TechAddikt Tesztek PC játékteszt F1 2020 – hiány- és hézagpótló, most pont ez kell

[TESZT][PC] F1 2020 – hiány- és hézagpótló, most pont ez kell

Ha már a koronavírus-mizéria rányomta bélyegét a Forma-1 szezonra – legalábbis a nyílt futamok megtartására – jó, hogy akad némi hiány- és hézagpótló alternatíva a piacon. Az F1-széria PC-n üt a legnagyobbat, ahogyan eddig is tette, így most is e platformot választottuk. A teszthez Acer Predator PC-ket használtunk.

A Codemasters évről évre folytatja az F1 széria újítását, új szempontok bevonásával, miközben lépést tartot a motorsport aktuális irányával. Ez az első alkalom, hogy az évente érkező játék a Forma-1 naptár kezdete mellett indul. Az F1 2020 folytatja az innováció felé irányuló törekvést az akadálymentesség javításával, egy új játékmóddal és a Forma-1 legnagyobb történelmi jelentőségű csillaga is reflektorfénybe kerül. Emellett tovább javult a versenydinamikát, és ismét jól sikerült lemodellezni az egész összességet. Az F1 2020 kiválóan folytatja tehát a saga-t, remekül kitaposott úton.

A Codemasters a múltban klasszikus autókat is integrált a játékba, alapvetően ez alkotta a story módot. Tavaly láttuk, hogy Ayrton Senna és Alain Prost bekerültek a franchiseba, mivel a játék befejeződött a két játékos modelljével, így az autókkal és a pénzeszközökkel is. Ebben az évben a hangsúly egy modernabb vezetésdinamikár vezetett be, olyat, amilyet tulajdonképp megálmodtunk már korábban. A játékosok megvásárolhatják az F1 2020 Deluxe Michael Schumacher kiadását is: Schumacher vitathatatlanul a Formula-1 minden idők legfontosabb versenyzője, és híres autóit és csapatait értelemszerűem tartalmazza ez a verzió. Mindez egy teljesen új dimenziót ad az F1 2020-hoz, mivel vezethető az 1991-es Jordania, az 1994-95-es Benetton, és végül a 2000-es Ferrari is. A játékosoknak lehetősége nyílik arra is, hogy a frissített Ferrari F2004-et vezethessék szintén, a fentiekhez hasonló módon. A többjátékos mód mellett, sisakok és versenyruhák is bekerültek az F1 2020-ba.

Az F1 2020 megőrzi a korábbi klasszikus autók többségét, viszont ezeket a standard kiadás tartalmazza. 16 autó tartozik az 1988-2010 közötti tartományba, a legtöbbjük a 2000-es években volt. Az egyik dolog, amely észrevehetően hiányzik, maga Schumacher. Senna és Prost valójában az utolsó játékban voltak, ám Schumacher még itt nem férhető hozzá.

A klasszikus pályák szempontjából semmi újítás nem történt. Ráadásul továbbra is véletlenszerű emberekkel versenyzünk, nem pedig a klasszikus versenyzőkkel, akkor sem, ha klasszikus módot választunk. Ami az új klasszikusokat illeti, a Jordan-t és a Benettonokat nehéz vezetni, összehasonlítva a többi autóval. Lehet, hogy ezek a legnehezebb autók, amelyek például a legjobban tapadnak, remek küllemmel és hangzásvilággal. Pont mint az eredeti verziók.

A grafika lenyűgöző, akár mintha egy live közvetítést néznénk a tévében. Persze annál is élethűbb, hiszen egy korrekt 4K-s futtatás ténylegesen csodákat tud művelni.

Tehát mindenképp úgy érezzük, hogy az idei F1 2020 minden tekintetben túl tudta szárnyalni elődjét, ahogyan az előző bekedzésben is kifejtettük; grafika, játékmenet, és nem utolsó sorban hangulat tekintetében.