TechAddikt Hardver Asus Több új ASUS termék került bemutatásra a Computex 2015-ön

Több új ASUS termék került bemutatásra a Computex 2015-ön

A Computex 2015 kiállításon tartott Zensation sajtórendezvényen az ASUS alelnöke, Jonney Shih lépett a pódiumra, hogy bemutasson egy sor lenyűgöző új terméket, amelyek harmóniát és egyszerűséget visznek az emberek magán- és szakmai életébe.

asus_zenpad_8_s_techaddikt

A természet szépsége és ereje előtt tisztelgő Zensation kiállításon az ASUS Zen szellemében fogant tervezési filozófiáját ismerhették meg a látogatók, amely szerint a különféle elemeket úgy ötvözik, hogy abból a felhasználók számára a hihetetlen élményt és a mégis elérhető szépséget nyugodt harmóniában egyesítő termékek szülessenek.

Shih először egy sor fogyasztóknak szánt terméket mutatott be, amelyek célja, hogy különleges mobilitást, szórakozást és a hatékonyság élményét kínálják. Ezek közé tartozik a ZenFone Selfie, egy teljes funkcionalitású okostelefon, amelynek különlegessége a lehető legjobb önarcképek készítését szolgáló fejlett kameratechnológia; a ZenPad 8.0, amely egy finom eleganciájú 8 hüvelykes táblagép fantasztikus szórakoztatási képességekkel, valamint világelső szolgáltatás-személyreszabással; a ZenPad S 8.0, amely a világ első olyan táblagépe, amely 4 GB RAM-mal kínál különleges teljesítményt, ráadásul egyedülállóan stílusos; illetve a Zen AiO sorozat, amelynek felsőkategóriás „all-in-one” PC-i a szépség és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát nyújtják a kiemelkedő otthoni számítástechnikai élmény biztosításához. Utolsóként Shih bemutatta a kreatív szakemberek (pl. digitális művészek és fotósok) számára készült ASUS ProArt PA329Q jelzésű eszközt: ez egy 32 hüvelykes, 4K/UHD (ultramagas felbontású) monitor, amely lélegzetelállító részletességű képek megjelenítésére képes.

„Nagyon felvillanyozó, hogy itt, a Computexen mutathatjuk be a Zen ihlette legfrissebb újításainkat” – mondta Shih. „Ezek az izgalmas új termékek az erő és a szépség fantasztikus egyensúlyát képviselik és tökéletesen megtestesítik azt, amit az „In Search of Incredible” (a lenyűgöző lehetőségek keresése) üzenet jelent: a mindenki számára akadálytalan, folyamatos kapcsolatot kínáló digitális élet létrehozásának szándékát.”

Az Intel vezető alelnöke és a Client Computing csoport vezérigazgatója, Kirk Skaugen csatlakozott a pódiumon Shih-hez, hogy együtt ünnepeljék az új termékeket és a két vállalat között régóta fennálló folyamatos partnerkapcsolatot. „Hiszünk abban, hogy minden, amit számításokra vagy kommunikációra lehet használni, jobban működik Intel architektúrával” – mondta Skaugen. „Az új ASUS termékek a legfrissebb Intel technológiákkal készülnek, nagyszerű teljesítményt és izgalmas újításokat kínálva a vásárlóknak.”

ZenPad

A ZenPad egy felsőkategóriás táblagépcsalád neve. Ezek az eszközök a kifinomult eleganciát kombinálják a remek szórakoztatással és a fantasztikus hatékonysággal, teljesen újfajta táblagépes élményt nyújtva és valódi luxust kínálva a vásárlóiknak. A háromféle méretben – a 7 hüvelykes (Z370C/CG/CL) modelltől a 8 hüvelykes ZenPad 8.0 (Z380C/KL) és az akár digitális tollal is vásárolható ZenPad S 8.0 (Z580C/CA) készülékeken át a billentyűzettel kiegészíthető 10 hüvelykes ZenPad 10.1 (Z300C/CG/CL)-ig – sokféle választási lehetőséget kínáló termékek között Wi-Fi-s, illetve LTE/3G kapcsolattal és telefonos funkcionalitással is rendelkezők is vannak, ezért a ZenPad mindenféle felhasználó igényeihez jól illeszkedik.

