TechAddikt Híradástechnika Fujitsu Többszörösen elismeri a Fujitsu átfogó hibrid IT kínálatát a Gartner

Többszörösen elismeri a Fujitsu átfogó hibrid IT kínálatát a Gartner

A Fujitsu az egyetlen olyan technológiai megoldásszállító, amely a Gartner három IT-infrastruktúra szállítási stratégiákat vizsgáló jelentésében is szerepel.

A Gartner nemrég a „vezetők” (Leader) szegmensébe sorolta a Fujitsut az adatközponti outsourcing- és infrastruktúra-szolgáltatások európai piacáról készített jelentésében1, és ezenkívül két új felhőinfrastruktúra-piaci jelentésében is név szerint említi a Fujitsut.

A menedzselt hibridfelhő-üzemeltetés európai piacáról készített 2017-es Magic Quadrant jelentésben2 a Gartner úgy definiálja a menedzselt hibridfelhő-üzemeltetést, mint „termékként kínált, szabványosított üzemeltetési szolgáltatást, amely egy számítási, hálózati és tárolóhardverekből álló, felhőkész rendszerinfrastruktúra-platform, valamint az önkiszolgálást és a gyors bevezetést támogató, szoftveres felhőinfrastruktúra keretrendszer kombinációjára épül”.

A Fujitsu a szolgáltatásként nyújtott felhőinfrastruktúra globális piacáról készült 2017-es Magic Quadrant jelentésben is szerepel3. A jelentés a felhőalapú IaaS-erőforrásokon túl az erőforrások automatikus kezelését, a szolgáltatásként igénybe vehető felügyeleti eszközöket és a felhőszoftverekhez kapcsolódó infrastruktúra-szolgáltatásokat is figyelembe veszi a szállítók értékelésénél.

„Úgy gondoljuk, hogy a Gartner azért szerepeltette a Fujitsut mindhárom szállítói Magic Quadrant jelentésben, mert cégünk erősen elkötelezett a magasabb szintű innovációt és interoperabilitást nyújtó, következő generációs hibrid IT-környezetek fejlesztése iránt. A Fujitsu mélyreható szakértelemmel és hatékony szolgáltatásösszehangolási képességekkel támogatja a hibrid IT kialakítását. Minden igényre kínálunk ügyfeleinknek megoldást – legyen szó végponttól végpontig terjedő, következő generációs IT-környezet kialakításáról vagy a teljes infrastruktúra kiszervezéséről. Emellett úgy gondoljuk, hogy a jelentésekben való szereplésünk független megítélés szerint is bizonyítja, hogy az ügyfelek minden lépésnél számíthatnak a Fujitsura a hagyományos és felhőalapú szolgáltatások tökéletes egyensúlyának megteremtése, azaz működésük átalakítása terén” – nyilatkozta Conway Kosi, a Fujitsu EMEIA menedzselt infrastruktúraszolgáltatásokért felelős vezetője.

A Fujitsu egyedülállóan alkalmas a hibrid felhőkörnyezet üzemeltetésére, emellett integrált módon támogatja az adatközponti outsourcing és a felhőalapú infrastruktúraszolgáltatások nyújtását – azon belül a külső szállítóktól származó felhőplatformok összehangolt üzemeltetését. A digitális szolgáltatások átfogó kínálatát jól kiegészíti a Fujitsu Cloud Service K5 globális felhőplatform, amely támogatja a gyors és a robusztus IT megteremtését. A szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra és a szolgáltatásként nyújtott platform (IaaS és PaaS) megoldások kombinálásával a K5 fokozza a szervezetek reagálókészségét, költséghatékonyságát, és támogatja a felhőnatív alkalmazások gyors fejlesztését. A Fujitsu ügyfeleivel szorosan együttműködve szabja testre az adott üzleti környezetnek megfelelő mértékű és ütemű felhőátállást segítő megoldásokat. Az átállást megkönnyíti a K5 felhő univerzális elérhetősége, ami mindenütt garantálja a szükséges teljesítményt és a hatósági megfelelést.

Szólj hozzá!