TechAddikt Tesztek Gigabyte GIGABYTE AIRE M60 – univerzális megoldás minden felbontáshoz

[TESZT] GIGABYTE AIRE M60 – univerzális megoldás minden felbontáshoz

Szinte hihetetlen, hová tart a technológia: apró meglepetések érik az embert úton-útfélen, s ahogyan az már megszokott, hogy megjelenítőink felbontásának a csillagos ég szab határt, nagyon valószínű, hogy ez a tendencia a perifériákat is utoléri.

gigabyte_aire_m60_techaddikt_004

Utoléri? Utolérte: a GIGABYTE AIRE M60 pontosan fentieket hívatott megerősíteni. Leegyszerűsítve: egér, több dpi állással. Legyinthetünk, joggal: volt már ilyen, no de 4K támogatásos, 3200 dpi?

Az persze igaz, hogy egyes, kifejezetten játékra tervezett gamer egerek tudnak ettől nagyobbat is, de az már egy másik kategória. A GIGABYTE AIRE M60 leginkább hétköznapi felhasználáshoz ideális, tervezéshez, grafikai munkálatokhoz, s persze nem árt egy 4K felbontást megjelenítő monitor, és bivalyerős hardver is javallott.

gigabyte_aire_m60_techaddikt_001

A valós, 3200 dpi érzékenységet tehát elsősorban a 4K kijelzőkkel büszkélkedhető felhasználók tudják kihasználni, ezzel együtt a GIGABYTE AIRE M60 sokoldalúságának köszönhetően van HD (1280×720) illetve FHD (1920×1080) állás is, előbbi 1000, utóbbi 1600 dpi-t jelent. Ezekben a módozatokban a natív felbontás változik, viszont az érzékenység ugyanúgy megmarad, tehát az összes népszerű profilban a maximumot várhatja el az ember a terméktől.

A GIGABYTE AIRE M60 kialakítása teljesen ergonomikus, mi a jobbkezes verziót vontuk teszt alá. A kézfej rásimul a felületekre, nincsenek üres részek, a tartás kiváló, az ujjak nem fáradnak, a kisujjat sem nyomják fals, kidolgozatlan pontok (korábban tapasztaltunk ilyet a GIGABYTE egyik gamer egerénél). A bevonat lágy, gumírozott jellegű, a görgő finoman mozdul, de fokozatosan, tehát kiküszöbölhető a túlscrollozás; a módválasztó közvetlenül ez alatt helyezkedik el. Programozható gombokat is találunk a bal oldalon, ezek a hüvelykujjal optimálisan kezelhetők.

gigabyte_aire_m60_techaddikt_002

Külön érdekessége a GIGABYTE AIRE M60-nak, hogy a dpi állítás menet közben, bármikor megoldható, így akár a monitor felbontásának váltogatásai közt is egyszerűen irányozhatunk be új profilt. Ez lényegesen megkönnyíti a felhasználást.

A GIGABYTE Free-Scrolling Technology-nak köszönhetően a webböngészés egyszerűbbé és hatékonyabbá válik, segítségével jobbra, balra, le és fel mozgathatjuk a megjelenítőt látottakat – jelen esetben a weblapot, de a bárminemű feladat, amelyhez egér szükségeltetik, könnyedén megoldható így (fájlok másolása, áthelyezése).

gigabyte_aire_m60_techaddikt_003

Vezetéknélküli kapcsolódás jellemzi a GIGABYTE AIRE M60 egeret, s a szállíthatóságot mi sem támasztja alá jobban, mint a hordozható nano adóvevő egység (USB 2.0), melyet az egér tokozásába rejthetünk egy gyors mozdulattal.

GIGABYTE AIRE M60 specifikációk

Csatolófelület: USB 2.0 / 2.4G vezeték nélküli

Technológia: lézer

Érzékenység: 1000 / 1600 / 3200 dpi

Scroll: 3D

Oldalgombok: 2+2

Méretek: 125x78x42 mm

Súly: 106 gramm elemek nélkül

Hatótáv: 10 méter

Elem élettartama: 2 év

OS támogatás: Windows XP / Vista / Win7 / Win8 / Win10