TechAddikt Híradástechnika Sony A Sony NW-ZX2 walkman nagyfelbontású hangzással kecsegtet

A Sony NW-ZX2 walkman nagyfelbontású hangzással kecsegtet

A Sony legendás Walkman családjának új csúcsmodellje kifejezetten komoly zeneimádóknak készült.

sony_nwz_zx2_walkman

Az NW-ZX2 Walkman a High Resolution Audio technológia révén kivételes zenei finomságot kínál, amely elfér a zsebében – túlszárnyalva a CD minőséget – és egyedülálló zenei élményt biztosít.

Az analóg hang digitális formátumba (mint a CD és az MP3) konvertálása veszélyeztetheti az eredeti jel tisztaságát. A Hi-Res Audio sokkal több részletet őriz meg az analógból a digitálisba történő átalakító folyamat alatt, így autentikusabb zenei élményt biztosít.

Az igényesen kivitelezett NW-ZX2 Walkman® teljes értékű művészi élményt kínál. Külsejében egy sereg aprólékos finomítással, hangzásának pontosságát tekintve pedig az alkotó kreativitásának minden részletére rávilágít.

A Sony S-Master HX digitális erősítője a hangjel átalakítását végig a digitális tartományban tartja, hogy támogassa a legtisztább, nagy felbontású hang lejátszását. Ez a fejlett technológia pontosan és óriási mennyiségben dolgozza fel a nagy sávszélességű audio adatokat, miközben minimalizálja a zajt és a torzítást.

A nagyteljesítményű DSEE HX feldolgozási folyamata megújítja azokat a magasfrekvenciájú zenei információkat, amelyek a hangfájlok tömörítése során elvesztek. Feljavítja a CD és MP3 forrásokat, bővítve a mintavételi frekvenciát és a bitmélységet, túl az eredeti értékeiken, hogy megközelíthessék a nagy felbontású hangminőséget (ami 192kHz/24-bit audionak felel meg). Így határtalan mennyiségű apró zenei részletet élvezhet, és úgy érezheti, mintha valóban ott lenne a stúdióban, vagy a koncertteremben.

Az új generációs NW-ZX2 Walkman® tömör alumínium ötvözetből készült a nagy szilárdság érdekében, míg a belső felület aranyozott rézlemez, amely csökkenti az elektromos ellenállást, és hozzájárul a hangminőséghez.

Egy impozáns listában összegezhetjük a belső kialakítást érintő fejlesztéseket, amely bármely igazi hangimádót lázba hoz. Jelentős innováció történt a lejátszó tápegységében, amely tartalmaz egy elektromos, kétrétegű kondenzátort, ezzel kiküszöbölve az áramingadozásokat.

A hang útvonalának minden szakaszát bővítették egy vastag, réz bevonatú áramkörrel (PCB), oxigénmentes réz (OFC) kábelekkel és nagy tisztaságú ólommentes forrasztóanyaggal. A hangminőséget összességében tovább fokozza a gondosan válogatott alkatrészek használata, beleértve a tekercseket, MELF típusú ellenállókat és film kondenzátorokat, kiváló audio jellemzőkkel. Nem kevesebb, mint hét extra méretű ‘OS-CON’ kondenzátor felelős a legtökéletesebb, zajmentes hanghatásért a kimeneti oldalon.

Egy digitális időforrás két dedikált kristályoszcillátorral lett helyettesítve, forrásukat tekintve 44.1/88.2/176.4 kHz (CD/DSD) és 48/96/192 kHz teljesítménnyel. Bármilyen zenei fájlt vagy formátumot hallgasson, élvezheti a különleges tisztaságot és átláthatóságot, továbbfejlesztett sztereó elválasztással.

Az NW-ZX2 az első Walkman, amely támogatja a hatékony LDAC kodeket. Ez az új audiotechnológia a Sony-tól lehetővé teszi, hogy magas minőségben élvezhesse a zenét, vezeték nélkül, Bluetooth-on keresztül. Az új Bluetooth adatátvitel háromszor hatékonyabb az előző Bluetooth kapcsolatoknál[2]. Az LDAC megnöveli a vezeték nélküli zenehallgatás élményét minden hangfelvétel esetében. Az NFC egyetlen érintéssel, azonnal és könnyedén létesít vezeték nélküli kapcsolatot a Walkman® és más eszközök között.

A komoly zenerajongók értékelni fogják a jelentős, 128 GB belső tárhelyet, amely bőséges helyet biztosít. Opcionálisan bővíthető, microSD kártyával 256GB-ig, ebben az esetben 1700 dalt tárolhatunk Hi-Res Audio fájlként (150MB-al számolva egyre). Ezenfelül az új, nagy kapacitású Li-ion akkumulátor növeli az üzemidőt: a lejátszási idő akár 60óra (MP3 fájlok esetében), egyetlen feltöltéssel.

A két sávos (2.4/5 GHz) Wi-Fi támogatás élménnyé teszi a DLNA otthoni hálózatán tárolt nagy felbontású zenehallgatást, elektromos interferenciától mentesen. A lejátszó támogatja az USD audio csatlakozási funkciót is, a közvetlen, torzításmentes csatlakozáshoz a hordozható fejhallgató- és USB DAC erősítőkkel.

Az új Sony Walkman NW-ZX2 High Resolution Audio rendszer 2015 tavaszától lesz elérhető Európában.

[1] MP3 lejátszás esetén.

[2] Bluetooth A2DP, SBC (328kbps,44.1kHz)