TechAddikt Hardver LG Akár zsebben is hordható az LG teljes méretű klaviatúrája

Akár zsebben is hordható az LG teljes méretű klaviatúrája

Az LG Electronics a berlini IFA 2015 világkiállításon mutatta be az iparág első szilárd, feltekerhető, vezeték nélküli és hordozható klaviatúráját. A termékkel az LG szándéka, hogy nagyobb részt hasítson ki a gyorsan növekvő mobiltartozékok piacából.

lg_rolly_keyboard_techaddikt

Az LG Rolly billentyűzete (KBB-700) – a piacon található egyéb hordozható eszközeitől eltérően – a négy billentyűsor mentén hajlik fel, így egy könnyen hordozható „pálcává” áll össze, amely könnyedén a zsebünkbe illeszkedik , akár csak egy pénztárca.

A jól kontrasztolt billentyűzettel és a kihajtható mobil állvánnyal ellátott Rolly klaviatúrán hihetetlenül kényelmes a gépelés. A 17 milliméteres billentyűzettávolság közel olyan nagyságú, mint az átlag asztali billentyűzetek esetén mérhető 18 milliméter. Az ellenálló és tartós polikarbonátból és fekete ABS műanyagból készült billentyűzet tökéletes tapintásélményt biztosít, melyet más rugalmas szilikon eszközök nem tudnak felmutatni. Az okostelefonokat és tableteket két erős, kihajtható kar tartja egyenesen. A Rolly kihajtásával az automatikus párosítás funkció azonnal bekapcsol, mellyel könnyedén, Bluetooth 3.0-ás technológiával akár egyszerre két eszközhöz is csatlakozhat a billentyűzet. A két eszköz között egyszerűen, egy gombnyomással lehet váltani. A Rolly billentyűzetátlagos használat esetén, egyetlen ceruzaelemmel akár három hónapig is működik.

„Az LG Rolly csak egyike a számos prémium beviteli eszközeinknek, melyeket a következő hónapokban, a mobiltartozék kínálatunk bővítése érdekében hozunk piacra” – mondta Seo Young-jae, az LG Electronics Mobile Communications Company, innovatív személyes eszközök üzletágért felelős alelnöke. „A cél az volt, hogy olyan eszközt készítsünk, mely az LG okostelefonokhoz és tabletekhez újabb értéket képes hozzáadni, valamint olyan egyedi dizájn élményt is nyújt, melyet eddig még egy termék sem.”

A Rolly billentyűzet szeptemberben debütál az Egyesült Államokban, majd ezt követően, a negyedik negyedévben Európa, Latin-Amerika és Ázsia kulcspiacain. Az árakat és elérhetőségeket a vállalat lokálisan a termék piacra dobásakor publikálja majd. Az IFA 2015 látogatói szeptember 4. és 9. között a Messe Berlin 18-as csarnokában tekinthetik meg a terméket.