TechAddikt Tesztek Acer Acer Iconia Tab W1-810 teszt

Acer Iconia Tab W1-810 teszt

Bár az Android alapú táblagép vonal a kétségkívül elterjedtebb – nem csak Magyarországon – mégis érdemes figyelmet szentelnünk a másik releváns, egyre inkább felzárkózó irányvonalra, mégpedig a Windows 8 alapú megoldásokra.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_001

Sokak szerint egyelőre még kiforratlanabb a rendszer, mármint ami a Win 8xx OS környezetet és hátteret jelenti, ez jelentős hiányérzetet generált a korábbi Windows platformra tervezett okostelefonok körében például. Ennek a korszaknak úgy tűnik, vége, a támogatottság, vagy ha jobban tetszik, a globális support magára talált, legyen az szó széles körben applikációkról, vagy épp a legfrissebb és leginkább masszív játékokról. Tehát ha arról van szó, hogy minél támogatottabb, kiaknázhatóbb tablet kell hétköznapjainkhoz, bátran gondolkodhatunk a Windows-os területeken. S ha már itt tartunk, az Acer Iconia Tab W1-810 kifejezetten ideális választást jelenhet. Hogy miért? Mindjárt kiderül.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_006

Szokásos, grafikus felülettel bíró dobozolást kapott az Acer Iconia Tab W1-810 is, csakúgy, mint társai esetében. A küllem tehát megfelelően vidám hangulatot sejtet, a kicsomagolás folyamata szimpla, a felső szekcióba helyezett eszköz alatt található meg jó szokás szerint minden fontos kiegészítő, mint a variálható töltőfej, az adatkábelként is funkcionáló USB összekötő, dokumentáció, és egyebek.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_005

Mivel költséghatékony, már-már low budget megoldásról szól a fáma, ennek megfelelően az Acer Iconia Tab W1-810 dizájnja letisztult, nélkülöz mindenfajta felesleges sallangot, oda nem illő plusz. Ez persze nem jelenti azt, hogy az anyaghasználat, a felsorakoztatott összetevők minősége alsó kategóriás lenne, és pontosan ez a nagyszerű: fogásra, tapintásra egyaránt magasabb szegmensek képviselőit idézi a kivitel.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_009Az előlap nyilván a képernyőé; ha vízszintbe állítjuk az Acer Iconia Tab W1-810-et, az alul és felül szélesedő káva mindössze egy Acer logót, valamint egy kissé jobbra tolt belső kamerát rejt. Az élek sarokcsiszoltak, gömbölyítettek, a Gorilla Glass legutóbbi technológiáját hordozó kijelzőfelület egységet képez, az összhangot mindössze egy vékonyka mattezüst választócsík töri meg az oldalakon.

Felül (még mindig vízszintben) helyezkednek el az Acer Iconia Tab W1-810 csatlakozóaljzatai, szám szerint kettő – egy 3.5 milliméteres kombinált sztereó jack, és egy micro USB személyében. Az eszköz parányi mikrofon-kialakítása is itt lelhető fel, mely kiváló minőséget biztosít alapszintű konverzációs tevékenységhez, mint például Skype hívások indítása-fogadása.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_002

Jobb szélen helyezték el a tervezőmérnökök a ki- és bekapcsolásért, valamint a hangerőszabályozásért felelős gombokat. Ezek kialakítása megfelelő, még akkor is megőrzi praktikumát, ha egy kézben tartjuk a tabletet.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_008Az Acer Iconia Tab W1-810 1280×800 képpont maximális felbontásra képes, a kijelző átmérője 8 col, azaz 20.3 centiméter. A megjelenítést egy WXGA aktív mátrixos, kapacitív multitouch TFT alapú színes LCD panel szolgáltatja, LED háttérfénnyel, megfelelően tág tartományban skálázható kontrasztaránnyal és színárnyalatokkal. A jó minőségű képet az Intel VGA megoldása szolgáltatja, DDR3LM SDRAM háttérrel, melyet a rendelkezésre álló 1 GB fedélzeti memóriából választ le a rendszer.

Nyilván túlhajtott, masszív és egyben erőteljes számítási feladatokat ne várjunk az Acer Iconia Tab W1-810-től, ugyanakkor az Intel Atom Z3735G kiválóan alkalmas kommersz, napi jellegű feladatok végzésére. A 4 magos központi egység maximális órajel-frekvenciája 1.33 MHz, mely szintén átlagosnak tekinthető.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_007

Ahhoz, hogy ne maradjunk kapacitás hiányában (már ami egy alsó-középkategóriás táblagépet illet), eMMC 32 GB flash memóriatárhely áll a felhasználó rendelkezésére. Ez bőségesen elegendő – gondoljunk csak az Android alapú alternatívák esetében alkalmazott méretekre -, úgyhogy a legtöbb szükséges applikációt és alkalmazást szinte kompromisszumok nélkül telepíthetjük.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_003Fontos egy tablet esetében a csatlakoztathatóság – a fizikai értelemben vett témakört már átrágtuk az aljzatok taglalásánál. Ám a hálózati jelenlét szinte mindennél fontosabb napjainkban, úgyhogy a vezeték nélküli LAN IEEE 802.11b/g/n szabványa kötelező jelleggel van jelen, tapasztalataink alapján stabil és gyors adatátvitelre képes egységesen. Aki pedig bluetooth kapcsolódást keres eszközök párosításához, 4.0-ás verziójú technológiával találkozik.

A tesztelt Acer Iconia Tab W1-810 táblagépet alapvetően internetes böngészésre, néhány közepesebb teljesítményt igénylő applikáció, valamint egy viszonylag nagy CPU- illetve VGA teljesítményt igénylő játék, a Plants vs. Zombies 2 futtatásához használtuk. Így, vegyes használattal a 4600 mAh kapacitású 1 cellás lítium-polimer akkumulátor üzemideje 4.1 órát tett ki, hangsúlyozva az intenzív használatot. Szimpla webcímek megnyitásával, Facebook- és Instagram (2 MP belső és külső kamerák) használattal 5.9 órás átlagot mértünk.

acer_iconia_tab_w1_810_techaddikt_004

Acer Iconia Tab W1-810 specifikációk

Kijelző átmérője: 8 col (20.3 cm)

Kijelző típusa: LED háttérvilágítású, aktív mátrixos TFT, színes LCD WXGA, kapacitív, multitouch érintőpanel

Kijelző maximum felbontása: 1280 x 800

Processzor: négymagos Intel Atom Z3735G @ 1.33 GHz

VGA: Intel Graphics, megosztott memóriát használva

Fedélzeti memória: 1 GB DDR3L SDRAM

Háttértároló: 32 GB eMMC flash memória

Vezeték nélküli LAN: IEEE 802.11b/g/n

Bluetooth: 4.0

Akkumulátor: 1 cellás lítium-polimer, 4600 mAh

Adapter maximális teljesítményfelvétele: 10 W

Méretek: 9.8 x 128 x 214 mm

Súly: hozzávetőlegesen 370 g

Ár (AcerShop): 49 900 HUF

Még több fotó: TechAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS-1D X fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUS, Sony,  Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: Acer, ASUS