TechAddikt Tesztek Patriot Patriot Viper Elite Series DDR4 8GB (2x4GB) 2666 MHz Dual Kit...

[TESZT] Patriot Viper Elite Series DDR4 8GB (2x4GB) 2666 MHz Dual Kit – négyesével, sorjában!

Minimum négyesével, 16GB slot számtól függően – ugyanakkor a 8GB (2x4GB) is elegendő lehet. Persze függ nagyban minden attól, mire is óhajtjuk felhasználni a hardvert, mi lesz a cél – Patriot Viper Elite Series DDR4 8GB (2x4GB) 2666 MHz Dual Kit teszt a Techaddikt.hu-n.

A desktop gazing virágkorát éli, ez tény. Nincs is annál szebb, amikor saját magunk válogatjuk össze a perifériákat és az alkatrészeket, majd a végén elégedetten (vagy nem) dőlünk hátra az összeépített rendszer bekapcsolása után várva a végeredményt. Persze megvan a maga bája a már készbeszerelt eszközökkel (például gazing notebook), de azért mégis nagy feelingje van a gépépítésnek a mai napig.

A Patriot Viper Elite Series DDR4 8GB (2x4GB) 2666 MHz Dual Kit dupla modult, 2 darab 4GB-s lapot tartalmaz. A kialakítás igazán trendi és dizájnos, remekbeszabottan illik egy gaming asztali konfigurációhoz, főként, ha a preferált gépház legalább egyik oldala üvegfelületet hordoz.

Hűtőborda tekintetében nincs kirívó kialakítás, tehát nincs hagyományos értelemben vett bordázat, helyette optimális hővezetéssel felvértezett fémburkolatot kapunk, a felső részen recézéssel, amolyan fűrészfog-mintával.

Természetesen a Patriot logója is rákerült a modulok felületére, kicsit kidomborított háttér résszel, a Viper felirat pedig átellenben található. A tesztalany Patriot Viper Elite Series DDR4 8GB (2x4GB) 2666 MHz Dual Kit “résztvevői” szürke színárnyalatot kaptak, így alapvetően minden periféria- és hardverkörnyezetbe kitűnően beilleszthetőek.

A RAM-ok DDR4 szabvány szerint kerültek legyártásra, Dual Channel technológiát kaptak. A doboz feszítő felirat szerint a legújabb Intel és AMD platformokhoz fejlesztették ezeket a hardvereket, ami nyilván igaz is – mi Intel környezetbe építettük be a modulokat.

2666 MHz névleges sávszélességgel rendelkezik a Patriot Viper Elite Series DDR4 8GB (2x4GB) 2666 MHz Dual Kit mindkét modulja. Ezt a buszsebességet tökéletesen stabilan hozták is a memóriák, ugyanakkor az cverclock 2800 MHz környékén volt még vállalható, onnan feljebb már jelentős instabilitást tapasztaltunk.

Patriot Viper Elite Series DDR4 8GB (2x4GB) 2666 MHz Dual Kit specifikációk

Kiszerelés, szabvány: PC4-21300

Típus: DDR4

Sávszél: 2666 MHz

Modul kapacitás: 4GB

Feszültség: 1.2V

Overclock: igen, XMP2.0 támogatás