TechAddikt Mobileszköz Samsung Új mobiltelefonos képérzékelőt jelentett be a Samsung

Új mobiltelefonos képérzékelőt jelentett be a Samsung

A Samsung Electronics élen jár a fejlett félvezető technológiák alkalmazásában és fejlesztésében. A vállalat ma bejelentette, hogy az iparágban elsőként a világon elindítja vadonatúj, 1,0μm pixel alapú, 16 megapixeles CMOS képérzékelőinek sorozatgyártását. A képszenzorokat az új mobiltelefonokba szerelik majd.

samsung_16_mp_keperzekelo_techaddikt

Az S5K3P3 terméknevet viselő szenzorok a Samsung ISOCELL technológiájának köszönhetően képesek az 1.0μm pixeles kimagasló teljesítményre. Ez a piacon legjobbnak számító pixelméret egyben azt jelenti, hogy a képérzékelő modul magassága és mérete is lecsökken, utat nyitva ezzel az egyre vékonyabb mobiltelefonok új generációinak.

“A mobil képérzékelők piacán a fejlődés irányát diktáló vállalatként örömünkre szolgál, hogy elsőként gyárthatjuk a legfejlettebb 1,0μm pixeles képérzékelőket. Ezek ideális alkatrészei az új okostelefon-kameráknak egyrészt a magas felbontásnak, másrészt a vékony dizájnnak köszönhetően” – mondta el Kyushik Hong, a Samsung Electronics alelnöke. “A 16 megapixel csak a kezdet. A Samsung azt tervezi, hogy kiterjeszti az 1.0μm pixeles termékkategóriát, és megőrzi vezető pozícióját a vékony mobiltelefonokhoz gyártott képérzékelők piacán.”

A Samsung 16 megapixeles képérzékelője 20 százalékkal csökkenti a modul magasságát a jelenlegi 1.12μm pixeles modulhoz képest, lehetővé téve a mindössze 5 milliméteres modulmagasságot. Az S5K3P3-nek köszönhetően a mobiltelefonok tervezői úgy csökkenthetik a készülékekbe épített kamerák vastagságát, hogy az nem megy felbontás rovására.

Az S5K3P3 kihasználja a Samsung ISOCELL technológiájának előnyeit, így ugyanolyan képminőséget biztosít, mint az 1,12μm pixeles képérzékelők. Az ISOCELL technológia jelentősen csökkenti a szomszédos pixelek közötti színátfedést, növeli a fényérzékenységet, és lehetővé teszi a hatékonyabb foton-gyűjtést. Mindezek révén még rossz fényviszonyok között is jó színhűség érhető el. A képszenzor az ISOCELL technológia és az iparágban elérhető legkisebb, 1,0μm pixel kombinálásával új távlatokat nyit a mobiltelefonok gyártói számára a mobiltelefonok új generációinak tervezésében.