TechAddikt Hardver Asus Az ASUS Republic of Gamers bejelentette a Strix GeForce GTX 1060-at

Az ASUS Republic of Gamers bejelentette a Strix GeForce GTX 1060-at

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) a mai napon bejelentette Strix GeForce GTX 1060 grafikus kártyáját.

asus-rog-strix-gaming-geforce-gtx-1060-techaddikt-2

A szóban forgó kártya teljesen új VR-ready gaming támogatással bír, ultragyors teljesítménnyel, fejlett hűtéssel és stabilitással, testre szabható stílussal. A teljesítményt a legújabb NVIDIA GeForce GTX 1060 GPU biztosítja, OC módban 1873 MHz-n – ezáltal a ROG Strix GeForce GTX 1060 akár 5 százalékkal gyorsabb teljesítésre képes (3D Mark Fire Strike Extreme), és 6.5 százalékkal erőteljesebb játékteljesítményt nyújt a Doom-ban.

A ROG Strix GeForce GTX 1060 exkluzív ASUS technológiát rejt, mint például a DirectCU III 0dB ventillátorzajjal, ugyanakkor 30 százalékkal hűvösebb működést és háromszor halkabb teljesítménnyel. A GPU által vezérelt ventilátorok célzottan dolgoznak, míg az iparág-exkluzív Auto-Extreme technológia Super Alloy Power II komponensekkel prémium minőséget és megbízhatóságot nyújtanak.

A ROG Strix GeForce GTX 1060 lehetővé teszi a komplett játékélmény testreszabását az Aura RGB Lighting opcióval. A VR barát dizájn kettő HDMI portot is felvonultat, mely lehetőséget ad a játékosoknak, hogy egyszerre egy VR eszközt, valamint a monitort is csatlakoztathassák párhuzamosan. Ráadásul a GPU Tweak II XSplit Gamecaster-rel egyetemben még több erőt csal ki a rendszerből és azonnali gameplay streamelést is lehetővé tesz.

Egyedülálló hűtés: a DirectCU III technológia

A ROG Strix GeForce GTX 1060 – ahogyan már fentebb is említettük – ASUS DirectCU III hűtés technológiával lett felvértezve, mely direkt GPU kapcsolatot jelent a hőcsövekkel – ezek vezetik el a hőt a GPU-tól; a teljesítmény érdekében akár 30 százalékkal hűvösebb játékélmény is elérhető. A DirectCU III technológia három 0dB ventilátor tartalmaz, amelyeket konkrétan a maximális levegőáramoltatásra terveztek.

A ROG Strix GeForce GTX 1060 mindezek mellett ASUS FanConnect technológiát is tartalmaz. Játék közben a GPU gyakran jobban felmelegszik, mint a CPU, de a ház hűtésére szolgáló ventilátorok gyakran csak a processzor referenciahűtését garantálják. Ez sajnos egyenetlen rendszerhűtéshez vezethet – az ASUS FanConnect viszont orvosolja a problémát, méghozzá hatékonyan: a 4 tűs GPU által vezérelt érzékelők a rendszerventilációhoz alkalmazkodva biztosítják a leginkább optimális hőmérsékletet az optimális teljesítmény érdekében.

Prémium minőség és megbízhatóság: Auto-Extreme technológia Super Alloy Power II összetevőkkel

Minden ASUS grafikus kártya mostantól Auto-Extreme technológiával lesz támogatva, egy iparág-exkluzív 100 százalékos automatikus védelmet nyújtó opcióval. Prémium alapanyagok révén kiváló minőséget kapunk – az Auto-Extreme techniológia biztosítja a tökéletes grafikus kártya minőségét, fejlett, tartós teljesítménnyel. Ez az új gyártási folyamat egyébként teljesen környezetbarát, mellőzi a különféle kemikáliákat és mellette csökken az áramfogyasztás is felhasználáskor 50 százalékkal.

asus-rog-strix-gaming-geforce-gtx-1060-techaddikt-1

A Super Alloy Power II komponensek fokozzák a hatékonyságot, redukálják a teljesítményvesztés lehetőségét, 50 százalékkal csökkentve a zavaró zúgást teljes terhelésnél. Ehhez hozzájön a nagyjából 50 százalékkal hűvösebb működés az előző termékekhez képest.

Testre szabva: az Aura RGB Lighting és a VR-barát HDMI portok

A ROG Strix GeForce GTX 1060 tartalmazza az ASUS Aura RGB Lighting technológiát. Ez a lenyűgöző fényjáték több millió színárnyalatot képes megjeleníteni, ráadásként 6 különféle effektet is bemutat – ezáltal teljesen testre szabható a rendszer. A ROG Strix GeForce GTX 1060 VR-barát kialakítást kapott, ehhez két darab HDMI aljzat áll rendelkezésre. Ezáltal akár egy VR eszköz és egy monitor is csatlakoztatható egy időben.

Felhúzható teljesítmény és intuitív: GPU Tweak II XSplit Gamecasterrel

Újratervezett felhasználói felülettel érkezik a GPU Tweak II. Ezáltal a játék és a túlhajtás egyszerűbb lesz, mint valaha volt, a kevésbé hozzáértő gamereknek is rendelkezésére bocsátva a fejlett opciókat és lehetőségeket. Egyetlen kattintással indítható a Gaming Booster funckió, mely maximalizálja a rendszerteljesítményt, kikapcsolva a feleslegesen futó folyamatokat, minden erőforrást mozgósítva. Ráadásul mindehhez hozzájön az 1 éven keresztül ingyenesen használható XSplit Gamecaster prémium liszensz is (99 dollár értékben), mellyel egyszerűen streamelhető vagy rögzíthető a játékmenet ingame felülettel. Ez a felület sok egyéb hasznos funkció mellett mutatja a GPU órajelét, hőmérsékletét, VRM használatot GPU Tweak II kontollal – így a gamerek kiválaszthatják a megfelelő profilt és növelhetik a teljesítményt egyetlen kattintással.

Teljes ASUS GeForce GTX 1060 lineup: Turbo és Dual sorozat

A GeForce GTX 1060 lineup-ját az ASUS Turbo GeForce GTX 1060 és az ASUS Dual GeForce GTX 1060 grafikus kártyák jelentik. Ezek a hardverek még több lehetőséget biztosítanak a gamereknek ahhoz, hogy a tökéletes rendszert építhessék meg. Az ASUS Turbo GeForce GTX 1060 dupla golyóscsapággyal szerelt ventilátoros kiszerelésben érkezik, akár négyszeres élettartamot jelentve, rengeteg alakíthatósággal és testreszabhatósággal. AZ ASUS Dual GeForce GTX 1060 szintén meggyőző grafikus teljesítményt biztosít, kettő speciális ventilátorral, 105 százalékkal optimálisabb levegőáramoltatással és olyan színvariációval, amely tökéletesen passzol az ASUS X99-A II alaplap stílusához.

ASUS ROG Strix GeForce GTX 1060 hazai hivatalos árak

STRIX-GTX1060-O6G-GAMING: 118990 Ft
STRIX-GTX1060-6G-GAMING: 110990 Ft
TURBO-GTX1060-6G: 86990 Ft (augusztus 14-ig bevezető áron)
DUAL-GTX1060-6G: 99990 Ft
DUAL-GTX1060-O6G: 104990 Ft