TechAddikt Hardver Lenovo A Lenovo nagyteljesítményű tárolókat jelentett be

A Lenovo nagyteljesítményű tárolókat jelentett be

A Lenovo két új SAN megoldást jelentett be a Lenovo Tech World rendezvényen: a Lenovo Storage S2200 és S3200 tároló rendszereket.

lenovo_yoga_tablet_2_techaddikt_004

Az egyszerűség, gyorsaság, méretezhetőség és rendelkezésre állás jegyében fejlesztett, funkciógazdag tároló rendszerek egyszerűen integrálhatók szinte bármely tároló hálózati környezetbe. A Lenovo, amely arról ismert, hogy vásárlóinak magas színvonalú termékeket nyújt, vállalati színvonalú SAN megoldásokat is kínál, amelyek egy sor bevált tároló eljárási újítást tartalmaznak alacsony, belépő szintű áron. Ezen rendszerek hatékonyan támogatják az tárolásigényes munkafolyamatokat, miközben problémamentesen és gazdaságosan támogatják a flash alapú technológiára történő átállást.

Az adatnövekedés gyorsuló üteme, a stagnáló vagy csökkenő IT-költségvetések, a korlátozott IT-erőforrások és az új tárolási eljárások ismeretének hiánya megnehezíti a vállalatok számára, hogy megfeleljenek az egyre növekvő elvárásoknak. A Lenovo válasza ezekre és más üzleti kihívásokra az új tároló rendszerek kifejlesztése, amelyek leegyszerűsítik az eszközök és adatok menedzsmentjét és mindemellett fejlett funkciókat kínálnak elérhető áron.

Optimalizálva a növekvő üzleti igények támogatására

A Lenovo Storage S2200 és S3200 egyszerűsített adatkezelést nyújt a vállalatoknak számos alkalmazás esetében, kezdve a magas IOPS igényű, web kiszolgálástól és általános jellegű adatkezeléstől az elemzési/analitikai feladatokat ellátó megoldásokon át, akár a nagy áteresztőképességet igénylő média jellegű streaming munkafolyamatokig. Ezek a tároló rendszerek redundáns vezérlővel ellátott 2 rack unit magas 12 db 3.5” vagy 24 db 2.5” méretű meghajtókat befogadó diszk fiókokat támogatnak, tetszés szerinti kombinációban. Az S2200 legfeljebb 96, az S3200 legfeljebb 192 diszk használatát támogatja a növekedő tárolási igények kielégítésére. Az S2200 és az S3200 támogatja a Fibre Channel, az iSCSI és a SAS alapú csatlakozásokat, míg az S3200 támogatja a többprotokollos csatlakozást egyidejűleg (Fibre Channel és iSCSI). A rugalmasságnak és méretezhetőségnek ez a kombinációja egyszerűvé teszi az integrációt szinte bármely környezetbe.

Egyszerű és hatékony áttérés Flash-re

A Lenovo Storage S2200 és S3200 innovatív Intelligent Real-Time Tiering funkciót kínál, amely öt másodpercenként automatikusan átmozgatja a leggyakrabban elért adatokat a nagyobb teljesítményű Flash meghajtókra, jelentősen növelve ezzel a kiszolgálási teljesítményt. Hibrid konfigurációk és az Intelligent Real-Time Tiering funkció révén a Lenovo Storage S3200 akár 120,000 IOPS teljesítményre képes, amivel megközelíti az All-Flash-Array (AFA) rendszerek teljesítményét, azok árának töredékéért.

Funkcionalitás és elérhető ár találkozása

Minden S2200 és S3200 mellé jár a Lenovo SAN Manager. Ez az intuitív GUI külön felár nélkül tartalmazza az alábbi fejlett szolgáltatásokat:

  • Data Tiering – automatikusan mozgatja az adatokat a különböző sebességű tároló rétegek között, megnövelve ezzel a kiszolgálási összteljesítményt
  • Thin Provisioning – lehetővé teszi, hogy az ügyfelek csak a tényleges adattartalomhoz szükséges tárolókapacitást használják fel a rendelkezésre álló kapacitásból
  • SSD olvasási caching – a „forró” adatokhoz való gyors hozzáférést biztosító technológia, ami az olvasási teljesítményt növeli
  • Gyors RAID újraépítés – gyors adat helyreállítással minimalizálja a kockázati tényezőket
  • Snapshot – pillanatfelvételeket készít az élő adatokról, miközben biztosítja, hogy nincs teljesítménycsökkenés
  • Storage Pooling – virtualizálja a tárolást többféle meghajtó-típuson, ezáltal akár a 2,5-szeresére nőhet az IO teljesítmény

Azon túlmenően, hogy a tároló rendszerek redundáns vezérlőket és tápegységet tartalmaznak, továbbá működés közben cserélhető ventilátorokat és meghajtókat, a Lenovo 99,999 százalékos rendelkezésre állásra és multi-pathing-ra tervezte ezeket a rendszereket, és a vezérlő upgrade sem igényel előzetes adatmigrációt vagy leállást. Az egyszerűen telepíthető és kezelhető tárolóeszközök immár elérhetővé váltak mindenféle méretű és költségvetésű vállalat számára.