TechAddikt Hírek 2015 European Road to BlizzCon: kikövezett út a sikerig

2015 European Road to BlizzCon: kikövezett út a sikerig

Két nappal azután, hogy az adrenalinszint-növelő esport akcióesemény az O2 Arena-ban (Csehország) leengedte függönyeit, egyben a 2015 European Road to BlizzCon végét is jelentette.

2015-european-road-to-blizzcon-techaddikt

A teltházas esemény üdvözölte mindazon európai résztvevőket, akik a Heroes of the Storm, a Hearthstone, valamint a World of Warcraft európai bajnokságaira neveztek. A fődíj idén is 300 ezer amerikai dollár volt, a top eredményt elért csapatok novemberben, a BlizzCon világbajnokságain folytathatják.

Heroes of the Storm European Championship

A rendezvény kiírásának kezdetétől folyamatosan a Team Dignitas tarolt, kiütve a ROCCAT csapatát, míg a Natus Vincere (Na’Vi) legyőzte a Gamers2-t. Mindkét csapat ezzel bekerült a BlizzCon Championship-jébe.

Hearthstone European Championship

A Hearthstone vonal is meglehetősen erős volt a 2015 European Road tio BlizzCon előeseményen, Thijs ‘ThijsNL” Molendik bebiztosította pozícióját és egyben tovább is jutott. Eugene ‘Neirea’ Shumilin, Adrian ‘Lifecoach’ Koy, valamint Sebastian ‘Ostkaka’ Engwall kitöltötte a maradék három helyet, így egyöntetűen mindhárman képviselhetik majd Európát a 2015-ös BlizzCon-on.

World of Warcraft European Championship

A vezető európai aréna csapatok küzdöttek meg az első három helyezésért. Az epikus finálét a guildtárs vs. guildtárs battle hozta, a Solari Gaming Red és a Solari Gaming Blie nézett szembe egymással. Miután lezajlott az első négy játszma, a Solari Gaming Blue vette át a vezetést, majd nyerte meg az Európa Bajnoki címet. Előbb említett mindkét csapat, valamint a Three Languages One Team is megkapta a zöld utat a novemberi BlizzCon világbajnoki megmérettetésre.