TechAddikt Híradástechnika LG Új, ívelt LG sound bar érkezik

Új, ívelt LG sound bar érkezik

A kiemelkedő minőségű LG Electronics (LG) ívelt televízióinak tökéletes kiegészítője az LG kivételes megjelenésű Music Flow HS8 vezeték nélküli, ívelt sound bar készüléke. Az Európában a jövő hét elejétől elérhető, 360 Wattos, 4.1 csatornás hangzásra képes készülék nem egyszerűen javít a házimozizás élményén, teljesen új szintre emeli az otthoni hangrendszerek teljesítményét.

lg_ivelt_sound_bar_2015_techaddikt

A sound bar ívelt formája nem csupán dizájnelem, hiszen a látvány mellett ez is hozzájárul a magával ragadó audióélményhez. A hangsugárzó optimális hallgatási tere (sweet spot) kibővült azzal, hogy a magassugárzók a sound bar mindkét oldalára kerültek, ezzel a rendszer hangterjedelme is jelentősen bővült. A sound bar a dizájn és a technológia találkozásának megtestesülése, létrehozva ezzel a piac egyik legjobb térhatású hangás-technológiáját (surround).

A HS8-at a dinamikus i-Sound funkció is megkülönbözteti versenytársaitól, ez az az innovatív megoldás, amely a hangbeállításokat az éppen lejátszott hangzástípushoz igazítva emeli a televíziózás élményét. Az i-Sound közvetlenül a lejátszás megkezdésekor azonosítja a hangzást és automatikusan ahhoz igazítja a hangbeállításokat. Az egyedülálló és dinamikus rendszernek köszönhetően a televíziós, filmes és zenei tartalmak pontosan úgy szólnak, ahogyan eredetileg tervezték őket.

Az ívelt HS8 sound bar a vezeték nélküli, a Google Casttal is kompatibilis Music Flow-család tagja. Így ez a készülék is képes gördülékenyen együttműködni a streaming (valós idejű zeneközvetítő) szolgáltatásokkal, lehetővé téve, hogy a felhasználók otthoni Wi-Fi hálózatukon keresztül könnyedén elérhessék okostelefonjukon vagy tabletükön tárolt audiótartalmaikat. A zene kiválasztása után elegendő csak rákattintani a Google Cast ikonra és a tartalom automatikusan elérhetővé válik az ívelt sound baron is.

A teljesértékű Wi-Fi- és Bluetooth-összeköttetéssel az LG HS8 arra is alkalmas, hogy más LG Music Flow hangszórókkal összekötve a hangtartalmakat párhuzamosan akár a lakás több helységébe továbbítsa, ezzel is tökéletesítve a hangélményt. Ha több hangszórót helyezünk el egy helyiségben, a fejlett Home Cinema mód funkció gazdag hangzásvilágú, moziszerű élményt nyújt a tévénéző számára, akár saját kanapéján ülve is. A Multi-room mód emellett arra is alkalmas, hogy a lakás egészében egyetlen, összefüggő hangrendszert hozzon létre. A felhasználók ebben az esetben egyetlen mobil eszköz segítségével minden egyes szobában szabályozhatják a zenét, tehát akár egyetlen lejátszási lista szólhat az egész házban, de szobánként is változtatható a lejátszott tartalom. A HS8 további egyedülálló funkciója, hogy nyolc népszerű televízió-gyártó távirányítóival kompatibilis.

A káprázatos kinézetű, ívelt televíziók gyártójaként természetes, hogy egy, a televíziókhoz hasonlóan ívelt hangtechnikai terméket is bemutatunk” – mondta Min Byung-hoon, az LG Home Entertainment Company Consumer Audio Visual Division alelnöke. „A digitális korban drasztikusan megváltoztak az zenehallhatásti szokások, az LG Music Flow a mi válaszunk arra, hogy a film- és zenerajongók egyedülálló megjelenésű és legalább ennyire jól teljesítő eszközre vágynak.