TechAddikt Autóipar A Suzuki Ignis érintőképernyős audiorendszere (SLDA) és a további infotainment-részegységek

A Suzuki Ignis érintőképernyős audiorendszere (SLDA) és a további infotainment-részegységek

Testvérportálunk, az Autóaddikt.hu már több ízben feldolgozta a Suzuki Ignis-t alapvetően tesztek formájában az elmúlt években. Most eljött az ideje, hogy itt, a Techaddikt.hu-n is vesézgessük kicsit az autót – természetesen az alkalmazott technológuát érintő szempontokból. Jöjjön az SLDA érintésérzékeny audiorendszer, valamint az infotainment!

A Suzukli Ignis esetében az audiorendszer egy érintésérzékeny panellel felszerelt kijelzővel rendelkezik, amely hasonlóan intuitív, mint egy okostelefon. Könnyedén lehet csatlakoztatni okoseszközünket Bluetooth-szal vagy USB kábel segítségével, az adott eszköz applikációit a kijelzőn keresztül jeleníthetjük meg.

A kijelzőegység – amely szerves része magának az egész infotainment-rendszernek – rádióval, tolatókamerával és navigációs funkcióval is rendelkezik, GLX felszereltség esetén. Tesztautónk GLX, tehát a legmagasabb felszereltséget kapta.

Hasznos kiegészítő a Suzuki Ignis (GLX felszereltség) palettájáról a sebességtartó automatika: használata során lehetővé válik, hogy az autó tartsa a beállított sebességet a gázpedál használata nélkül (klasszikus tempomat-opció). így kevésbé fárad a sofőr, ha nagy sebességgel vagy hosszú úton vezet, és üzemanyag-takarékosabb is a fölösleges gyorsítások és fékezések kiküszöbölése miatt.

A Suzuki Ignisben a fontos, utazáshoz nélkülözhetetlen információk mindig szem előtt vannak. Az autó műszerfala ugyanis kijelzi az alapinformációkat, mint például külső hőmérséklet, pontos idő, sebesség és megtett kilométer. A kijelzett információk módosíthatók a műszerfal közelében vagy a kormányküllőkön elhelyezkedő funkciógombokkal.

Előző cikkSzülői kisokos a biztonságos mobilozáshoz a Honor segítségével
Következő cikkInnováció és kézműves kidolgozás