TechAddikt Mobileszköz Samsung Vanuatu Dreams: Rió testközelben, Samsung VR élménnyel

Vanuatu Dreams: Rió testközelben, Samsung VR élménnyel

A Samsung bemutatta a Vanuatu Dreams című, 360 fokos virtuális valóság filmet.

samsung-vr-vanuatu-dreams-techaddikt

A nézők Samsung Galaxy okostelefonjuk és az Oculus támogatásával fejlesztett Samsung Gear VR készülékük segítségével teljesen új élményeket szerezhetnek az olimpiai strandröplabda világáról. A Vanuatu Dreams a 2016-os riói nyári olimpiai játékokhoz készített film. Az alkotás online, és a vállalat virtuális valóság tartalmakat kínáló prémium szolgáltatásán, a Samsung Milk VR alkalmazáson keresztül a virtuális valóságban is elérhető.

A Vanuatu Dreams elkészítésében kreatív tanácsadóként az Oscar-díjas rendező, Morgan Neville is közreműködött. A kisfilm a Samsung nemrégiben kiadott dokumentarista rövidfilmjét, az „A Fighting Chance”-t egészíti ki. A Neville-lel közösen készített rövid dokumentumfilm betekintést nyújt négy, a világ különböző pontjain élő olimpiai reménység életébe, bemutatva, hogyan szállnak szembe az akadályokkal és küzdenek álmukért, hogy részt vehessenek a 2016-os riói olimpiai játékokon.

A film az A Fighting Chance-ben szereplő négy versenyző közül kettő, Miller Pata és Linline Matauatu vanuatui strandröplabda-páros edzésébe és annak előkészületeibe enged bepillantást. A három perces tartalom magával ragadóan mutatja be, miként készül a röplabdapáros a 2016-os riói olimpiai játékokra. A forgatás Miller és Linline hazájában zajlott, a virtuális valóság történetében most használtak legtöbbször közeli, 360 fokos, lassított felvételeket.

Az aprólékos és speciális filmezési stratégia részeként a kamerát a sportolóktól 20-30 centiméterre helyezték el anélkül, hogy ezzel zavarták volna a mozgásukat. Így a nézők úgy érezhetik, hogy személyesen vannak jelen az akcióknál: közelről láthatják Miller és Linline arcát és a felcsapódó homokot, amikor a labdáért ugranak.

A Samsung Milk VR alkalmazáson keresztül a Samsung Galaxy felhasználók streamelhetik, az Egyesült Államokban elérhető Samsung Milk VR applikáción keresztül pedig akár ingyenesen le is tölthetik a Vanuatu Dreams című filmet.  A Samsung Gear VR készülék a Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékekkel kompatibilis.