A ZenPad úgy készült, hogy kivételes szórakozást kínáljon. A HD IPS kijelző az exkluzív ASUS VisualMaster termékcsalád vizuális képjavító technológiáival – köztük az ASUS Tru2Life és TruVivid megoldásokkal – is fel van szerelve, ami először teszi a csúcskategóriás TV-kben használt fejlett képfeldolgozást egy táblagépen is elérhetővé, és nyújt teljes körú vizuális optimalizálást. Az ASUS Tru2Life a képek minden egyes pixelét elemzi a megjelenítés előtt, majd intelligens kontraszt- és élességállítást alkalmaz a dinamikatartomány kiteljesítésére. Így még a legkisebb részlet is jól látható, ami hihetetlenül realisztikus élményt eredményez.

Az ASUS TruVivid tisztábbá és ragyogóbbá teszi a képernyőt, és az érintéses választ is javítja azzal, hogy a hagyományos négyrétegű felépítést – borítóüveg, érintőpanel, légrés, LCD-modul – egy kétrétegű, laminált megoldásra cseréli, amelyben nincs légrés, és az így megnövelt átlátszóságot csodás színek és nagyobb fényerő elérésére használja.

A fantasztikus kijelző mellett a ZenPad azzal is dicsekedhet, hogy ez a világ első olyan táblagép-családja, amelynek elképesztő hangját az integrált DTS Premium Sound technológia adja. A beépített DTS-HD kóder-dekóder (kodek) Hi-Fi minőségben képes megszólaltatni minden fajta multimédiás tartalmat, és lehetővé teszi, hogy a használója a gépről, vagy akár a hálózatról lejátszott filmeket és zenéket egy csatlakoztatott audiorendszeren akár 5.1 csatornás DTS surround hanggal nézze. A ZenPad DTS Sound Studioszoftvere a sztereo hangokból virtuális térhatásúakat csinál, így a felhasználóknak otthon vagy út közben is biztosítja a magával ragadó szórakozást a ZenPad hangszóróit vagy egy fejhallgatót használva.

ZenPad 8.0 (Z380)

A ZenPad 8.0 letisztult vonalai, bőrdomborításos mintája és különleges stílusa mellé olyan divatkiegészítők társulnak a mobileszközök között szokatlan luxusmegjelenéshez, mint a kézitáskák vagy a tárcák. Ergonomikus lekerekített éleivel a ZenPad 8.0 kényelmesen kézbe fogható és hordozható, a csiszolt fémkeret pedig igazán látványos.

A ZenPad 8.0 a világ első innovatív cserélhető hátlapos táblagépe, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén a saját ízlésükhöz szabják az eszköz megjelenését a funkcionális hátlapokkal. Ezek nem csak tökéletesen illeszkednek a ZenPad 8.0 kinézetéhez, de extra funkciókat és még nagyobb színválasztékot is kínálnak. A Zen Clutch egy olyan elegáns tartozék, amely az eleganciát felsőkategóriás anyagokkal kombinálja a tökéletes hordozhatóság és a ZenPad 8.0 védelme érdekében. A Zen Case egy másik divatos kiegészítő, amellyel a felhasználók ötféle élénk színbe öltöztethetik ZenPad 8.0 készüléküket. A finom bőrhatású védőborítás alig foglal helyet. Az Audio Cover először tesz elérhetővé 5.1 csatornás hangot egy táblagépen. A Power Case a ZenPad 8.0 akkumulátoros üzemidejének kibővítésével akár 15 órányi használatot is lehetővé tesz, így könnyedén végigkíséri a gép gazdáját a teljes napon, hogy a leghosszabb nemzetközi repülőút se legyen unalmas.

