TechAddikt Tesztek Fujitsu Fujitsu PRIMEFLEX Microsoft Azure Stack HCI – ideális felhő-megoldás vállalatok, szervezetek...

[TESZT] Fujitsu PRIMEFLEX Microsoft Azure Stack HCI – ideális felhő-megoldás vállalatok, szervezetek részére

Rendhagyó módon jelen tesztünkben nem hardvereket, perifériákat, vagy egyéb kiegészítőket helyezünk fókuszba a Fujitsutól, hanem egy egy szoftveres alternatívára épülő teljes rendszerre hívjuk fel olvasóink figyelmét. Íme, Fujitsu PRIMEFLEX Microsoft Azure Stack HCI.

Nemrégiben, pár nappal ezelőtt mutatta be PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI rendszerét a Fujitsu. Az OS már elérhető keresekedelmi szinten is; a rendszer képességeit hasznosító, előkonfigurált hardver-és szoftvermegoldással a kis- és középvállalkozások modernizálhatják helyi telepítésű adatközpontjaikat, optimalizálva azok teljesítményét.

Alapvetően a PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI OS úgynevezett felhőnatív funkciókat és felhőszerű felügyelet bocsát a felhasználók rendelkezésére, továbbá közvetlen beépített kapcsolatot a Microsoft Azure szolgáltatások felé, garantálva a zökkenőmentesen működő hibrid IT-környezet kialakítását. Az operációs rendszer ezáltal tovább bővíti a Fujitsu modern, hiperkonvergens környezetekbe tervezett átfogó PRIMEFLEX megoldáskínálatot is.

Tudnunk kell, hogy a Microsoft konkrétan arra célra fejlesztette ki Azure Stack HCI OS-t, hogy a felhasználók egyszerűen át tudjanak állni a hibrid felhőre. Mindehhez nyújt hathatós segítséget a beépített Azure csatlakozás, maga az előfizetéses liszensz, valamint a kiterjesztett fürtöknek és a Kubernetes-képességeknek köszönhető, fejlett esetleges rendszerösszeomlás utáni visszaállítási funkciókkal.

Persze az új OS révén a szervezetek kényelmes felhőalapú szolgáltatásokkal (pl. mentés, visszaállítás, monitorozás, személyazonosság-kezelés, biztonság) kapcsolhatják  össze helyben telepített virtualizált alkalmazásaikat. Így abszolút kiaknázhatók a számítási felhő előnyei úgy, hogy közben lokális storage-t biztosíthatnak a fontos adatok számára. A jól ismert felügyeleti eszközökkel kezelhető, Azure szolgáltatásként nyújtott megoldás használói egyszerűen kezelhetik a hibrid feladatokat, és a költségek kézben tartása mellett, rugalmasan skálázhatják IT-infrastruktúráikat.

A hivatalos Microsoft-partner Fujitsu azzal a nem titkolt céllal kínálja PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI rendszerét, hogy fel tudja gyorsítani a hibrid felhőkörnyezetek elterjedését és támogassa azok működését. A robusztus, ugyanakkor teljesen készre szabott architektúra minden hardvert és szoftvert tartalmaz az Azure Stack HCI-re épülő hibrid infrastruktúra kialakításához. A teljes körűen optimalizált és a Microsoft által is tanúsított komponenseket (számítási erőforrások, tárolók és hálózati csatlakozás) kínáló integrált rendszer tökéletesen áthidalja a szakadékot a helyi telepítésű és az Azure rendszer között a hagyományos és felhőnatív feladatok támogatásához. 

A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI két szervernode-ot használ kiindulópontként, és nagyvállalati szintig skálázható. A PRIMEFLEX sokféle felhasználási területre jó választás, ideértve a fiókirodai és edge rendszereket, a virtuális asztali infrastruktúrát (VDI), a nagy teljesítményű Microsoft SQL szervereket, a nagyvállalati virtualizációt és a konténeres alkalmazásokat. Integrált magas rendelkezésre állási szintje, katasztrófa utáni visszaállítási, biztonsági és felhőalapú mentési képességei folytán megbízható adatvédelmet nyújt, és kiiktatja a leállások okozta zavarokat az üzleti működésből. 

A Fujitsu globális Microsoft-rendszerintegrátorként és felhőmegoldás-szállítóként, a HCI-OS szolgáltatási modell szerint nyújtja a megoldásokat. Ez a modell szorosabb integrációt tesz lehetővé a Fujitsu hibrid és többfelhős szolgáltatásaival. Így igény szerint működő, önkiszolgáló számítási erőforrások hozhatók létre a meglévő alkalmazások migrálásához és modernizálásához, valamint az új felhőnatív alkalmazások bevezetéséhez. 

Az új PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack HCI mellett a Fujitsu továbbra is kínál integrált rendszermegoldást a Microsoft Windows Server 2019 rendszert futtató ügyfeleknek. Ezt a megoldást a továbbiakban a PRIMEFLEX for Microsoft Storage Spaces Direct márka alatt értékesíti.

Az előtesztelt és előintegrált Fujitsu PRIMEFLEX megoldások gyorsan bevezethetők, könnyen üzemeltethetők és költséghatékonyak. A különböző igényekhez igazodó sokféle lehetőség révén a szervezetek pontosan az elképzelésüknek megfelelő infrastruktúrát építhetik ki. A Fujitsu tanácsadási, telepítési és támogatási szolgáltatásokat is biztosít, és egykapus jelleggel szolgálja ki a támogatási igényeket.