TechAddikt Hardver Fujitsu A Fujitsu válasza a mainframe-mérnök hiányra

A Fujitsu válasza a mainframe-mérnök hiányra

A Fujitsu most bevezetett új szolgáltatásai gondoskodnak róla, hogy a szervezetek hosszú távon is üzemben tudják tartani mainframe-gépeiket.

A Fujitsu mainframe-rendszerekhez szánt menedzselt szolgáltatási portfóliója (Mainframe Managed Services Portfolio) a szolgáltatások, a módszertanok, a szakértelem és a megoldások moduláris kínálatával, valamint többek között a Fujitsu BS2000 és VME, valamint az IBM z rendszereket támogató szakértelemmel és megoldásokkal juttatják nagyobb döntési szabadsághoz és rugalmassághoz az ügyfeleket.

A Fujitsu létrehozta Enterprise Platform Services (EPS) Akadémiáját is, amely az adatközponti- és mainframe-technológiák piacán kínál szakértelmet és karrierlehetőségeket a jelentkezőknek. Támogatja a legfontosabb készségek karbantartását, továbbfejlesztését és a szakértelem átadását annak az új szakértői generációnak, amelynek feladata a mainframe-rendszerek hosszú távú üzemeltetése lesz.

Számos szervezet mainframe-gépeken futtatja kritikus alkalmazásait, például kormányzati, pénzügyi és biztosítási alkalmazásokat. A különféle virtuális és osztott alkalmazásokat támogató, megbízható mainframe-ek képezik a hibrid IT gerincét.

Az ügyfelek körében erősödik az aggodalom, hogy a jövőben hiány lesz a mainframe-ek (pl. IBM z rendszerek) üzemben tartásához szükséges végzettséggel és tudással rendelkező műszaki szakemberekből. A Fujitsu erre reagálva kidolgozott, kifejezetten mainframe-rendszerekhez szánt menedzselt szolgáltatási portfóliója segítséget kíván nyújtani az ügyfeleknek a mainframe-szoftverek és -hardverek állandó üzemeltetési költségeinek mérséklésében.

„A mainframe-rendszerek hosszú távú üzemben tartása ma sok vállalatnál komoly aggodalom forrása. Ezt kívánjuk orvosolni mainframe-rendszerekhez szánt, új menedzselt szolgáltatásainkkal. Elsősorban a mainframe-szoftverek optimalizálására törekszünk, hiszen ezek teszik ki a teljes üzemeltetési költség 60 százalékát. Szeretnénk ügyfeleink partnereként, velük közösen megtalálni az optimális módszert mainframe-rendszereik karbantartásához” – nyilatkozta Richard Carnstone, a Fujitsu EMEIA-régióbeli szervezetének külső mainframe-rendszerekért felelős vezetője.

Szólj hozzá!