A ZenPad 8.0 LTE/Wi-Fi kapcsolattal és telefonos funkcionalitással is kapható (Z380KL), illetve csak Wi-Fi-s változatban is létezik (Z380C).

ZenPad S 8.0 (Z580CA)

A ZenPad S 8.0 a csodás eleganciát és szépséget extrém teljesítménnyel kombinálva felsőkategóriás ZenPad élményt kínál. A gyönyörű, az esztétikai szempontokat a funkcionalitással vegyítő Zen ihlette ZenPad S 8.0 letisztult vonalait még jobban kiemeli a különleges hajszálvékony vonalakkal díszített fémház, illetve a csillogó gyémántmarású élek. Mindössze 6,6 mm-es vastagságával és 298 grammos súlyával annyira vékony és könnyű, hogy bárhová elvihető, ráadásul hosszabb ideig is kényelmes kézben tartva használni.

A készülék 2K QXGA (1536 x 2048 pixeles) IPS kijelzője széles, 178 fokos szögből látható. Remek, 324 ppi-s pixelsűrűsége csodás részletességű képeket eredményez. Az ASUS Tru2Life Plus technológiájával is felszerelték, ami a Tru2Life összes előnye mellett azzal javítja a videomegjelenítést, hogy a gyors akciójeleneteknél csökkenti az elmosódottságot, így zökkenőmentes, de részletes mozgások láthatók a képernyőn. A ZenPad S 8.0 szintugrást jelent a táblagépes teljesítményben. 64 bites Intel® Atom Z3580 processzorával és a világ első 4 GB RAM-mal felszerelt 8 hüvelykes táblagépeként a legnagyobb kihívást jelentő játékokat és alkalmazásokat is villámgyorsan futtatja, és akkor is kiemelkedőt nyújt, ha több feladatot kell párhuzamosan elvégeznie.

A ZenPad S 8.0-hoz Z Stylus digitális toll is vásárolható, ezzel a kreatív önkifejezés tökéletes eszköze lehet. A kifejezetten a ZenPad S 8.0-hoz tervezett Z Stylus ugyanolyan magától értetődően használható, mint egy toll, írni és rajzolni is teljesen természetesen lehet vele. Hajszálpontosságával és érzékeny többujjas technológiájával a Z Stylus tökéletesen illeszkedik az olyan kreatív feladatokhoz, mint a rajzolás, festés vagy akár művészeti tervezés. Max. 1024 nyomásszintet képes érzékelni, és akár 1,2 mm-es heggyel is használható.

ZenFone Selfie

A ZenFone Selfie egy különleges okostelefon, amelyet kifejezetten arra készítettek, hogy gyorsan és egyszerűen a lehető legjobb önarcképeket lehessen vele készíteni. A készülék elő- és hátoldalán is 13 megapixeles PixelMaster kamera található, és mindkettő színes, mindkettőhöz LED Real Tone vaku is tartozik. A ZenFone Selfie-vel gyönyörű és természetes kinézetű képek készíthetők, fantasztikusan magas felbontással. A hátsó kamera nagy, f/2.0-es rekeszű objektívvel és lézeres autofókusszal van felszerelve, így közel azonnali fókuszállításra képes a tiszta, éles képek készítéséhez – akár olyan alacsony megvilágítás mellett is, ahol a hagyományos kamerák csak küzdenek.

A ZenFone Selfie csodálatos ZenUI Beautification módja élőben végzi a digitális kozmetikát. Összesen egy pár érintésre van szükség az arcvonások lágyításához, az arc vékonyításához, vagy a bőrtónus kiemeléséhez, hogy ragyogóbb legyen, ráadásul mindezt valós időben – minden kompozíciót azonnal feldobva. A ZenFone Selfie-ben található Selfie Panorama mód jól kihasználja a ZenFone Selfie f/2.2-es rekeszű objektívjét és 88 fokos látómezejét az akár 140 fokos panoráma-önarcképek készítésénél. Ha a Selfie Panorama mód be van kapcsolva, akkor az önarcképek készítéséből egy nagy buli lesz, az összes baráttal együtt – valamint benne van az a lehetőség is, hogy a háttér egy fantasztikus tájkép legyen.

