TechAddikt Hírek Újraértelmezte az ugrókötelezés fogalmát a Fujitsu

Újraértelmezte az ugrókötelezés fogalmát a Fujitsu

Japánban új értelmet nyert az ugrókötelezés: a Fujitsu olyan megoldást fejlesztett ki, amellyel az olyan, mozgásszegény életmódot gyakorló gyerekek is megtalálhatják számításaikat, akik addig nem is gondolkodtak hasonlón.

Az egész technológia egyébként egyszerű alapokon nyugszik: az ugrókötéllel összekötetést létesítenek ICT-n keresztül, így az egész rendszer felhőalapú szolgáltatásként regisztrálja a akpcsolódó adatfolyamot. Tehát használat közben valós időben minden fontos részadat rögzítésre kerül a célszervereken.

Mindezt azért látták fontosnak megvalósítani, mert ugrásszerűen növekszik azon gyermekek száma Japánban (is), akik a mozgásszegény életmódból adódóan visszafogottabb figyelmet fordítanak a sportolásra, kül- és beltéri aktivitásokra.

Érdekes megfigyelni egyébként, hogy kettő fő csoporta osztható a japán gyerekek létszáma: az egyik csoport folyamatos növekedést mutat testmozgási statisztikák tekintetében – ők sportolnak, jelentős hányaduk aktívan – iskola mellett; a másik csoport pedig a tanulás mellett teljesen elhanyagolja a testmozgáshoz köthető aktivitást.

Fentiek tükrében hozta tehát létre a Fujitsu IoT megoldását, amely összeköti a kellemest a hasznossal: felhőalapú tárhellyel összekötve folyamatosan figyelemmel kísérhető a gyerek aktivitása, megoszthatók az adatok, összehasonlítható más hasonló ténykedést űző felhasználókkal.

A szolgáltatást eddig 32 általános iskolában mutatták be, a tesztelés jelenleg is zajlik gőzerővel.

 

Előző cikk[TESZT] Fujitsu CELSIUS H770 – munkaállomás a táskánkban
Következő cikkADATA XPG SPECTRIX D80 DDR4 RGB memóriák