TechAddikt Tesztek Patriot Patriot Viper V570 Blackout – a kellően belevaló gaming mouse

[TESZT] Patriot Viper V570 Blackout – a kellően belevaló gaming mouse

Bár a Patriot alapvetően memóriagyártóként ismert, egyre inkább terjeszkednek gaming periféria vonalon is. Ez remek dolog, hiszen kitűnő eszközöket gyártanak, kedvencünkké vált hamar például a mindentudó gamer billentyűzetük is. Most folytatjuk a Patriot teszteket, jöjjön ismét egy belevaló periféria a Patriot Viper V570 Blackout gaming mouse személyében.

Számít nyilván az ár-érték: a Patriot Viper V570 Blackout tökéletesen képviseli ezt az irányvonalat. Mi kell egy gaming egérhez, hogy minden klappoljon? Legyen kézreálló, jól funkcionálható, tartós – s persze az optimálisan beirányzott árazás. A Patriot Viper V570 Blackout esetében úgy tűnik, minden egyben van.

Az egér kialakítása robosztus, ellenálló – ez máris látszott akkor, amikor kicsomagoltuk dobozából. A vonalvezetés ergonomikus, jól illeszkedik a forma a tenyérbe, a funkciógombok kitűnően lettek pozícionálva. Az egész egységes, a fogás remek, a konfigurálhatóság pedig villámgyors.

A Patriot Viper V570 Blackout Avago lézerszenzort kapott, melynek köszönhetően akár 12000 DPI érzékenység is beállítható. Mindezek mellett nem elhanyagolandó a gyártó által meghatározott klikk élettartam-garancia, ugyanis 10 millió kattintást mosolyogva kibír a mechanika. Kérdés, majd meglátjuk, bár nem nagyon fogjuk számolgatni a kattogtatásokat. Elhisszük nekik.

Minden mai, modern gamer egér súlyozható. Nincs ez másképp a Patriot Viper V570 Blackout esetében sem, ugyanis a hasba beépített súlyrekeszek – szám szerint 6 darab – különböző méretű és súlyú kis fémeket képesek befogadni. Így ismételten teljes terjedelemben testre szabható az eszköz.

Fontos egy FPS esetén, hogy célzottan, precízen használjuk a sniperünket. Ehhez külön dedikált gomb tartozik a Patriot Viper V570 Blackout-on, így a billentyűzet-kontroller kiosztásnál játékon belül remekbeszabottan hozzárendelhetjük ezt a speciális fícsört. Ráadásul a sniper gomb pont a hüvelykujjhoz lett tervezve, elhelyezve az egér burkolatán, így minimális rekacióidővel lehet számolni használatkor.

Mint ahogyan az a gaming perifériáknál, kiegészítőknél szokás, a Patriot Viper V570 Blackout is fel lett vértezve RGB támogatással. Ez azt jelenti gyakorlatban, hogy 16 millió színárnyalatban képes pompázni az egér, minden csak attól függ, hogyan szabjuk testre az eszközt.

Patriot Viper V570 Blackout specifikációk

Szenzor: Xtreme Precision lézerszenzor

Érzékenység: akár 12000 DPI

RGB: igen, 16 millió színárnyalat megjelenítése

Makró: 13 programozható makrógomb

Súlyozás: igen, akár 34.2 grammig

Méretek: 4.4×8.0x13.3 cm

Súly: 159.2 g