A ZenFone Selfie hatalmas, 5,5 hüvelykes kijelzője úgy van összeillesztve a házzal, hogy a végeredmény nem nagyobb, mint a legtöbb 5 hüvelykes kijelzőjű készülék – vagyis a lehető legjobb láthatóságot a kézben kényelmesen elférő kompakt mérettel ötvözi. Nagy, 1920 x 1080 pixeles Full HD IPS kijelzője 178 fokos szögből látható, és lenyűgöző 403 ppi-s pixelsűrűségével minden képet szemet gyönyörködtető részletességgel képes megjeleníteni. Az ASUS TruVivid technológia fantasztikus tisztasággal kelti életre a színeket, hogy az önarcképek és más fényképek a legjobb oldalukat mutathassák. A kijelző erős Corning® Gorilla® Glass 4 fedőrétege véd a karcolások és az ütődések ellen.

A ZenFone Selfie az iparág első nyolcmagos, 64 bites processzorával gondoskodik a multimédiás teljesítmény és a hatékony akkumulátorhasználat tökéletes egyensúlyáról – ez a Qualcomm® Snapdragon 615. Ez a különlegesen hatékony lapka az oka annak, hogy a ZenFone Selfie a lehető legjobb multimédiás és szórakozási élményt tudja nyújtani, ugyanakkor a nagy teljesítményt ügyesen össze tudja hozni a tökéletes energiafelhasználási hatékonysággal.

Zen AiO sorozat

A Zen AiO a különleges – korábban a 23,8 hüvelykes Zen AiO Z240IC és a 21,5 hüvelykes Zen AiO Z220IC modellekből álló – „all-in-one” PC-k családját jelenti, amelyek a művészi megformálást iparágvezető technológiával egyesítve a szépség és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát képesek nyújtani a minden másnál jobb otthoni számítástechnikai élmény biztosításához. A megmunkálás és a formatervezés ékköve, a Zen AiO karcsú és elegáns egy darabból készült háza – amelyet egyetlen eloxált alumíniumtömbből martak ki – a pereménél mindössze 6 mm vastag, és egy precíziós kiképzésű saját állvánnyal is rendelkezik. A sima, kifinomult megjelenést a képernyőt fedő teljes szélességű üveglap is fokozza. A hátoldalon a márka ikonikus Zen ihletésű körkörös mintázatát még szebbé teszi az elegáns, de visszafogott halvány aranyszín.

A Zen AiO kimagasló teljesítménye a legigényesebb otthoni vásárlókat is elvarázsolja. A legfrissebb négymagos, akár i7-es Intel Core processzorok és az akár 32 GB villámgyors DDR4 memória mellé akár PCIe® Gen 3 x 4 SSD tároló is választható, ezért a Zen AiO bőven elég erős az azonnali válaszkészséghez, valamint a különlegesen zavartalan és magával ragadó szórakoztatáshoz. A különálló, játékhoz tervezett NVIDIA® GeForce® GTX 960M grafika a maga max. 4 GB-os videomemóriájával gondoskodik róla, hogy a felhasználók akadozások nélkül élvezhessék a full HD filmeket és videókat, illetve a legmagasabb felbontással játszhassák a legfrissebb játékokat. A világ első olyan „all-in-one” PC-jeként, amely a következő generációs USB 3.1 Gen 2 kapcsolatot használja, a Zen AiO szemkápráztatóan gyors, akár 10 Gbit/s sebességű adatátvitelre képes – ami kétszerese az USB 3.0 sebességének, és hússzorosa az USB 2.0-énak. A még kényelmesebb használathoz a legújabb USB 3.1 Type-C csatlakozóval szerelték fel: ez teljesen szimmetrikus, vagyis nem lehet rosszul bedugni.

