TechAddikt Tesztek PC játékteszt Sniper Elite V2 Remastered – még mindig van benne lehetőség

[TESZT][PC] Sniper Elite V2 Remastered – még mindig van benne lehetőség

2012-ben jelent meg alapvetően PC-re, illtetve az akkori nextgen konzolokra a Sniper Elite V2, mostanra pedig úgy látta jónak a kiadó, hogy legyen belőle egy manapság oly’ divatos remaster verzió. Sniper Elite V2 Remastered PC teszt.

A Sniper Elite V2 Remastered a II. világháború utolsó napjainak végén játszódik, akárcsak az eredeti, 2012-es verzió (nem meglepő módon). A keretsztori szerint egy amerikai katona lett a helyszínre küldve, egy sniper, és a feladat a szokásos: oroszok megállítása, náci tudósok levadászása a távcsövessel, és még sorolhatnánk napestig.

Klisé van nyilván, viszont annak, aki szereti a lopakodós TPS-eket, annak remek választás lehet í Sniper Elite V2 Remastered. Anno 7 évvel ezelőtt is kellemes játékélményt ígért, azonban pár év leforgása alatt rengeteget fejlődtek a hardverek, perifériák – így ténylegesen itt volt az ideje annak, hogy ezt a klasszikust is felvértezzék a mai modern kor követelményeinek megfelelően.

A Sniper Elite V2 Remastered elsősorban misszió-alapú, tehát folymatosan küldetéseket kell teljesíteni a storyline kipörgetéséhez. Természetesen már az első megbízás is lopakodásra épül, szép lassan hagyva kibontakozni a kezdő szálakat; majd fokozatosan érkeznek az egyre nehezedő küldetések annak rendje s módja szerint. A távcsöves mellett rendelkezésre állnak különféle kiegészítő eszközök is, mint például gránát, dinamit, extra csapdaként lerakható fegyverek – unatkozni nem fogunk, s persze a változatosság meg gyönyörködtet, ugyebár.

A fejlesztésnek sikerült sok technikai részletet is javítani a Sniper Elite V2 Remastered-ben. A korai, 2012-es verzióban még sok esetben tapasztalható volt az AI szervezetlensége, buta ellenfelek szép számban jöttek szembe a játék során, mára ez elfeledhető.

Ha már igazi remaster, akkor legyen is az: a Sniper Elite V2 Remastered-ben alapvetően a grafika, a visual fx került ráncfelvarrásra. Újszerű shaderek, optimalizált bufferingek állnak rendelkezésre, és nem mellesleg HDR támogatást is élvezhetünk. Mindehhez nyilvánvalóan vaskos hardver dukál – bár közepes konfiguráción is szépen elfut a Sniper Elite V2 Remastered.