TechAddikt Hardver Lenovo Windows 10 operációs rendszerrel telepített új termékek forgalmazását kezdi a Lenovo

Windows 10 operációs rendszerrel telepített új termékek forgalmazását kezdi a Lenovo

A Lenovo bejelentette, hogy megkezdi a Windows 10 operációs rendszerrel telepített új termékek értékesítését.

lenovo_yoga_tablet_2_techaddikt_004

A Lenovo egy részletes listán tünteti fel, hogy mely termékek jogosultak a Windows 10-re való frissítésre, ezek között olyan népszerű modellek találhatók, mint a YOGA 3 Pro és a YOGA 500. A Lenovo ügyfelei a következő hivatkozáson ellenőrizhetik, hogy termékük frissíthető-e az új operációs rendszerre.

A Lenovo együttműködött a Microsofttal annak érdekében, hogy a Windows 7 SP1 és 8.1 operációs rendszert futtató Lenovo PC-k tulajdonosai számára megkönnyítse a Windows 10-re történő frissítést. A frissítések július 29-én kezdődnek el. Ha a felhasználó előjegyezte a Windows 10 egy példányát, értesítést fog kapni arról, hogy a kompatibilitási vizsgálat szerint megfelelő felhasználói élményben lesz része, és a Windows 10 már letöltődött a gépére.

Annak érdekében, hogy a felhasználóknak az eszközeikkel és operációs rendszereikkel kapcsolatban állandó és egységes tapasztalataik legyenek, gyárilag telepítenek egy sor, a Lenovo által fejlesztett programot. Az új Lenovo Companion 3.0 optimalizáló eszköznek köszönhetően a készülékek csúcsteljesítménnyel futnak, bármikor végrehajtható vele teljes körű ellenőrzés, és jelentést küld arról, hogyan szabadítható fel hely és gyorsítható fel az eszköz működése. A készülékek vezérlőközpontjaként funkcionáló új Lenovo Settings segítségével könnyedén testre szabhatjuk és módosíthatjuk készülékünk működését. Például tablet módban megváltoztatja a megjelenítést és egyéb beállításokat a tájolástól függően. A felhasználási módtól – például filmnézés vagy e-könyv-olvasás – függően is optimalizálja a beállításokat. A SHAREit lehetővé teszi az ügyfelek számára a gyors fájküldést az eszközök között. A tabletet használók a WRITEit révén bármilyen adatbeviteli mezőbe írhatnak tollal, és a kézírást szöveggé konvertálja a program.

A Tech Word eseményen májusban jelentették be, hogy a Lenovo és a Microsoft közös munkájának köszönhetően integrálódott a Cortana és a REACHit, a Lenovo úttörő alkalmazása, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a többféle eszközön és felhő alapú platformokon tárolt tartalmakat kezeljék, és keresést végezzenek bennük. A REACHit-tel a Cortana még okosabbá és személyesebbé vált, így a felhasználók korábban elképzelhetetlen módokon találhatják meg tartalmaikat, e-mailjeiket, fotóikat és videóikat. A Cortana és a REACHit zökkenőmentes, intuitív megoldást kínál a természetes nyelvű és szövegösszefüggés alapú keresésre.

Ez a funkció bétaváltozatban ősztől lesz elérhető a Lenovo felhasználók számára. Az Egyesült Államokban és Kínában a www.cortanareachit.com weboldal nyújt segítségét és kínál információkat. Azon felhasználóknak, akik inkább megvárják, amíg a jelenlegi REACHit verzió automatikusan frissül, nem kell sokat várniuk, ez előreláthatóan az év vége felé meg fog történni.