A Zen AiO Z240IC elképesztően pontos 3D kamerája az Intel RealSense technológiájával futurisztikus interaktív szolgáltatásokra képes. A kamera előtt álló emberek vagy más objektumok mozgásának precíz érzékelésével korábban elképzelhetetlen interakciós módszerek váltak elérhetővé. A gép például precíz 3D-s arcfelismerésre képes, így a felhasználó arca helyettesítheti a belépési jelszót; vagy az egész család élvezheti a legfrissebb mozdulatvezérelt játékokat.

A Zen AiO a lehető legtökéletesebb otthoni szórakozáshoz készült, ezért összesen hat hangszórót használ a telt és tiszta, minden tartományban egyformán élvezetes hangok megszólaltatására. Mindegyik 8 wattos sztereocsatorna három-három erős hangszórót hajt meg, amelyek a Zen AiO két oldalán helyezkednek el és tökéletesen valósághű sztereo-elkülönítést, valamint összesen 16 watt tiszta, torzítatlan hangot produkálnak a lenyűgözően életszerű szórakozáshoz. A Zen AiO hangja egyaránt fantasztikus, akár a legfrissebb sikerfilmet nézi a gazdája, akár játszik, akár zenehallgatással pihen.

ProArt PA329Q 4K/UHD monitor

Az ASUS ProArt PA329Q 4K/UHD monitor egy 32 hüvelykes, 4K/UHD (ultra magas felbontású) monitor professzionális felhasználók számára, amely lélegzetelállító részletességű képeket jelenít meg széles, 100%-os Adobe RGB színtérrel. A PA329Q egy 3840 x 2160 pixeles felbontású, 16:9-es képarányú IPS-kijelző, amely 178 fokos szögből nézhető, kiküszöbölve ezzel a színelcsúszást. A PA329Q 138 ppi-s pixelsűrűsége több mint nyolc millió pixelt jelent, ami négyszerese a szokásos Full HD képernyőkének: nem csoda, hogy olyan döbbenetes a képe.

Minden egyes PA329Q-t gyárilag bekalibrálták a lehető legjobb színhűség (Delta ≦ 2) eléréséhez. Széles, 100%-os Adobe RGB színterével a fényképeken látható színek valósághű és mindig egyforma megjelenítésére képes. A BT2020 / DCI-P3 színtér használatát is támogatni tudja a videogyártási és vágási munkák támogatásához. A PA329Q 10 bites mélységben kezeli a színeket (ez több mint 1,07 milliárd, a képernyőn megjeleníthető színt jelent), és támogatja a 16 bites belső keresőtáblák (lookup table, LUT) használatát. Ez finomabb árnyalatokat és a színárnyalatok közötti átmeneteket eredményez.

A monitor használja az ASUS ProArt kalibrációs technológiáját is – ez egy 16 bites LUT-táblával és egyenletesség-kompenzációval felszerelt professzionális hardverkalibrációs alkalmazás. A hagyományos színkalibrációs módszerrel szemben ez közvetlenül a monitor hardvelemeit vezérli, és a képernyő IC lapkájára menti az összes színparamétert, nem pedig a PC-re. Ezért a felhasználók maguktól újrakalibrálhatják a monitort, biztosítva ezzel a színek állandóságát. Tökéletesen kompatibilis ugyanakkor a legnagyobb hardveres kalibrátorokkal, pl. az X-rite és a Datacolor termékekkel.

A PA329Q a kapcsolati lehetőségekben is nagyot dob, a következő csatlakozókkal van felszerelve:

  • 1 db DisplayPort 1.2 (4K felbontás 60 hertzen)
  • 1 db Mini DisplayPort 1.2 (4K 60 hertzen)
  • 1 db HDMI 2.0 (4K 60 hertzen)
  • 2 db HDMI 1.4 (4K 30 hertzen)
  • 4 db USB 3.0 csatlakozó