TechAddikt Tesztek Patriot Patriot Viper V770 – stílusos és jó ár-érték arányú gaming billentyűzet

[TESZT] Patriot Viper V770 – stílusos és jó ár-érték arányú gaming billentyűzet

Viszonylag új brand a piacon a Patriot, legalábbis idehaza. Ennek ellenére egyre növekszik a népszerűség, s a Techaddiktnál úgy döntöttünk, hogy innentől kezdve folyamatosan teszteljük a Patriot fémjelzésű produktumokat. A sort a Patriot Viper V770 mechanikus RGB gamer billentyűzettel kezdjük.

Mint ahogyan a szegmens többi szereplője, a Patriot Viper V770 is követi a jól bevált trendet: robosztus kialakítással, kissé maszkulin küllemmel, sarkított szélekkel rendelkezik, és stílusosan fekete-vörös árnyalatokkal operál. A tokozás valódi alumínium, a gyártó állítása szerint repülőgépeken alkalmaznak hasonlót. Tehát a durabilitás egyértelmű.

Így – a fentieknek megfelelően – végeredményben minden gaming perifériához jól passzol a klaviatúra, hiszen nagyjából az összes gyártó ilyen, vagy nagyon hasonló stílusban dobja piacra termékeit, ebben a kategóriában.

Ami kétségtelenül az egyik legfontosabb szempont egy korszerű, trendet követő gaming billentyűzetnél, az a dizájn. Ehhez szorosan kapcsolódik az RGB 16 millió színárnyalatot felvonultató billentyűzet-világítás is, ráadásul teljesen custom a történet, így nyilván nem is létezik olyan ízlésigény, amelyet ne lehetne maradéktalanul kielégíteni vele.

A Patriot Viper V770 mechanikus billentyűzettel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a kialakítás rendkívül strapabíró, ellenáll a masszívabb használatnak is (persze nem a végletekig).

Mindösszesen öt dedikált makró billentyűt hordoz a Patriot Viper V770. A billentyűzethez tartozik egy külön erre a struktúrára fejlesztett szoftver, amely segítségével messzemenően testre szabhatók a makrók; így nincs olyan játék, amellyel ne tudnánk kompromisszumoktól mentesen játszani.

Természetesen multimédiás gombok is találhatók a Patriot Viper V770-en. Ezekkel a görgőkkel/kombinált billentyűkkel remekül irányíthatjuk au audio- és videofolyamok működését, mindezt úgy, hogy kimondottan kényelmes helyzetben találhatók a klaviatúra felületen.

Teljesen testre szabható szoftverpakkot kapunk a Patriot Viper V770 mellé, melyen keresztül a felhasználók száz százalékban maguk alakíthatják a billentyűzet küllemét és funkcióit.

Patriot Viper V770 specifikációk

Kiosztás: 104 billentyű, ANSI

Anyag: ABS műanyag tokozás és gombok, alumínium ház

Macro: van

Média gombok: dedikált

Kábelhossz: 1.8 méter, USB

Kapcsolók típusa: Kailh Red mechanikus

Háttérvilágítás: 16.8M RGB

Méretek: 229x459x39 mm

Súly: 1.4 kg