TechAddikt Tesztek Genesis Genesis Xenon 770 – átveszi a teljes irányítást

[TESZT] Genesis Xenon 770 – átveszi a teljes irányítást

Telített a gaming mouse-ok piaca (is), épp ezért fel van adva a lecke egy viszonylag új és bevezetés alatt álló márka számára, mint a Genesis. A hibridnek aposztrofált Genesis Xenon 770 egy kellemes és jól használható periféria, elsősorban MMO és FPS gamerek számára. Teszt.

Kimondottan futurisztikus a Genesis Xenon 770, ami természetesen kötelező jellegű is, ha a gaming szegmensről beszéünk. Klasszikus vonalvezetés és formavilág jellemzi az eszközt, kellően vaskos és masszív, ráadásul ergonómia szempontból sem marad el a kívánalmaktól egyáltalán.

Tipikus színvilág jellemzi a dizájnt, a sötét tónusok dominálnak, ehhez az elmaradhatatlan vörös berakásokis hozzájárulnak – esetünkben LED színcsíkok túlnyomórészt. Alapvetően összességében semmi extra és új innováció e téren, pontosan olyan a Genesis Xenon 770, amilyennek lennie kell a gamerek szigorú elvárásai alapján.

Tehát gaming perifériát – esetünkben egeret – egész biztos, hogy a fentebb részletezett kritériumok alapján választanak a játékra kihegyezett felhasználók. Így a Genesis Xenon 770 is jó rajtpozícióból indul a piacon, és ez szintén pozitív – nem beszélve a remek ár-érték arányról.

Nyilvánvaló, hogy a hibrid Genesis Xenon 770 az igényes játékosok számára készült, olyanoknak, akik uralni akarják a terepet úgymond (rule the level), és szeretnék magukénak tudni a teljes körű irányítást egy adott játékban. A Genesis Xenon 770 kifinomult meghajtói, szoftverapplikációi mellett cserélhető oldalsó paneleket is kapott, amelyek szintén támogatjákaz MMO és FPS játékélményt. Kiemelten fontos a nagy pontosságú optikai szenzor és maga a robusztus felépítés – nos, ezek teszik a Xenon 770-et igazán csúcsminőségű játékhardverré.

A hogyan az előző bekezdésben már említettük, a Genesis Xenon 770 két levehető oldalsó panellel van felszerelve: az egyik kilenc programozható gombot hordoz, amelyek tökéletesen támogatják az MMO játékokat, a másikmpanellap pedig három gombbal lett felvértezve, amely viszont ideális a pontos fegyverhasználathoz, célzáshoz az FPS játékokban.

Egyöntetűen a legtöbb gamer szereti a saját beállításokat a lehető legjobban testre szabni. A Genesis Xenon 770 összesen – MMO és FPS – 14 programozható gombbal rendelkezik, ezekhez kifejezetten a hardverhez fejlesztett szoftver tartozik. A programozható felület biztosítja, hogy minden egyes gombhoz különböző funkciókat és makrókat rendelhessen a felhasználó. A beépített memória révén minden beállítás menthető, függetlenül attól, hogy épp milyen PC-n zajlik a játék.

A Genesis Xenon 770 origója maga a szenzor, ez határozza meg a pontosságot, amely kulcsfontosságú a játék során. A hardverbe kitűnő minőségű PAW3327 optikai érzékelőt integrált a gyártó, amely lehetővé teszi a DPI-spektrum teljes használatatát 200 és 10200 értéktartományban. Instant lehet válogatni a hat, korábban elmentett érzékenységi beállítás közül, így rögvest rendelkezésre áll a legmegfelelőbb érzékenység az adott játékhoz.

Jelenleg egy csúcskategóriába sorolt gaming egér nem nem is létezhet Prisma-effekttel felturbózott, látványos RGB színkavalkád nélkül. A Genesis Xenon 770-hez rendelt szoftver lehetővé teszi a színek megjelenítésének egyszerű testreszabását, beleértve azok intenzitását vagy a fényhatások típusát.

Aki ténylegesen masszív használatra vásárol gaming egeret, az úgy választ, hogy ne kelljen havonta új eszközbe beruházni az elhasználódás mértéke miatt. A Genesis Xenon 770 extrém használatra lett tervezve, Huano mikrokapcsolókkal szerelték fel – ezek élettartama akár 20 millió (!) kattintás is lehet.

Genesis Xenon 770 specifikációk

Maximum felbontás10200 DPI
Programozható gombokDupla oldalon
Mikrokapcsoló-technológiaHuano 
FunkciókDPI állítás lehetősége
Plusz opcióPlug&Play 
EnergiafelvételUSB (5V) 
HáttérszínekRGB 
Szenzor típusaPixart PAW3327 
Mintavételezés frekvenciája1 000 Hz 
Célközönséggamer
Maximum FPS8000 FPS
Maximum pásztázás220 inch/s
Bevonat típusaTeflon 
Súly110 g
Gyorsítás30 G
Programozható gombok száma14 
SzínBlack 
Gombok száma14 
Érzékenység felbontása200 – 10200 DPI
SzenzorOptical 
KommunikációVezetékes
Villódzás effektVan
Kábel hossza180 cm
CsatlakozókUSB Type-A 
OSWindows 10, Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 7, Linux, Android 4.2.2 
Magasság39 mm
Szélesség69 mm
Hosszúság128 mm
EAN5901969420500
Katalógus referenciaszámNMG-1473
ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
88 %
Kialakítás
90 %
Teljesítmény
91 %
Minőség
91 %
Ár-érték arány
94 %
Előző cikkA QNAP kivezeti a Surveillance Station alkalmazást
Következő cikkÍme, a Lexus új generációs infotainment rendszere
teszt-genesis-xenon-770-atveszi-a-teljes-iranyitastKategóriájában remek teljesítményt nyújt a Genesis Xenon 770.