TechAddikt Hardver Zyxel Zyxel NWA1302-AC hozzáférési pont: még praktikusabb megoldás nagyobb lefedettséghez

Zyxel NWA1302-AC hozzáférési pont: még praktikusabb megoldás nagyobb lefedettséghez

A tajvani Zyxel bemutatta új hozzáférési pontját, ami az eddigieknél is praktikusabb megoldást kínál a hotelek, kollégiumok és irodák számára. A percek alatt telepíthető eszköz megbízható, nagysebességű vezetékes és vezeték nélküli internetet szállít minden felhasználó számára.

Az NWA1302-AC a legmodernebb AP technológiát integrálja egy PoE Gigabit switch-el. Egy szobában egy készülék elhelyezésére van szükség, így a hozzáférési pont mellett nem szükséges hálózati switch-et üzembe helyezni. „Az olyan sok helyiséggel rendelkező szervezetek, mint például a hotelek, iskolák és irodák szűkös erőforrásokkal és szoros időbeosztással rendelkeznek” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. „Ezért bármi, ami csökkenti a költségeiket, illetve a telepítéshez szükséges leállási időt, nagy segítség a számukra – az NWA1302 pedig mindkettőben az élen jár.” – tette hozzá.

A NebulaFlexTM önállóan vagy felhőből is vezérelhető

Az NWA1302-AC rugalmasan változtatható üzemmódja azt jelenti, hogy a szervezetek döntéshozónak nem kell azon aggódni, hogy esetleg nem megfelelő típusú AP-t választott.

„Rengeteg vállalkozás számára nehéz döntés kiválasztani a megfelelő AP-t, és nem engedhetik meg maguknak, hogy rossz döntést hozzanak. Az NWA1302-AC készülék választásával ez nem okoz többé problémát” – mondta Treso Tamás.

Önálló üzemmódban az NWA1302-AC automatikusan kezeli a forgalmat, így leveszi a terhet a kezelő személyzetről. Amikor pedig szükséges, átkapcsolható felhőalapú vezérlésre, és csupán pár kattintással a rendszergazda már át is veheti az irányítást az AP felett bármely böngészőből, a Nebula Felhő Központon keresztül.

Zökkenőmentes telepítés, praktikus portok

A gondos tervezésnek köszönhetően az NWA1302-AC készülék falra, konnektor aljzathoz, asztalra, vagy elrejtve az asztal mögé is percek alatt telepíthető. A beépített Ethernet PoE portok tovább fokozzák a kényelmet, így egyéb, a szobában lévő eszközökhöz, például okostévéhez és IP telefonhoz is hozzákapcsolható. Az NWA1302-AC készülék tervezése során egy egyedi, „RF elsőbbség” megközelítést alkalmaztak, amely minden hardver elem esetében optimalizálja a rádiófrekvenciát, így maximális lefedettséget és magasabb adatforgalmi sebességet ér el. Emellett az okosantenna és a beamforming technológia dinamikusan testre szabja a jel irányát minden egyes eszköz esetében, és kijelöli a legjobb útvonalat a WiFi jel számára, miközben tompítja a szomszédos AP-k által okozott interferencia mértékét.

Szólj hozzá!