TechAddikt Tesztek PC játékteszt S.W.I.N.E. HD Remaster – megújult, és az akár 4K grafika is...

[TESZT][PC] S.W.I.N.E. HD Remaster – megújult, és az akár 4K grafika is masszívabb lett

Hihetetlen, de igaz: 18 év telt el azóta, hogy a S.W.I.N.E. névre keresztelt remekmű megjelent PC platformra. Szerettük akkor is, de mi a helyzet a ráncfelvarrott verzióval? Tesztünkből kiderül.

Rengeteget változott közel 20 év leforgása alatt a PC-s grafika, ez egyértelmű. Még akkor is, ha anno tátott szájjal bámultun CRT képernyőnkre, és örültünk, ha 1024×768-as felbontásban, S3 Trio Virge kártyánk manuálisan bővíthető 2MB VRAM-jával produkálni tudtuk a 24 FPS-t. Persze ez inkábbi az akció-orientált játékokra vonatkozott, mint például az FPS-ek (jó kis Unreal-feeling, ugyebár), de az is biztos, hogy a 2D prespektívás stratégiák mind kevesebb erőforrást bírtak igényelni.

A S.W.I.N.E. HD Remaster remek példája annak, hogy anno szép grafikával felvértezett játékok hogyan maradnak meg a köztudatban, és most, 2019-ben leporolva is tudnak újat mutatni. Vagy inkább régi retrofeelinges dolgok törnek elő, az akkori SVGA grafika összehasonlítva sem annyira riasztó, még mai léptékekkel sem.

Az alapjáték szerint disznók és nyulak csapnak össze RTS módozatban. Külömn van disznós és nyulas kampányunk, bázisépítésről ne is álmodjunk, az van, amit kapunk készre gyártva, aztán hadd’ szóljon. Túl nagy különbség azonban nincsen a két felállás közt, mindkét frakció hasonló egységekkel rendelkezik, így az erőviszonyok nagyjából egyenlőek.

Humorfaktor tekintetében még mindig ütős a játék, a S.W.I.N.E. HD Remaster-ben újra lett masteringelve minden, és a magyar szinkronok is tökélyre hangoltan tudnak működni.

Újragondolt multiplayer platformot kapott a S.W.I.N.E. HD Remaster, ami nagyjából annyit jelent, hogy a hostok kilistázása gyorsabb, hatékonyabban tudunk scenariot és környezetet választani. A kapcsolódás gyors a szerverekhez, valamint instabilitással, laggal sem találkoztunk.

Szavatosság tekintetében tehát megállja a helyét a S.W.I.N.E. HD Remaster, és nagyon valószínű, hogy elsősorban az idősebb gamerek fognak ráharapni ismét a malacos-nyuszis sztorik végigvitelére. Ugyanakkor tud annyira újszerű lenni a tálalás és a szellemiség 2019-ben is, hogy a fiatalabb generáció is remek szórakozási lehetőséget láthasson a játékban.