TechAddikt Tesztek Fujitsu Fujitsu ETERNUS AF150 S3 – belépőszintű adattárolási megoldások

[TESZT] Fujitsu ETERNUS AF150 S3 – belépőszintű adattárolási megoldások

Korábban már nekifutottunk a Fujitsu adattárolási megoldásainak – most ismét megtesszük, igaz, ez esetben egy, a cég által „entry-level”, azaz belépőkategóriás gépet veszünk górcső alá. Fujitsu ETERNUS AF150 S3 teszt.

Belépő szint alatt amellett, hogy a méretezés nem árt, ha kompakt, valamint a letisztult és a szimpla létforma sem utolsó – kifejezetten fontos tényezőt jelent az ár-érték arány. Itt máris megjegyezzük, hogy a Fujitsu ETERNUS AF150 S3 teljes mértékben megfelel ezen elvárásoknak is, hiszen jelenleg az egyik olyan remek termék a szegmensben, amely teljesít szint minden kritériumot. amit csak támasztani lehet irányába.

A Fujitsu ETERNUS AF150 S3 alapvetően az ETERNUS DX sztenderd architektúrájára épül, teljesítményoptimalizált kialakítással, stabil és már többszörösen bizonyított technológia alkalmazásával. Fontos, hogy a tesztben szereplő termék esetén a gyártó, 99.9 rendelkezésre állást garantál, ami azt jelenti, hogy a meghibásodási ráta, valamint a leállás eshetősége igen csekély. Ami persze nagyon jó, hiszen ha adattárolási alternatívát keresünk – legyen az tradicionális értelemben vett szervertárhely, vagy épp cloud-tematikára épülő kialakítás – remek választást jelenthet a Fujitsu ETERNUS AF150 S3.

Remek és egyben átgondold remote menedzsmenttel rendelkezik a Fujitsu ETERNUS AF150 S3, és ez vontakozik a szimplán flash meghajtókkal kialakított darabokra, valamint a hibrid (HDD és SSD) verziókra is. Minden esetben a meghajtók ultraalacsony válaszidőkkel rendelkeznek, amely megfelelően konfigurált gigabites hálüzathozzáférés esetén még inkább redukálhatja hatékonyan a késleltetési idők kialakulását. Viszont ha nem lenne elegendő az alapszinten nyújtott teljesítmény, akkor sem kell megijedni, hiszen a Fujitsu ETERNUS AF150 S3 kitűnő konfigurálhatóságot hordoz, akár túlhajtásról, vagy bármiféle finomhangolásról legyen szó. Így a kapacitás, valamint a konnektibitás is tökéletesen alakítható és skálázható.

A Fujitsu ETERNUS AF150 S3-on futtatott applikációk magasszintű, prioritás alapú hozzáférést is garantálnak az eszköz menedzselése kapcsán. Ez természetesen akkor optimális, ha üzleti felhasználással összeköthető szabályok, kivételek, és egyéb kapcsolódó pontok alkalmazására kerül sor. Ehhez az automatizált monitorozás is nagy mérétkben hozzájárul, mellette természetesen minden egyes részlet finomhangolható és utánállítható.

Mint minden, a kiesési, illetve dowtime időszakok is hatékonyan kézben tarthatók a Fujitsu ETERNUS AF150 S3 esetében. Akár tervezett, akár nem a leállás, a rendszer különböző speciálisan létrehozott profilokkal képes iránymutatóan eljárni ilyen szituációk esetén. S persze az sem utolsó, hogy így, valamint a fentebb leírtak értelmében a Fujitsu ETERNUS AF150 S3 esetében kínált adatbiztonság, valamint az elmentett adatok védelme szinte száz százalékos lehet.

Fujitsu ETERNUS AF150 S3 specifikációk

Típus: Fujitsu ETERNUS AF150 S3 teljes flash kialakítással

Késleltetés: 140 µsec (olvasás), 60 µsec (írás)

Hozzáférés teljesítmény: 10000 Mbit/s, 5000 Mbit/s (olvasás, írás)

Véletlenszerű hozzáférés teljesítmény: 390000 IOPS (olvasás), 270000 IOPS (írás)

Hoszt interfész: fibrechannel 16 Gbit/s, 320 Gbit/s, iSCSI (10Gbit/s [10GBASE-SR, 10GBASE-CR, 10GBASE-T])

Maximum SSD: 24 darab

Hosztok: 4/8 port interfész

Hosztok maximális száma: 1024

Meghajtó csatolófelülete: SCSI soros 12 Gbit/s