TechAddikt Fotó, videó, film Sony Új, fix 50mm F1.4 ZA full frame objektívet mutatott be a Sony

Új, fix 50mm F1.4 ZA full frame objektívet mutatott be a Sony

Az 50mm-es gyújtótávolságú, maximum F1.4 fényerejű fix  Sony objektívben egy ZEISS márkájú lencse található, amely a brandre jellemző impozáns kontrasztot és kitűnő képfelbontást kínál a felvétel minden képkockájában akár F1.4 blendeértéknél is.

sony-fix-50mm-zeiss-techaddikt

A legfejlettebb technológiát alkalmazó optikai szerkezetben megtalálható egy rendkívül pontos AA (továbbfejlesztett aszférikus) és egy ED (extra alacsony színszórású) lencsetag, amelyek csökkentik a szférikus aberrációt (gömbi eltérés) és a kromatikus aberrációt (színhiba), valamint a ZEISS® T* burkolat minimalizálja a becsillanást és a szellemkép képződést. Mindemellett a Planar design-nak köszönhetően a torzulás mértéke minimálisra csökken.

Az FE 50mm F1.4ZA objektív a félhomályos beltéri, esti, valamint portré felvételek esetén megfelelő fényerővel és záridővel rendelkezik a maximális F1.4 fényerő beállítás mellett is. A 11 részből felépülő, kör alakú rekesz lenyűgöző bokeh képek készítésére alkalmas, a mélységélesség állításával pedig könnyedén kiemelhetjük aktuális témánkat. Az objektíven található egy közgyűrű ki/be kapcsoló, valamint egy AF/MF fókusz üzemmód kapcsoló is. Az eszköz por- és nedvességálló kialakítása[i] pedig tovább növeli funkcionalitását.

Az objektívben közvetlen meghajtású szuperszónikus motor (SSM) működik, amely megdöbbentően halk működésével ideális a jelenetek felvétele közben folyton változó fókuszú filmek készítéséhez. Az SSM funkcióval rendelkező objektívek helyzetérzékelőt is tartalmaznak, ezáltal közvetlenül érzékelik az objektív elforgatásának mértékét, aminek köszönhetően az automatikus fókuszálás is pontosabb lesz.