWh fogyasztással, ami azt jelenti, hogy olyan 15 forintból tudunk több, mint fél órát porszívózni. Így a több, mint 250 ezer forintos vételár bizonyos idő után meg is térülhet, attól függően, hogy mennyit, milyen gyakorisággal takarítunk.

Dyson V15 Detect Absolute specifikációk

Cyclone technológia szám: 14

Szívóerő: 240 AW

Tartály kapacitása: 0.77 liter

Szűrés: teljes rendszerre kiterjedően

Üzemidő: akár 60 perc

Magasság: 26 cm

Szélesség: 126 cm

Töltési idő: 4.5 óra

Teljesítmény: 660 W

Súly: 3.1 kg

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
96 %
Kialakítás
95 %
Teljesítmény
97 %
Minőség
95 %
Ár-érték arány
92 %
Előző cikkÍme, a Thermaltake TOUGHFAN RGB 12/14 nagy statikus nyomású és Riing Trio 12 RGB Transform radiátorventilátorok
Következő cikk[TESZT] Dyson Purifier Hot+Cool HP07 – hűt, fűt, és a levegőt is tisztítja
teszt-dyson-v15-detect-absolute-itt-a-jovo-porszivozas-techdemojaJelenleg a leinnovatívabb, leghatékonyabb porszívó-megoldás kategóriájánan a Dyson V15 Detect Absolute.