TechAddikt Híradástechnika Technics Újra színre lép a legendás Technics márka

Újra színre lép a legendás Technics márka

A Panasonic tulajdonképpen felélesztette az európai piacra a korábban rendkívül népszerű, ikonikus Technics audiomárkát. A hat év elteltével ismét megjelenő Technics Hi-fi termékeket decembertől lehet majd kapni az európai üzletekben, majd később, fokozatosan a világ más részein is.

technics_reborn_audio

A piaci bevezetést, a Technics project igazgatója, Michiko Ogawa jelentette be még szeptember elején. Ogawa – aki korábban Technics audio mérnök volt, ugyanakkor népszerű és közismert jazz zongorista Japánban – elmondta, hogy az új termék a ‘Technics Definitive Sound’ koncepcióra alapul, amely az elmúlt évtizedek audio fejlesztéseinek, szaktudásának összegzése. A koncepció három fő technikai elem köré épül:

‘Accurate Digital Technology’ (Pontos Digitális Technológia): ez hivatott biztosítani, hogy a jelátvitel a lehető legpontosabb legyen a megfelelő áramellátás mellett.

‘Noiseless Signal Technology’ (Zajtalan Jel Technológia): ez jelentősen csökkenti a zajt annak érdekében, hogy a digitális audio technológia a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

‘Emotive Acoustic Technology’ (Érzékeny Akusztikus Technológia): ez a kristálytiszta hangról és térélményről gondoskodik, ultra-nagy sávszélességben és nagy dinamikai tartományban.

Ogawa szerint az új Technics legfontosabb küldetése azonban az, hogy egyedülálló, eddig nem tapasztalt, magával ragadó zenei élményt nyújtson.

„Fiatalon újabb és újabb zenei felfedezéseket teszünk és megihletnek bennünket az új zenei irányzatok. Ám felnőve az élet ügyes-bajos dolgai elfordítanak minket a zenétől és talán teljesen el is feledkezünk arról, mennyire szerettünk egykor zenét hallgatni. Az új Technics termékekkel az a célunk, hogy felidézzük a zenehallgatás nagyszerű élményét, hogy „fedezzük fel újra a zenét”. Ehhez a Technics a csak rá jellemző, magával ragadó hanghatással járul hozzá – azzal a zenehallgatási élménnyel, amit, úgy tűnik, elveszítettünk az évek során.” – mondta Ogawa megvilágítva a „Zene újrafedezése” szlogen hátterét.

Két új Hi-fi Audio rendszer sorozat

A Technics két új sorozattal indít a piacon: a Reference Class R1 sorozat és a prémium kategóriát képviselő C700 rendszer kerül az üzletek polcaira decemberben.

A Reference Class R1 sorozatban három hi-fi audió komponens gondoskodik az egyedülálló zenei élményről:
• az SE-R1 sztereó erősítő
• az SU-R1 hálózati audiovezérlő
• valamint az SB-R1 hangszórók.

A Premium Class C700 sorozat – amely kifinomult stílusával nyújt az érzelmekre ható élményt – négy elemet tartalmaz:
• az SU-C700 erősítőt
• az ST-C700 hálózati audio lejátszót,
• az SL-C700 CD-lejátszót
• és az SB-C700 hangszórókat.

A hálózati audió lejátszók új rendszere kompromisszumok nélkül nyújt kiváló hangminőséget, amelyhez igénybe veszi a Reference Class sorozatban alkalmazott technológiákat.